Helemaal op smaak

Brasserie Chapeau toont vernieuwde interieur en open keuken

Gepubliceerd: 23 september 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 212

MOL — Pal in het centrum van Mol bevindt zich Brasserie Chapeau. Zaakvoerders Rob Rijmen en Filip De Jongh vernieuwden hun zaak het afgelopen jaar volledig. Er kwam ruimte voor een aparte zaal voor feesten, een open keuken kreeg vorm en het interieur en het terras werden volledig gerenoveerd.

Dit najaar viert Chapeau in Mol haar tiende verjaardag. Het personeel bestaat hoofdzakelijk uit vaste krachten die al die jaren al in de zaak werken. “De vast klanten kennen ons bij naam”, vertellen Rob Rijmen en Filip De Jongh, die de dagelijkse leiding in handen hebben. “En het zorgt voor de gemoedelijke en familiale sfeer waar we van houden.”

NIEUWE FEESTRUIMTE
Van de coronatime-out werd hier gebruik gemaakt om de zaak volledig te vernieuwen en uit te breiden. Die renovatie stond gepland voor dit jaar, maar werd door de pandemie al wat eerder uitgevoerd. Zo heeft de zaak voortaan een open keuken die helemaal past in het vernieuwde opgefriste interieur. De bestaande zaak werd nog verder uitgebreid met een aparte zaal waar een gezelschap tot 40 personen een eigen feest kan komen vieren, waarbij de keuken allerlei culinaire formules op maat kan aanbieden. Op andere dagen kan je er gewoon komen eten, als onderdeel van de brasserie.

VOORGERECHTEN DELEN
De menukaart blijft gestoeld op de Franse keuken met heel wat hedendaagse klassiekers. Vers en kwaliteitsvol zijn twee belangrijke kernbegrippen. Eén van de absolute toppers op de kaart is het steppegras, hier geserveerd met steak of videe en een slaatje. “Het enige échte steppegras dat hier in de buurt verkrijgbaar is”, klinkt het trots. “Het blijft bij ons een heel populair gerecht.” Verder vind je op de kaart zowel lunchgerechten, snacks, pasta’s als seizoensgebonden suggesties. Sinds deze zomer kan je er voorgerechtjes bestellen die je samen kan delen, als hapjes op tafel. “Vaak worden die ook besteld tijdens het aperitieven.” De zaak introduceerde onlangs nieuwe openingsuren. Op maandag en van donderdag tot zondag is de zaak open vanaf 11.30 uur. Dinsdag en woensdag zijn de vaste sluitingsdagen.

BIERAVOND EN TIENDE VERJAARDAGSFEEST
Intussen wordt er in de brasserie al naar het najaar en het eindejaar gekeken. De zaak zal zo open zijn met oudjaar en op kerstavond. De formules staan online, inschrijven kan al. Verder op de agenda: de jaarlijkse bieravond (op vrijdag 22 oktober), intussen een klassieker die al tien jaar meegaat. Alle gasten krijgen die avond een vijfgangenmenu geserveerd met een selectie aan aangepaste bieren. Een thema-avond dus waarop gewerkt wordt met een vaste all-informule voor 75 euro p.p.

GRATIS VARKENSHAASJE
Op zondag 5 december wordt de 10de verjaardag van de zaak gevierd. ’s Ochtends zal er een overvloedig ontbijt geserveerd worden, ’s avonds staat er een feest met livemuziek op het programma. Daarbij verschijnen er allerlei gerechten in tapasvorm aan tafel, inclusief desserts. Wie trouwens zelf zijn verjaardag viert, en ingeschreven is in het klantenbestand, kan hier tijdens zijn verjaardagsmaand gratis varkenshaasje komen eten. Meer info over de verjaardagsactie vind je op de website van de zaak.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Steppegras met videe of steak en een slaatje

Prijs: 27,5 euro p.p. (steak) of 23,5 euro p.p. (videe).
Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’ krijgt vooraf per twee personen gratis een bordje tapas om te delen.
Geldig van donderdag 23 september tot en met zondag 31 oktober 2021. Actie niet geldig op zaterdag na 16 uur en zondag na 16 uur.

Brasserie Chapeau
Voogdijstraat 8 - 2400 Mol
Tel. +32 (0)14 32 36 99
info@brasseriechapeau.be
www.brasseriechapeau.be
Open: Ma, do, zo: 11.30 tot 22 uur
Vr, za: 11.30 tot 23 uur (keuken open tot 21 uur)
Di en wo gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.