Helemaal op smaak

Bistro Tilo lanceert nieuwe Re'iese gin en winterwandeling

Gepubliceerd: 16 december 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 215

RETIE — Griet Cools en Bert Geuens van Bistro Tilo in Retie hebben de deuren van hun nieuwe winterbar geopend, als onderdeel van de zaak zelf. Badend in een Zwitsers sfeertje kan je er allerlei gerechten en drankjes komen proeven. Hun gloednieuwe gin bijvoorbeeld, die ze zelf ontwikkelden op basis van een distillaat van bloesems van de echte Retiese Lindeboom. En ook de winterwandelaars kunnen de komende weken weer op pad.

Bistro Tilo heeft er een winterbar bij. “Die stond vorig jaar klaar om geopend te worden, maar toen moesten we noodgedwongen overschakelen op take-away”, vertellen zaakvoerders Griet Cools en Bert Geuens. Later zou alles wel nog omgebouwd worden tot zomerbar, die wel mocht openen, maar het is dus voor het eerst dat mensen van de winterbar zullen kunnen genieten. “We hebben houten tafels en banken voorzien, van die typische rood-witte gordijntjes,… Alles om helemaal in die fi jne wintersfeer te belanden die we kennen uit Oostenrijk en Zwitserland”, klinkt het. Op het menu staan bijpassende gerechten zoals steengrill en kaasfondue. Je kan ook gewoon iets komen drinken, in die winterse setting, met bijhorende muziek op de achtergrond.

RE’IESE GIN
Sinds kort hebben Bert en Griet ook hun eigen gin: ‘de ‘Re’iese Gin’, verwijzend naar de gemeente en het plaatselijke dialect. “Die hebben we helemaal zelf kunnen samenstellen”, legt Bert uit. “Op basis van jeneverbes, uiteraard, maar we zijn ook enkele bloesems gaan plukken van de echte Lindeboom op de Markt. Daar hebben we een distillaat van laten maken. Daar voegden we citrusvruchten, kersen en bittere amandelen aan toe om uiteindelijk tot een zoete smaak te komen. We krijgen er alvast heel veel positieve reacties over, ook van echte kenners.” De Re’iese Gin wordt gepresenteerd in een witte stenen kruik met een etiket waarop de kleuren geel en rood, van het Retiese wapenschild, een extra verwijzing vormen naar de gemeente. “En op de kruik kan je achteraf nog perfect een kaars zetten of je kan er een plantje insteken.” Bedoeling is dat de gin ook op andere plaatsen in de gemeente verkocht zal worden. Bistro Tilo biedt met de feestdagen alvast een cadeaupakket aan met naast de gin ook twee fl esjes tonic en enkele ‘Lindeboompjes’, het streekproduct van dorpsgenoten Bakker Jan & Bakker Louis. Je kan de gin uiteraard ook komen proeven bij Bistro Tilo, in de winterbar bijvoorbeeld.

WINTERS WANDELEN
Voor het tweede jaar op rij kunnen ook wandelliefhebbers deze winter bij de Retiese bistro terecht. Bert en Griet werkten er hun eigen winterwandeling voor uit. Die telt 8,9 kilometer en doorkruist de natuur in de buurt, onderweg kom je onder meer hooilanden, akkers en beekjes tegen. Deelnemers betalen 13 euro en krijgen daarvoor naast de route ook een gevulde plooibare drinkfl es en een rugzakje (die je allebei mag houden) met een wafel erin. Bij terugkomst krijg je een worstenbroodje of een appeltaartje aangeboden en een drankje, dat je kan nuttigen in de winterbar van de zaak. Ook take-away is mogelijk. Vertrekken kan elke dag, behalve op woensdag en donderdag, tussen 12 en 14 uur. Komen wandelen kan nog tot en met 28 februari 2022.

WINTERWANDELING

  • Wandeling (8,9 km) waarbij je het ontginningslandschap in de buurt doorkruist. De wandeling volgt knooppunten van het netwerk ‘Kempense Heuvelrug’. Vertrekken kan elke dag, behalve woensdag en donderdag, tussen 12 en 14 uur.
  • Inbegrepen: routeformulier, plooibare drinkfles, rugzak en wafel. Bij terugkomst: worstenbroodje of appeltaartje, één consumptie (gluhwein, koffi e/thee, frisdrank of Flandrien van ’t vat).
  • Prijs: 13 euro p.p.

ONDEROX-MENU VAN DE MAAND

  • Kaasfondue
  • Prijs: 20 euro p.p. (i.p.v. 22 euro)
  • Gratis dessert voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Actie geldig van woensdag 15 december tot en met zondag 6 februari 2022.

Bistro Tilo
Brand 57, Retie
Tel. +32 (0)14 89 22 33
info@bistrotilo.be
www.bistrotilo.be
www.geuensentertainment.com
Open: Ma, di: van 12 tot 22 uur
Vr, za, zo: van 12 uur tot 23 uur
Wo en do gesloten

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinair

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.