Helemaal op smaak

Corsendonk Turnova: ontbijten in een viersterrenhotel in hartje Turnhout

Gepubliceerd: 15 december 2022  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 226

TURNHOUT — Corsendonk Turnova is een viersterrenhotel in hartje Turnhout dat ook van buitenaf ontbijtgasten ontvangt. Je schuift er aan bij het rijkelijk gevulde ontbijtbuffet en neemt er plaats met een prachtig zicht op de Turnhoutse markt. Een ideale start van de dag, ook voor wie last minute nog wat kerstinkopen wil doen.

Bij Corsendonk Turnova ontbijt je rustig tussen de hotelgasten en waan je je zo heel eventjes op vakantie, zelfs al blijf je er niet overnachten. Het ontbijtbuffet is enorm uitgebreid. Met een ruim aanbod aan verse producten en lokale toppers. Alle ontbijtklassiekers zijn aanwezig en daarnaast kan je zelf wafeltjes bakken of jezelf rustig een glaasje cava inschenken. Er zijn ook vers gebakken taartjes, pannenkoeken en gebakjes te verkrijgen. Ook wie glutenvrij of bio wil eten, komt volledig aan zijn trekken. Elke dag wordt het buffet aangevuld met enkele speciale gerechten, zoals bijvoorbeeld frittata of quiche, om nog meer variatie te bieden. Ontbijten kan elke weekdag van 7 tot 9.30 uur en in het weekend van 8 tot 10.30 uur.

KERSTSHOPPEN
De ontbijtzaal bevindt zich op de eerste verdieping van het hotel en is ingericht in een moderne stijl met veel licht en een ruimtelijk gevoel. Wie zich langs de grote raam zet, heeft een prachtig zicht op de markt van Turnhout. Het kan meteen een mooie kennismaking zijn met het hotel zelf. Dat richt zich in de eerste plaats op zakenmensen, maar ook als particuliere bezoeker kan je uiteraard in één van de 97 kamers blijven overnachten, waaronder meerdere luxueuze suites. Hier komen ontbijten kan de perfecte start vormen voor een fijne dag waarop je Turnhout kan komen ontdekken. Of voor wie last minute nog enkele kerstinkopen moet doen, de stad heeft veel verschillende winkels op wandelafstand van het hotel.

NIEUW PROJECT
Corsendonk Turnova beschikt ook over enkele vergaderruimtes en binnenkort worden die mogelijkheden nog verder uitgebreid met een bijkomende meeting- en eventlocatie op de 17de verdieping van de Turnovatoren. Daar zullen de gasten kunnen vergaderen met een adembenemend zicht op de Turnhoutse binnenstad. Alles verloopt in samenwerking met bekende Turnhoutse chef-koks, die zich over het culinaire gedeelte zullen buigen. In mei 2023 moet alles volledig klaar zijn.

OUDJAAR VIEREN
Het hotel heeft een eigen wellness en ontbijtruimte, maar geen eigen restaurant. Oudjaar vieren kan in de zusterhotels Priorij Corsendonk in Oud-Turnhout en Hooge Heyde in Kasterlee. Daar kan je met oudjaar terecht voor een all-in-arrangement van 149 euro. Vanaf 18 uur wordt er een vijfgangendiner geserveerd waarbij ook alle dranken tot 3 uur ’s nachts inbegrepen zijn. Na het diner staat er een dansfeest met dj gepland, om middernacht wordt er met z’n allen met bubbels geklonken op het nieuwe jaar. Wie interesse heeft om op deze manier oudjaar te vieren, kan reserveren via: 014 46 28 00 of info.priorij@corsendonkhotels.com (voor Priorij Corsendonk) of via 014 55 18 34 of info.hoogeheyde@corsendonkhotels.com (voor Hooge Heyde). 

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND
Diverse broodjes, croissants en koffiekoekjes, ontbijtgranen en granola, warme gerechten (spek, eieren en wafels), diverse kazen, broodsalades en fijne vleeswaren, verse zalm, wraps en rauwkost, zoet beleg, yoghurt en vers fruit, dranken: alle soorten koffie (espresso, latte, cappuccino,..), diverse theesoorten, warme chocolademelk, vers sinaasappelsap, diverse sappen, water en cava, ruim assortiment gebakjes, taartjes, pastries, versgebakken pannenkoekjes, wafeltjes die je zelf kan bakken.

  • Prijs: 22,50 euro p.p. (i.p.v. 25 euro)
    Kinderen tussen 4 en 12 jaar betalen hun leeftijd in euro. Tot 3 jaar: gratis.
  • Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’.
    Actie geldig van woensdag 14 december 2022 tot en met dinsdag 31 januari 2023.

Corsendonk Turnova
Kursaalpoort 10, Turnhout
Tel. +32 (0)14 49 44 55
info.turnova@corsendonkhotels.com 
www.corsendonkhotels.com

Meer lezen van Bert Huysmans

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.