Helemaal op smaak

De Retiese Watermolen introduceert zijn nieuwe team

Gepubliceerd: 22 oktober 2020  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 203

RETIE — Sinds deze zomer telt De Retiese Watermolen een nieuw team, een mix van nieuwe en vertrouwde gezichten. Daarmee wil de zaak nog meer inzetten op verfijnde gerechten voor een breed publiek. Zo zullen er naast een uitgebreide keuze à la carte ook vaker meergangenmenu’s beschikbaar zijn, met extra aandacht voor visgerechten.

Een verfijnde keuken brengen voor een breed publiek. Daar wil het nieuwe team van De Retiese Watermolen in uitblinken. Daarvoor zorgt in de eerste plaats Filip Gorremans, de nieuwe chef-kok. Hij is bekend van Filips Smokery en is een jonge en gepassioneerde chef die ook vernieuwende gerechten durft te introduceren via de suggesties. Die worden elke drie weken volledig vernieuwd. Gorremans is gespecialiseerd in visgerechten. Zijn signature dish: houtgerookte zalm die lauw geserveerd wordt. Filip maakt het gerecht in de gloednieuwe rookoven die buiten aan de zaak een plekje kreeg. Je kan het gerecht trouwens de komende maand ook via het Onderox-menu komen ontdekken. In die nieuwe rookoven wordt ook de huisgerookte zalm gemaakt die in de drie zusterzaken van De Retiese Watermolen (De Lindedreef in Mol-Postel, De Waterhoek in Balen en het Aards Hof in Geel) op de kaart staan.

DINEREN LANGS HET WATER
Thomas Verwimp is de nieuwe zaalverantwoordelijke. Hij wordt daarbij ondersteund door Bianca Van Laer. Thomas is een vertrouwd gezicht in de zaak met intussen veertien jaar horeca-ervaring op de teller. In de zaal zelf werd alles herschikt zodat iedereen corona-veilig kan komen eten. De corona-periode werd ook gebruikt om het terras uit te breiden en een prachtig nieuw stukje te maken waar je vlak langs het water, afgescheiden met een glazen wand, kan komen genieten. Het hele jaar door komen hier wandelaars langs die in het Prinsenpark, het vlakbij gelegen provinciaal groendomein, een tochtje willen maken. In de zomer zitten ze hier zij aan zij op het terras met kajakkers die hun tocht starten aan de overkant van de straat.

VAN NUL TOT HONDERD JAAR
“De zaak is toegankelijk voor jong en oud, van nul tot honderd jaar”, legt zaakvoerder Karel Boënne uit. “Buiten is er een ruime speeltuin voorzien. De kinderen krijgen hier bovendien een apart gedeelte uit de kaart om uit te kiezen.” En ook aan de senioren wordt hier gedacht. Zij hebben de mogelijkheid om klassiekers als videe, kibbeling en stoofvlees in kleinere porties te verkrijgen, aan een verlaagde prijs. De hele dag door kan je alle gerechten bestellen, net als de suggesties. Op de kaart staan echte klassiekers zoals mosselen, steak en pasta’s, maar ook maaltijdbroodjes, croques, pannenkoeken, wafels en huisgemaakt desserts. ’s middags kan je hier langskomen voor een snelle en verfijnde businesslunch waarbij de keuken er rekening mee houdt dat er ’s namiddags opnieuw gewerkt moet worden. Ook nieuw: vanaf de maand oktober kan je op zaterdag en zondag, na reservatie, komen ontbijten tussen 10 uur en 11.30 uur.

AFHAALMENU’S MET EINDEJAAR
Intussen wordt er al richting eindejaar gekeken. Daarbij zullen er culinaire menu’s afgehaald kunnen worden zodat je thuis in familiale kring kan feesten met lekker en verfijnd eten. Wie toch liever gaat tafelen, kan in zustertavernes De Waterhoek in Balen of De Lindedreef in Postel terecht. Deze winter staan er in De Retiese Watermolen hoe dan ook nog leuke verrassingen te wachten. Zo werkt het nieuwe team momenteel al hard aan het uitwerken van enkele nieuwe winterse concepten. Daarbij mag je je al zeker aan een culinaire winterwandeling verwachten en een menu ‘Wildfestijn’ op vrijdag 20 en zaterdag 21 november. Hou de website en sociale media in de gaten voor meer info.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Duo van wildpaté en gerookte pens met chutney van pompoen en chili OF Toast met in eigen rookoven gerookte paling
  • Pompoensoep met walnoten en tijm
  • Hertenfilet met herfstgarnituur OF Houtgerookte zalm met verse bearnaise en zijn garnituur
  • Parfait van hazelnoten met structuren van chocolade en appelsien

Prijs: 48,80 euro p.p.
Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’ krijgt gratis een huisaperitief aangeboden. Actie geldig van woensdag 21 oktober tot en met zondag 20 december 2020 (met uitzondering van 20 en 21 november, dan wordt het ‘Wildfestijn’ geserveerd).

Update corona: Ook De Retiese Watermolen moet vanaf 19 oktober voor minstens vier weken de deuren sluiten. Ter plekke het menu gaan eten is in die periode dus niet mogelijk.  De Retiese Watermolen blijft echter wel werken met afhaalmogelijkheden. Hou hun website en Facebookpagina in de gaten. 

De Retiese Watermolen
Watermolen 5 - 2470 Retie
Tel. +32 (0)14 37 97 15
www.deretiesewatermolen.be
www.fb.com/retiesewatermolen

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinairkoken

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.