Wil je op de hoogte blijven?
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.
REUSEL — Restaurant De Nieuwe Erven heeft doorheen de jaren heel wat culinaire tradities in het leven geroepen. Het Nieuwe Erven-menu, het 20-proevertjesweekend, het uitgebreid vieren van het asperge- en het wildseizoen en het feestelijk uitwuiven van het oude jaar met een meergangenmenu en livemuziek. “Tijdens de laatste weken van het jaar staat gezelligheid en samenhorigheid nog meer centraal.”
Restaurant De Nieuwe Erven in Reusel, vlak over de grens met ons land, is klaar om met een knaller afscheid te nemen van 2024. De laatste maand van het jaar serveert het restaurant een waaier aan feestmenu’s. En daarvoor steken heel wat Vlamingen de grens over. “We hebben doorheen het jaar zo’n 80% Belgische gasten”, weet Toon Kokx, die samen met zijn vrouw Annemiek de zaak leidt. “Tijdens de eindejaarsperiode is dat zeker niet minder. Hun bourgondische karakter past uitstekend bij ons. En bij de periode die er nu aankomt. Tijdens de laatste weken van het jaar staat gezelligheid en samenhorigheid nog meer centraal, al is dat voor ons eigenlijk het hele jaar door zo. Maar je merkt wel echt dat de mensen nu nog net ietsje beter geluimd zijn.”
ZESGANGENMENU MET OUDJAAR
Op 31 december komen weer heel wat Belgen naar hier om het oude jaar samen uit te wuiven. De Nieuwe Erven serveert die avond, vanaf 19.30 uur, een feestelijk zesgangenmenu, inclusief drankenarrangement, voor 92,50 euro p.p. “Voor veel van onze klanten is het intussen een vaste afspraak geworden, maar we proberen zeker ook ruimte te behouden voor nieuwe klanten, die voor het eerst oudjaar met ons komen vieren.” Om middernacht kan je van in het Grand Café of vanuit de rozentuin het vuurwerk zien dat massaal in het dorp wordt afgeschoten, met een glaasje bubbels erbij. “En daarna doen we gezellig een dansje bij wat livemuziek. Polonaise en feest, zeg maar”, lacht Toon. “Echt een leuke afsluiter van ons jaar.”
Ook op kerstavond en kerstdag is de zaak open en kan je naast het kerstmenu ook voor een kerstlunch kiezen. Op tweede kerstdag, dat in Nederland ook gevierd wordt, is de zaak uitzonderlijk geopend. Het Nieuwe Erven-wildmenu kan je trouwens de hele maand december bestellen, enkel op oudejaarsavond en kerstdag niet. Alle menu’s kan je terugvinden op de website van de zaak.
HARTELIJKE ONTVANGST
Toon staat al 54 jaar vol enthousiasme in het vak en zwaait intussen 36 jaar de plak in de keuken van De Nieuwe Erven. Zijn vrouw Annemiek zorgt voor de hartelijke ontvangst van de gasten. Sinds kort heeft ook Bobby, een smartrobot, hier zijn intrede gedaan. “Enkel en alleen om ons te assisteren om bijvoorbeeld de afwas naar de keuken te brengen”, benadrukt het koppel. “Zo hoeven wij geen drie keer over en weer. We gaan hem nooit klanten rechtstreeks laten bedienen, daarvoor is onze persoonlijke aanpak te belangrijk. Dat zou niet bij de zaak passen.”
CULINAIR 2025
Na het drukke eindejaar kan de focus weer op het nieuwe culinaire jaar 2025. “We gaan opnieuw de hele maand februari valentijn vieren met een speciaal menu”, legt Toon uit. “Dat hebben we dit jaar voor het eerst uitgeprobeerd en dat was meteen een gigantisch succes. En daarna beginnen we al aan onze aspergegerechten te werken, waar we ook voor bekend staan.”
ONDEROX-MENU VAN DE MAAND
Wildmenu vijf gangen
Paté van Konijn met hazelnoten op een bedje van salades en compote van gekonfijte vijgen met vers gebakken broodje met roomboter
Licht gebonden bospaddestoelensoep met truffel en geslagen room
Minikroketje van wild met cipolline en balsamico
Gegaarde hertenschouder steak met rode wijn saus en gebakken spekjes met winterse groenten garneringen
Tartelette met appel uit de oven met huisgemaakte vanille-roomijs, caramel en gelagen room
De Nieuwe Erven
Mierdseweg 69
5541 EP Reusel
Tel. +31 620 30 02 27
info@nieuwe-erven.nl
www.nieuwe-erven.nl
Open:
Vr: vanaf 18 uur
Za: vanaf 16 uur
Zo: vanaf 12 uur
Ma tot do: enkel voor groepen
Geopend op: 24, 25, 26 en 31 december en op 1 januari
Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.