Helemaal op smaak

Bistro Tilo: Viert vijfde verjaardag met prijzenautomaat en lunchkaar

Gepubliceerd: 25 februari 2025  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 250

RETIE — Bistro Tilo blaast vijf kaarsjes uit op haar verjaardagstaart. Om dat te vieren wordt de maand maart omgetoverd tot een feestmaand waarbij je na je maaltijd in een automaat allerlei mooie prijzen kan grijpen. Daarnaast lanceert de zaak voor het eerst haar eigen lunchkaart. 

Bistro Tilo is een authentieke bistro op de weg van Retie naar Postel die klassiekers uit de bistrokeuken serveert in combinatie met seizoensgebonden suggesties. Griet Cools en Bert Geuens ontvangen hun klanten al vijf jaar gastvrij en hartelijk. In die vijf jaar is de ‘Meat On The Rock’ uitgegroeid tot dé specialiteit van het huis. Daarbij krijg je een stevig stuk vlees (rundrib-eye, entrecôte of runderfilet) geserveerd op een warme steen, waardoor het vlees nog lichtjes verder gaart aan tafel. 

PRIJZEN GRIJPEN
Maart belooft alvast een drukke feestmaand te worden. Wie tijdens die maand komt lunchen of dineren, krijgt een jeton waarmee je je kans kan wagen in een grijpautomaat. “Je wint altijd een prijs”, vertelt Bert. “We zorgen voor een breed gamma zoals flessen bier, cadeaubons, rugzakken, tickets voor een voetbalmatch in eerste klasse,…” 

NIEUW: EIGEN LUNCHKAART
Ook nieuw: vanaf vrijdag 28 februari introduceert Bistro Tilo haar gloednieuwe lunchkaart. “We boden voordien geen specifieke lunchgerechten aan”, klinkt het. “Maar kregen toch regelmatig de vraag van klanten om ’s middags iets kleiners te kunnen eten. Vanaf nu kan dat dus.” Op de nieuwe lunchkaart staan o.a. croques, rundscarpaccio, kaas- en garnaalkroketten, spaghetti bolognaise, chili con carne en loempia curry. Ook voor een pannenkoek of voor tomatensoep met balletjes kan je hier voortaan al ’s middags terecht. 

FEEST VIEREN
Wie net als Bistro Tilo iets te vieren heeft, kan in de aparte feestzaal terecht voor allerlei feestjes tot een honderdtal personen. Denk aan: communiefeesten, babyborrels,… Wie hier feest komt vieren, kan ook gebruikmaken van de aparte omheinde tuin. Griet en Bert kunnen allerlei culinaire formules aanbieden of je kan bijvoorbeeld een foodtruck laten langskomen.

PAASBRUNCH
Noteer ook alvast in je agenda: op paasmaandag 21 april kan je in de zaak en de feestzaal terecht voor een paasbuffet. Tussen 11.30 uur en 14.30 uur staat er dan een rijkelijk buffet klaar met de lievelingssoepen van de paashaas en een selectie aan warme en koude gerechten, inclusief een zoete tafel met dessertjes en paaseitjes. Ook de paashaas komt zelf even langs en brengt voor de kinderen een leuke verrassing mee. Prijs: 31 euro p.p. (of 2,6 euro per levensjaar tot 12 jaar) Vergeet vooraf wel niet te reserveren.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Huisgemaakte kroketjes van asperges en grijze garnalen met een fris slaatje en remoulade
  • Kempens vispannetje met Molse Zander OF Entrecôte ‘Xavoria’ on the rock (specialiteit van het huis)
  • Crême Brûlé

Prijs: 49 euro p.p. (i.p.v. 59 euro p.p.)
Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’ krijgt gratis een glaasje bubbels van het huis (met of zonder alcohol) aangeboden naar aanleiding van het 5-jarig bestaan van de zaak. Actie geldig van vrijdag 28 februari tot en met dinsdag 1 april 2025.


Bistro Tilo
Brand 57, Retie
Tel. +32 (0)14 89 22 33
info@bistrotilo.be
www.bistrotilo.be
FaceBook: Bistro Tilo

Open:
Ma, di: van 12 tot 22 uur
Vr, za, zo: van 12 uur tot 23 uur
Wo en do gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.