Helemaal op smaak

De Kleppende Klipper lanceert take away en eindejaarsmenu

Gepubliceerd: 17 december 2020  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 204

MOL — Ook het bekende Molse restaurantschip De Klippende Klipper moest de afgelopen weken de deuren gesloten houden. Toch is er ook positief nieuws te melden, want vanaf half december kunnen de klanten er tijdens het weekend terecht om gerechten te komen afhalen. Daarnaast werkte zaakvoerder en chef-kok Danny Vermeer een eindejaarsmenu uit als Take Away. “Ik stond te popelen om terug aan de slag te gaan voor mijn klanten.”

“Tijdens de eerste lockdown hebben we niet met afhaalgerechten gewerkt”, legt Danny Vermeer van de Kleppende Klipper uit. “En eigenlijk waren we dat ook nu niet van plan, maar op vraag van onze klanten hebben we uiteindelijk de stap toch gezet. We kregen enorm veel hartverwarmende berichten dat ze ons misten. Heel vaak kwam daarbij dezelfde vraag terug: wat gaan jullie tijdens de eindejaarsperiode aanbieden? Al moet ik zeggen dat het bij mij ook wel echt terug begon te kriebelen. Ik stond te popelen om terug aan de slag te gaan. Ik denk dat de passie om te koken zelfs sterker is dan ooit. Na een vakantieperiode heb ik altijd extra veel goesting om er weer tegenaan te gaan, maar na zo’n twee verplichte sluitingen heb ik er meer zin in dan ooit tevoren.”

SPECIALE AFHAALGERECHTEN
Al was het wel even aanpassen. “Afhaalgerechten klaarmaken is iets compleet anders dan koken voor gasten in een restaurant”, stelt Danny. “Je kan niet gewoon je gerechten meegeven die je anders zou serveren. Als ik bijvoorbeeld de huisgemaakte kaaskroketjes moet verpakken en meegeven, dan gaan die thuis een stuk minder lekker zijn. Ze moeten op de juiste temperatuur gebakken worden en je eet ze best binnen de tien minuten op. Dat is allemaal heel delicaat. Er zijn dus heel wat gerechten die we daardoor niet in onze afhaalmenu’s konden opnemen. Sommige zaken kan je nu eenmaal niet lekker terug opwarmen, die moet je dan ook niet in zo’n afhaalmenu stoppen, vind ik. Het was een belangrijke voorwaarde om het toch te gaan doen: de gerechten moeten ook thuis top zijn én je mag er niet te veel werk mee hebben. Dat betekent concreet dat je de gerechten thuis enkel nog even moet opwarmen in de oven.” “Gelukkig hebben we nog voldoende gerechten gevonden die we perfect kunnen serveren via deze afhaalformule”, zegt Danny tevreden. “Het is een heel denkproces geweest, maar het is gelukt!” Afhalen kan op vrijdag, zaterdag en zondag, en met kerstavond en oudejaarsavond. Bestellen kan via de webshop op www.kleppendeklipper.be of telefonisch via 014 81 77 22. Wie in het weekend wil afhalen, bestelt best voor donderdagmiddag. Afhalen kan elke vrijdag tussen 16 en 20 uur en elke zaterdag en zondag tussen 11 en 20 uur. Op kerstavond en met oudjaar kan dat tussen 14 en 20 uur (bestellen voor die twee dagen kan tot dinsdagmiddag).

VERSE INGREDIËNTEN
Elk gerecht krijgt een eigen sticker mee waarop je naast info over de ingrediënten en allergenen ook de juiste bereidingstijd en -temperatuur terugvindt. “Zo kan je thuis alle gerechten serveren zodat ze optimaal zijn om op te eten”, vertelt Danny. Want ook binnen de afhaalformule, blijft de nadruk liggen op verse ingrediënten. Zelfs de presentatie krijgt de nodige zorg mee. “Ik zeg vaak: het oog eet ook mee. Daarom proberen we de afhaalgerechten zo mooi mogelijk te presenteren. Het moet áf zijn.”

MENSEN BLIJ MAKEN
Voor de sector is 2020 geen vrolijk jaar geweest. “We hebben enkele heel leuke culinaire periodes niet ten volle kunnen beleven. De asperges bijvoorbeeld, waar ik altijd enorm naar uitkijk, maar ook het wildseizoen. Jammer, maar het is nu zo. Ik blijf positief denken. Komaan, nog even doorbijten. We komen hier met z’n allen weer door! We hopen alleszins om met enkele lekkere gerechten de mensen even blij te maken en uit die sombere wereld te helpen. Eventjes denken aan betere tijden door te genieten van een lekkere maaltijd, dat moet ons opzet zijn.” Intussen koos Danny ervoor om de afhaalformule tijdens het weekend te verlengen zolang de restaurantdeuren verplicht dicht moeten blijven. Daarna kan je snel weer aan boord van het Molse restaurantschip komen eten. Danny is er alvast helemaal klaar voor.

ONDEROX-AFHAALMENU VAN DE MAAND

  • Gelaagde terrine van ganzenlever en gerookte eendenborst met veenbessencompote en briochetoast
  • Vélouté van wilde bosduifjes
  • ‘Kreeft Belle Vue’ (koude halve kreeft van 350 gr) met slaatje en gebakken krielaardappeltjes
    OF
    Hertenkalffilet met rode wijnsaus, appeltje gevuld met wilde veenbessen, herfstgroentjes en aardappelgratin
  • Bavarois van passievruchten met een coulis van framboosjes

Prijs: 48,35 euro p.p.
Gratis fles cava (per 2 personen) voor al wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-afhaalmenu’. Geldig van vrijdag 18 december 2020 tot en met zondag 31 januari 2021. Telkens op vrijdag, zaterdag en zondag, en op donderdagen 24 en 31 december 2020.

De Kleppende Klipper
Postelsesteenweg 111, 2400 Mol
Tel. +32 (0)14 81 77 22
info@kleppendeklipper.be
www.kleppendeklipper.be

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinairkoken

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.