Helemaal op smaak

Corsendonks Hof maakt naam met haar ontbijten

Gepubliceerd: 22 september 2022  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 223

Oud-Turnhout — Elke dinsdag en zondag start Corsendonks Hof in Oud-Turnhout de dag met een uitgebreid ontbijt. In drie gangen krijgen de gasten hun maaltijd geserveerd, inclusief een dessertje van de chef. Intussen blijven ook de ontbijten aan huis goed scoren, waarbij het aanbod onlangs nog verder uitgebreid werd.

De belangrijkste maaltijd van de dag wordt in Corsendonks Hof nog écht met eerbied behandeld. Wie op dinsdag of zondag langskomt om te komen ontbijten, wordt stevig in de watten gelegd. Bij de ontvangst worden er bubbels of vers appelsiensap ingeschonken, als een welkome ochtendlijke aperitief, en krijg je een amuse gepresenteerd. Als tweede gang volgt de ruime hoofdmaaltijd. Op tafel verschijnt een feest van broodjes, granola, salades, beleg, gerookte zalm, fruit, yoghurt,… Je eitje wordt à la minute klaargemaakt, precies zoals jij dat wil. En voor je weer huiswaarts trekt, zorgt de chef nog voor een dessert. Inchecken kan tussen 9.30 uur en 10.30 uur, na reservatie. Tijdig reserveren is nodig, zeker voor wie zondag langs wil komen. Die ontbijten zijn meestal zo’n maand vooraf al volzet. Wie graag in grotere groep komt ontbijten, kan gebruik maken van de aparte feestzaal.

ONTBIJT AAN HUIS
Ook het ontbijt aan huis, een overblijfsel uit de corona-periode, blijft het goed doen. Daarbij kan je voor 23,50 euro p.p. een uitgebreid ontbijt aan jouw voordeur geleverd krijgen. Via de website kan je makkelijk bestellen en kan je ook extraatjes selecteren zoals cava, roereitjes, huisgemaakte bokkepootjes of zelfs bloemen en pralines. “Zo kan je het ontbijt helemaal personaliseren en er zelfs eentje laten leveren bij iemand anders, als cadeau”, leggen zaakvoerders Erwin Blockx en Marc Willems uit. “Sinds kort staat er ook een kinderontbijt en een vegetarisch ontbijt op onze bestellijst.” De ontbijten worden elke dag geleverd, behalve op donderdag en vrijdag. Op speciale dagen, zoals met Moederdag, worden er thematische ontbijten voorzien. Zo komt er binnenkort misschien wel een echte roetpiet bij jou aan de deur een sinterklaasontbijt afl everen. Ook wie in een vakantiehuis verblijft in de buurt, kan zo’n ontbijt bestellen. Daarvoor werkt Corsendonks Hof samen met heel wat uitbaters in de regio.

AAN DE FEESTTAFEL
Corsendonks Hof heeft er een drukke zomer opzitten, mede door het mooie weer vonden veel mensen de weg naar het ruime terras. Ook als het de komende weken nog wat ‘nazomert’, blijft het terras open. Al kijkt de zaak intussen al naar het najaar. “We organiseren binnenkort een wildavond waarbij we een speciaal menu met aangepaste wijnen voorzien. Daarnaast komt er in oktober opnieuw wild op onze suggestiekaart te staan. En onze eindejaarsbrochure is net klaar. Er zijn zelfs al behoorlijk wat reservaties binnen.” Ook voor wie wil komen feesten zijn er nieuwe menu’s uitgewerkt. “Zo tonen we enkele van onze mogelijkheden”, klinkt het. “Want al onze feesten worden op maat besproken. We merken trouwens dat er terug meer gefeest wordt, dat is opvallend. 2022 en 2023 zitten al zo goed als vol en de eerste reservaties voor 2024 lopen al binnen.”

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND

  • Onthaal met bubbels of vers sinaasappelsap en een ochtendamuse
  • Assortiment luxebroodjes, boerenbrood, mini-koffiekoek, croissants, kaas jong en oud, kipfilet, ham, ambachtelijke confituur, choco- en speculoospasta, stukje brie, pepersalami, gerookte zalm, krabsalade, ham- preisalade, keuze uit het ‘ei-menu’, granola met yoghurt, salade van vers fruit, twee kopjes koffi e of thee
  • Mini-dessert van de chef

Prijs: 25 euro p.p.
Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’ krijgt gratis een derde kopje koffie of thee bij zijn ontbijt. Actie enkel geldig op dinsdag. Geldig van dinsdag 27 september t.e.m. dinsdag 29 november 2022.

Corsendonks Hof
Corsendonk 2
2360 Oud-Turnhout
Tel. +32 (0)14 45 07 51
info@corsendonks-hof.be
www.corsendonks-hof.be
Open: ma, di, vr, za, zo: vanaf 12 uur
Wo, do gesloten
Ontbijten op di en zo vanaf 9.30 uur

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.