Helemaal op smaak

De Koeiketel, met eerbied voor verse topproducten

Gepubliceerd: 26 augustus 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 211

TURNHOUT — De Koeiketel in Turnhout is op korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde. Met vertrouwde bistroklassiekers op de borden, klaargemaakt met technieken uit het heden. In een zaak met een modern interieur en een opvallend terras, omgeven door groen, pal in het centrum van de stad. Hier wordt enkel gewerkt met verse topproducten aan een zachte prijs. Treed binnen!

In één van de oudste panden van Turnhout, in de Warandestraat, huist De Koeiketel. De bistro is onderdeel van Residentie Jacobsmarkt, maar opent de deuren voor iedereen, voor Turnhoutenaar, Kempenaar en wereldburger.

DE LAT LIGT HOOG
Het team van zaakvoerder Alex Verhoeven en bistroverantwoordelijke An Baelemans bewijst elke dag dat ze over één van de absolute topkeukens van de Kempen beschikken. De lat ligt hoog, maar zo hoort het ook. Enkel op die manier kan hun uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding gegarandeerd blijven. Een pure keuken boordevol topproducten die zich openbaart voor een zachte prijs.

PURE KEUKEN
Hier wordt gewerkt met eerbied voor de producten die op je bord komen: een mooi stukje rijp vlees, een lekker stukje verse vis, pure seizoensgroenten,… Elke keer weer wordt de kaart samengesteld met het beste wat het seizoen te bieden heeft. Op en top vers en verfijnd gepresenteerd.

BIJZONDERE STADSTUIN
In het interieur overheersen Scandinavische invloeden. Hedendaags met natuurlijke kleuren en rustgevende elementen. Vanuit de zaak kan je al even binnenkijken in de open keuken. Of neem plaats in de indrukwekkende stadstuin. Daar zit je rustig en omgeven door het groen, je zou haast vergeten dat je pal in het centrum van Turnhout vertoeft. Ook families met kinderen komen deze plek met plezier ontdekken. Heb je binnenkort iets te vieren? De Koeiketel is beschikbaar voor events en feestjes. Het team zorgt voor onvergetelijke culinaire momenten. De zaak opende de deuren in december 2019 en heeft zich dus, omwille van corona, nog niet ten volle kunnen tonen aan het grote publiek. Hoog tijd om deze bijzondere bistro op je lijstje van culinaire ontdekkingen te plaatsen.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Scampi met groentenchili en advocado
  • Varkenshaasje met champignonsaus, frietjes en een vers slaatje

Prijs: 29,90 euro p.p.
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Niet verkrijgbaar op vrijdag- en zaterdagavond. Geldig van woensdag 25 augustus tot en met zondag 3 oktober 2021.

De Koeiketel
Warandestraat 5 - 2300 Turnhout
Tel. +32 (0)14 44 79 99
info@koeiketel.be
www.koeiketel.be
Open: Lunch: wo tot zo: 12 tot 15 uur
Diner: wo tot za: 18 tot 21 uur
Ma, di en zondagavond gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.