Helemaal op smaak

Cake & Coffee: vers gebak en heerlijk dampende koffie

Gepubliceerd: 1 juli 2022  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 221

TURNHOUT — In Zevendonk, Turnhout, is koffiehuisje Cake & Coffee intussen een vaste waarde geworden. In de zaak langs het Zevendonkplein kan je terecht om rustig iets te eten of te drinken of voor een lekker ontbijt. Een andere specialiteit van het huis: het verse gebak dat zaakvoerster Kristin Peeters elke dag aanbiedt aan haar klanten.

Cake & Coffee bestaat intussen bijna 7 jaar. Maar ook vandaag blijft zaakvoerster Kristin Peeters rekenen op haar vertrouwde concept: rust en gezelligheid, lekkere drankjes en veel keuze aan vers gebak. Daarmee speelt ze haar verleden in de bakkerij met plezier ten volle uit. In de zaak vind je zowel gebakjes als stukken taart. Het aanbod wisselt elke dag, afhankelijk van de seizoenen en de inspiratie van het moment. Soms werkt Kristin ook op aanvraag. “Als iemand hier wil trakteren voor haar verjaardag bijvoorbeeld”, klinkt het. “Dan kan dat op die manier met haar lievelingstaart. Heel af en toe doe ik ook bestellingen voor buitenaf of bak ik eens iets voor speciale gelegenheden of feesten. Maar in de eerste plaats bak ik dus voor onze zaak hier.”

VERS GEMAAKT ONTBIJT
Bij Cake & Coffee start elke dag met een vers gemaakt ontbijt. Ontbijten kan van 9 tot 12.30 uur en zelfs als je pas om pakweg 11.30 uur aan tafel schuift, zal het brood nog lichtjes warm zijn want Kristin zorgt ervoor dat alles zo vers mogelijk is. Ook brunchen kan dus perfect. De broodjes bakt ze zelf, het fruit wordt à la minute gesneden en het fruitsap vers geperst. Het ontbijt wordt in verschillende gangen aan tafel geserveerd. Als opener krijg je een glas fruitsap, een glaasje cava en een eerste hapje. Daarna volgt het ontbijt zelf en als afsluiter krijg je een stukje cake, vers gebakken uiteraard. “Zo staat de tafel niet de hele tijd boordevol”, verklaart Kristin haar werkwijze. “En eigenlijk vind ik dat zelf stiekem ook de leukste manier om zo te ontbijten”, vertelt ze met de glimlach. Kinderen kunnen mee komen ontbijten voor 8 euro. Zij krijgen — net als de volwassenen — een uitgebreid ontbijt, maar dan wel met enkele typische kinderfavorieten zoals poffertjes, cornfl akes en chocolademelk.

ZEVENDONKSE CHOCO
Je kan hier ook meerdere soorten koffie vinden, het is tenslotte een koffiehuisje, samen met enkele bijzondere creaties: zoals de Capputasty, koffie verkeerd met een smaakje naar keuze, en de Zevendonkse Choco, half chocomelk en half koffie met slagroom. Een beetje bizar op het eerste zicht, maar in geen tijd groeiden ze uit tot echte ‘fan favorites’. Verder staan er wafels, pannenkoeken, croques en dagsoep op de kaart en heeft de zaak heel wat soorten verse thee in het aanbod, die je ook apart kan kopen om mee naar huis te nemen. Binnen vind je daarnaast nog enkele extra lekkernijen die mooi ingepakt zijn en dus ook zeer geschikt zijn als geschenk.

ZOMERS TERRAS
Het terras aan de overkant van de (rustige) straat hoort ook bij de zaak. Als het te warm is voor koffie of thee kan je hier genieten van een sangria, Hoegaarden Rosé, gin-tonic of een coupe ijs. Ook wandelaars en fietsers houden graag halt op het terras. Cake & Coffee is trouwens één van de vertrekpunten van het Lekkertrappen Fietsfestival, dat nog loopt tot eind september. Je kan er dus nog de hele zomer halt houden. De deelnemers van het Lekkertrappen Fietsfestival krijgen hier bovendien bij een verwenbordje een gratis koffie aangeboden.

ONDEROX-ONTBIJT VAN DE MAAND

  • Glaasje vers fruitsap
  • Glaasje cava
  • Toastje met gerookte zalm
  • Broodjes, mini-croissant en mini-koffiekoekje
  • Zoet en hartig beleg
  • Omeletje of spiegelei met spek
  • Koffie en thee à volonté
  • Yoghurt Vers fruit
  • Huisgemaakte cake

Prijs: 19 euro (i.p.v. 20,50 euro)
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Geldig van woensdag 29 juni tot en met zondag 10 juli 2022 en van dinsdag 2 augustus tot en met woensdag 31 augustus 2022. 

Cake & Coffee
Zevendonkplein 11, 2300 Zevendonk (Turnhout)
Tel. +32 (0)496 05 15 26
cake.coffee@telenet.be
www.cakecoffee.be
Open: di tot za: van 9 tot 18 uur
Ma en zo gesloten.
Ontbijten op zondag wel mogelijk na reservatie.

Let op! Cake & Coffee is even met vakantie van 11 juli tot en met 1 augustus en van 19 tot 22 augustus!

Meer lezen van Bert Huysmans
Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.