Helemaal op smaak

Bistro Tilo viert terugkeer van Re'iese Gin en komst nieuwe zomerfietstocht

Gepubliceerd: 25 mei 2023  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 231

RETIE — Voor het Onderox-menu van de maand gaan we deze keer langs bij Bistro Tilo in Retie, waar Griet Cools en Bert Geuens ons met open armen ontvangen. Zij lanceren bovendien vanaf zondag 28 mei een gloednieuwe fietstocht en ook hun zelfgemaakte Re’iese Gin keert weer terug van (even) weggeweest.

Bistro Tilo is een authentieke bistro op de weg van Retie naar Postel. De keuken mikt op lokale gerechten met eerlijke ingrediënten. Klassiekers in een nieuw jasje, maar net zo goed salades, pasta’s en vlees- en visgerechten met allure. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Meat On The Rock’, waarbij het vlees lichtjes verder gaart op een steen aan tafel. Het groeide in geen tijd uit tot één van de absolute toppers op de ruime kaart.

RE’IESE GIN
Goed nieuws voor de fans: Bert en Griet brengen hun ‘Re’iese Gin’ terug. “Die hebben we helemaal zelf kunnen samenstellen”, klinkt het. “Op basis van jeneverbes, uiteraard, maar we zijn ook enkele bloesems gaan plukken van de echte Lindeboom op de Markt. Daar hebben we een distillaat van laten maken. Daar voegde we citrusvruchten, kersen en bittere amandelen aan toe om uiteindelijk tot een zoete smaak te komen. Hij is even weggeweest, maar onze klanten bleven ernaar vragen.” De Re’iese Gin wordt gepresenteerd in een witte stenen kruik met een etiket waarop de kleuren geel en rood, van het Retiese wapenschild, een extra verwijzing vormen naar de gemeente. In Bistro Tilo zelf wordt er o.a. een gin-tonic mee gemaakt. Je kan er de gin ook kopen voor 45 euro per fles.

NIEUWE FIETSTOCHT
Vanaf zondag 28 mei kan je opnieuw langskomen voor een zomerse fi etstocht. Voor 15 euro p.p. krijg je een routebeschrijving, een fi etszadelhoes, een Luikse wafel en een flesje water mee. Bij terugkeer word je getrakteerd op een Brusselse wafel met ijs en slagroom. De fi etsroute is 32,7 km lang en volgt de knooppunten in de buurt. Je maakt ook kans op enkele toffe prijzen, zoals een weekend lang een luxe-hottub bij je thuis. De fi etstocht loopt nog tot en met 29 augustus. Voor en na je fietstocht kan je rustig op het terras plaatsnemen. Want als de zomerzon binnenkort defi nitief de strijd tegen de regen gewonnen heeft, wordt ook dat weer klaargezet. Compleet met palmbomen en enkele andere zomerse details. Op 15 augustus wordt Moederdag gevierd met een feestbuffet met warme en koude gerechten. Alle aanwezige moeders worden getrakteerd op een glaasje cava. Vergeet wel niet vooraf te reserveren!

FEEST VIEREN
Verder kan de aparte feestzaal het hele jaar door het decor vormen voor allerlei feesten. Denk aan: familiefeesten, babyborrels, recepties,… Je kan er langskomen met een honderdtal personen (tot 70 zittend). Griet en Bert kunnen daarbij allerlei culinaire formules aanbieden. De feestzaalfolder kan je downloaden op de website van de zaak.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Huisgemaakte kroketjes van asperges en grijze garnalen met een fris slaatje
  • Entrecôte ‘Huts’ on the rock met warme en koude groentes, twee soorten kruidenboter en röstikroketten
    OF
    Kempens vispannetje met Molse zander en aardappelgerecht naar keuze
  • Millefeuille aardbei-framboos met een coulis van framboos en aardbei, gekarameliseerd bladerdeeg, room van limoen en cake natuur

Prijs: 49 euro p.p. (i.p.v. 55 euro)
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Actie geldig van vrijdag 26 mei tot en met zondag 2 juli 2023. Menu is enkel per tafel te nemen.

Bistro Tilo
Brand 57, Retie
Tel. +32 (0)14 89 22 33
info@bistrotilo.be
www.bistrotilo.be
www.geuensentertainment.com
Open: ma, di: van 12 tot 22 uur
Vr, zo: van 12 tot 23 uur
Za: van 17 tot 23 uur
Wo en do gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.