Helemaal op smaak

De Waterhoek: helemaal 'in het nieuw' het najaar tegemoet

Gepubliceerd: 28 september 2020  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 202

BALEN — De Waterhoek in Balen heeft er een grote vernieuwingsoperatie opzitten. Na de ‘coronabreak’ heropende de stevig uitgebreide zaak met een fonkelnieuw interieur, een hernieuwd terras en een opgefriste kaart.

In februari van dit jaar startte De Waterhoek aan een grote vernieuwingsoperatie met de bedoeling om op 30 maart terug open te gaan. Door een zeker virus werd die heropening zo’n drie maanden uitgesteld. Het team moest dus nog even geduld opbrengen om alle nieuwigheden aan hun klanten te kunnen tonen.

LEGENDARISCHE FRIETJES

Zo komen er bijvoorbeeld enkele opvallende nieuwigheden vanuit de volledig gerenoveerde keuken: voortaan worden er in de zaak ‘Kruier’s Groez’ geserveerd, extra dunne frietjes, onder andere bij de steak ‘Waterhoek’. “Dat is op korte tijd één van onze populairste gerechten geworden”, legt zaakvoerder Karel Boënne uit. Samen met zijn rechterhand Paula Petrut staat hij in voor de dagelijkse leiding van de zaak. De naam ‘Kruier’s Groez’ verwijst naar de bijnaam van de Balenaren, de kruiers. Volgens een legende brachten de inwoners van de gemeente de kerk van Scheps met de kruiwagen naar het centrum, naar de huidige locatie. Bij de steak Waterhoek zijn die Kruier’s Groez standaard voorzien, maar ook bij andere gerechten kan je die overvloed aan fijne frietjes bestellen. Ook nieuw op de kaart zijn de tapasplankjes, verkrijgbaar als ‘un poco menos’ of ‘mucho más’, telkens voor twee personen.

HUISGEROOKTE ZALM

Ook het lekkerste uit de zee komt hier op je bord. “Het hele jaar door zijn er mosselen verkrijgbaar, er is ons ‘gegratineerd Noordzee visserspotje’ en we hebben échte huisgerookte zalm”, stelt Boënne. “Die wordt gerookt in een speciale rookoven in De Retiese Watermolen, één van de drie zustertavernes van De Waterhoek.” Ook in het Aards Hof in Geel en De Lindedreef in Mol-Postel kan je zo die huisgerookte zalm bestellen.

APARTE KINDERHOEK

Het interieur van De Waterhoek werd helemaal vernieuwd en gemoderniseerd. De zaak werd een stuk ruimer, met een heleboel extra zitplaatsen. Daarbij werd er ruimte gemaakt voor een aparte kinderhoek. Zo vinden de kinderen ook in het najaar en de winter een leuke plek om te spelen, als het voor de speeltuin buiten te koud of te regenachtig is. Die kinderen kunnen hier trouwens hun eigen gerechten kiezen van een aparte kinderkaart.

OOK IN KLEINERE PORTIES

Op de kaart voor volwassenen valt het dan weer op dat de senioren een apart stukje toebedeeld krijgen. Daarbij hebben ze de mogelijkheid om klassiekers als videe, stoofvlees, kibbeling en pasta in kleinere porties te bestellen, aan een verlaagde prijs. Zelfs in deze coronatijden wil de taverne dat de bezoekers hier vrij van zorgen kunnen langskomen. “Het nieuwe interieur maakt het voor ons een stuk makkelijker om alle geldende veiligheidsmaatregelen te volgen. Zo wordt altijd en overal de 1,5 meter gerespecteerd, zijn de menu’s afgedrukt op onderleggers, draagt iedereen van het personeel altijd zijn mondmasker en zijn er her en der ontsmettingsgels voorzien. “We krijgen heel veel positieve reacties van klanten dat ze zich hier heel veilig voelen en dat ze appreciëren dat wij veel inspanningen doen.” Intussen kijkt het team van De Waterhoek al richting eindejaar. “Daarvoor zijn we nu alvast enkele leuke afhaalmenu’s aan het samenstellen”, verklapt Boënne alvast. Via de sociale media en website van de zaak kom je binnenkort meer details te weten.

ONDEROX MENU VAN DE MAAND

 • 2 amuses van de chef
 • Balense kruiwagen kip
  OF
  Balense kruiwagen vis (scampi, koolvis, zalm, kabeljauw, heek, currysaus)
  OF
  Steak Waterhoek
 • Dessert De Waterhoek (chocomousse, ijs, advocaat, slagroom)

Prijs: 35,70 euro p.p.
Wie vooraf reserveert met de vermelding Onderox-menu krijgt gratis het huisaperitief De Waterhoek geserveerd. Enkel per tafel te bestellen. Actie geldig van woensdag 27 september tot en met zondag 15 november 2020.

De Waterhoek, Olmensebaan 126 - 2490 Balen
Tel. +32 (0)14 31 04 44
www.dewaterhoek.com
Open: Alle dagen vanaf 11 uur
Ma gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinairkoken

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.