Helemaal op smaak

De Kaasboerin: "We zijn heel trots op onze keuken"

Gepubliceerd: 31 augustus 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 233

De Kaasboerin is een gevestigde waarde op het vlak van feestvieren, optredens organiseren en lekker eten. Aan die laatste component wordt de laatste jaren nóg meer aandacht gegeven. “Ook los van optredens en shownamiddagen kunnen mensen hier genieten van een heerlijke maaltijd.”

Het restaurant van De Kaasboerin werd onlangs volledig vernieuwd. “Een uitstekende keuken hebben is voor ons altijd heel belangrijk geweest”, vertellen zaakvoerders Jan Cools en Rik Wynants van De Kaasboerin in Mol-Postel. “We zijn heel trots op ons keukenteam en op de gerechten die zij serveren.”

HUISGEMAAKTE KLASSIEKERS
Op de kaart vind je veel huisgemaakte klassiekers terug. Denk aan: ambachtelijke garnaalkroketten, vidé, huisgemaakte stoverij, mosselen, spareribs, varkenshaasje, Ierse steak of Oostends vispannetje. Daarnaast staan er pasta’s, croques, hamburgers en maaltijdsalades op de kaart. “Ook ons authentieke steppegras blijft erg populair”, vertelt Rik. Kinderen kunnen kiezen uit hun eigen kaart met o.a. een verrassingsbox, spaghetti bolognaise, kindersteppegras of kipfi let met appelmoes en frietjes.

A LA CARTE
De keuken is tijdens het najaar elk weekend doorlopend open vanaf 10 uur. Op zondag kan je langskomen voor een stevig ontbijt, daarvoor is reservatie wel verplicht. Daarnaast zijn er regelmatig speciale evenementen gepland door de week, waarbij de keuken ook open is. Als er alsnog een mooie nazomer volgt, zet De Kaasboerin ook hun bekende terras open voor wie hier rustig iets wil komen eten of drinken. Ook interessant voor gezinnen en families: terwijl de ouders uitgebreid van hun maaltijd genieten, kunnen de kinderen zich uitleven in de bijhorende speeltuin.

NIEUW: VRIENDENLUNCH
Nieuw vanaf september: de vriendenlunch. Daarbij kan je elke dinsdagmiddag een driegangenmenu komen eten voor een voordelige prijs van 27,50 euro (i.p.v. 34,50 euro). Je krijgt daarbij voor elke gang de keuze uit drie verschillende gerechten. Elke maand wisselen de opties.

FEEST VIEREN
De Kaasboerin is ook een populaire feestlocatie, voor alle denkbare gelegenheden. Daarvoor heeft het drie zalen en een groot buitenterras ter beschikking. De keuken neemt daarbij het culinaire luik volledig op zich. Wie iets te vieren heeft, kan hier altijd terecht. Van kleine groepen tot grote feesten tot 250 personen. Verder blijft De Kaasboerin inzetten op live optredens. Zo zullen onder meer de Rubettes, op zaterdag 30 september, en The Trems (voordien: The Tremeloes), op zaterdag 2 december, op het podium van de Postelse zaak te zien zijn. Meer info en tickets vind je op de website.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

September:

  • Tartaar van Hollandse maatjes met curry, Granny Smith appel en toast OF Ambachtelijke Postelse kaaskroketjes met een fris slaatje
  • Broccoli-bloemkoolsoep met spekblokjes OF Soepje van geroosterde paprika met mascarpone en groene pesto
  • Gebakken varkenshaasje, zacht mosterdroomsausje, warme seizoensgroenten en krielaardappelen OF Rosé gebakken tonijnsteak met bospaddestoelen en risotto
  • Vanille-ijs met vers fruit en slagroom OF Chocolademousse met rood fruit

Oktober:

  • Gevulde polderaardappel, grijze garnalen, bosuitjes en bieslookdressing OF Scampi’s in lookboter
  • Pompoensoep met kruidige room en balletjes OF Bretonse vissoep met toast en rouille
  • Gebakken kipfilet, stroganoffsaus, warme seizoensgroenten en handgesneden frietjes OF Gebakken rogvleugel op z’n mediteraans
  • Van Tricht kaasplankje met notenbroodje OF Dame Blanche

Prijs: 49,50 euro p.p.
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Reserveren kan telkens voor zaterdag en zondag zowel voor ’s middags als ’s avonds (tot 19.30 uur). Bij reservatie wordt gevraagd om je keuze uit het menu al door te geven. Actie geldig van zaterdag 2 september tot en met zondag 29 oktober 2023.

De Kaasboerin
Eerselseweg 99, Mol-Postel
Tel. +32 (0)14 37 70 84
info@kaasboerin.be
www.kaasboerin.be
Openingsuren restaurant: za en zo: vanaf 10 uur
Di: vanaf 12 uur (voor vriendenlunch)

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.