Helemaal op smaak

Corsendonks Hof: ontbijten in verschillende stijlen

Gepubliceerd: 26 augustus 2020  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 201

OUD-TURNHOUT — Ontbijten moet je als een keizer. In het Corsendonks Hof in Oud-Turnhout vertalen ze dit niet alleen naar een uitgebreide maaltijd, maar ook naar heel wat verschillende mogelijkheden. Want een keizer varieert al eens graag. Zo kan je ter plaatse langsgaan voor de eerste maaltijd van de dag, aan huis laten leveren of een picknickmand ophalen om de wijde wereld in te trekken.

Het Corsendonks Hof staat intussen tot buiten de Kempen bekend voor zijn lekkere ontbijten. Elke dinsdag en zondag staan de ontbijttafels gedekt. Vaak zijn ze weken vooraf al volgeboekt. Ontbijten als een keizer, je mag het letterlijk nemen. Je wordt hier nog echt  op je wenken bediend. Lees: alles wordt met de grootste zorg netjes aan tafels geserveerd in drie gangen. Bij het onthaal horen bubbels of vers appelsiensap met een ochtendamuse. Daarna volgt de hoofdmaaltijd: broodjes, granola, beleg, gerookte zalm, fruit, brie,… En als afsluiter zorgt de chef nog voor een passend dessert. Ontbijtgasten mogen inchecken tussen 9.30 uur en 10.30 uur, na reservatie. Bij mooi weer staat de ruime terrastuin open voor alle ontbijters. Uiteraard worden alle geldende coronamaatregelen tot in de puntjes gevolgd, maar er is zeker ruimte genoeg om nog echt te genieten.

GELEVERD AAN HUIS

Wie liever de deur niet uit gaat, kan ook een ontbijt aan huis laten leveren. Een fijne nieuwe traditie die, u raadt het al, gestart is tijdens de lockdown. “Dat bleek al snel een groot succes te zijn”, vertellen zaakvoerders Erwin Blockx en Marc Willems. “Daarom hebben we besloten om ook de komende maanden nog aan te huis te blijven leveren.” Het ontbijt is netjes verpakt in een mooie box. Je hoeft zelfs niks terug te brengen. Het ontbijt-aan-huis kost 23,50 euro p.p., kinderen tot 12 jaar betalen 12 euro en krijgen hun ontbijt in een leuke kinderbox. Leveren kan elke dag, behalve donderdag en vrijdag, tussen 8 en 10 uur. Bestellen doe je via de website, telefonisch of per mail.

NIEUW: PICKNICKBOXEN

Wil je liever de vrije natuur in? Dan kan je bij het Corsendonks Hof aankloppen voor een pick- nickbox, een volledig nieuw concept dat ook tijdens de lockdown werd ontwikkeld. Ideaal voor wie dit najaar nog wat vakantie in eigen streek voor de boeg heeft, of voor wie gewoon een fiets- of wandeltocht wil ondernemen zonder daarvoor thuis aan het inpakken en smeren te moeten gaan. In de box zit een ruime maaltijd met verschillende soorten brood, beleg, salades, quiche, groenten en fruit, limonade, water, een mini-dessert,… Daarnaast is er biologisch afbreekbaar bestek voorzien, servetten, bekers en zelfs een lekker zacht dekentje. Ben je al op tocht geweest? Of wil je gewoon even van de zon genieten? Dan kan je de picknickbox ook op de grasweide van het Corsendonks Hof komen opeten. Een picknickbox kost 24,50 euro p.p. en kan afgehaald worden tussen 10 en 12 uur. Een fiets- of wandelkaart kan je gratis meekrijgen. Bestellen kan via de website of telefonisch.

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND

  • Onthaal met bubbels of vers sinaasappelsap en een ochtendamuse
  • Assortiment luxebroodjes, boerenbrood, mini-koffi ekoek, croissants
    Kaas jong en oud, mortadelle, ham, ambachtelijke confi tuur, choco- en speculoospasta, stukje brie, pepersalami, gerookte zalm, krabsalade, ham- preisalade, keuze uit het ‘ei-menu’, granola met yoghurt, salade van vers fruit, twee kopjes koffi e of thee
  • Mini-dessert van de chef

Prijs: 22,50 euro p.p. (i.p.v. 25 euro p.p.)
Actieprijs enkel geldig op dinsdagen, voor wie vooraf reserveert met de vermelding Onderox-ontbijt. Geldig van dinsdag 1 september tot en met dinsdag 6 oktober 2020.

Corsendonks Hof, Corsendonk 2 - 2360 Oud-Turnhout
Tel. +32 (0)14 45 07 51
www.corsendonks-hof.be
info@corsendonks-hof.be
Open: Ma, di, vr, za: vanaf 12 uur Zo: vanaf 11 uur
Wo, do gesloten
Ontbijten op di en zo vanaf 9.30 uur

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.