Helemaal op smaak

Bistro Tilo lanceert coronaproof fietsarrangement

Gepubliceerd: 28 januari 2021  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 205

RETIE — Hun Bistro Tilo, in Retie, mag dan wel nog even gesloten blijven voor wie ter plaatse wil komen eten, toch blijven Bert Geuens en Griet Cools enthousiast aan de slag om hun klanten te bereiken. Door in hun zaak een pop-upwinkel te openen bijvoorbeeld, een take-away te organiseren, een speciaal afhaalmenu aan te bieden tijdens het valentijnsweekend en door een gloednieuw concept te lanceren: het Onderox Fietsarrangement. “Corona heeft ons geleerd om nog meer op een creatieve manier te gaan ondernemen .” 

In normale omstandigheden konden we nu rustig in de nieuwe winterbar van Bistro Tilo in Retie vertoeven. Maar normale omstandigheden zijn het niet, ik hoef het je niet te vertellen. De winterbar, die normaal gezien het najaar en de winter moest opvrolijken, kon dus niet openen. “Jammer, uiteraard, maar die investeringen zijn gelukkig niet verloren”, zeggen zaakvoerders Bert Geuens en Griet Cools. “We bouwen het om naar een zomerbar en kunnen bepaalde onderdelen later nog gebruiken als we dan wel een winterbar kunnen inrichten. We proberen het positief te blijven bekijken.” Die plannen voor de zomerbar worden alvast steeds concreter. “Helemaal nieuw, mooi ingericht en met tropische cocktails en exotische gerechtjes op het menu”, licht het koppel al een tipje van de sluier. “Daarnaast gaat ook het terras buiten aan de zaak een make-over krijgen.”

MEAT ON THE ROCK
Ook andere nieuwigheden, zoals de ‘Meat On The Rock’, laten noodgedwongen nog even op zich wachten. Daarbij krijg je een een groot stuk vlees naar keuze (300 gram) aan tafel geserveerd op een warme steen, bij het gerecht horen ook kruidenboters, warme groentjes en röstikroketten. “We kijken er enorm naar uit om al die zaken te kunnen introduceren”, klinkt het. “Ondanks alles heeft corona ons sterker gemaakt en hebben we geleerd om nog meer op een creatieve manier te gaan ondernemen.” Maar voorlopig blijft de rem noodgedwongen nog even op heel wat activiteiten staan. Op het eten in de bistro zelf, maar net zo goed op alles waarmee Bert, onder de noemer Geuens Entertainment, feestjes en evenementen organiseert en opluistert. “Artiesten kunnen niet optreden, feesten mogen niet plaatsvinden, events gaan niet door,… Ook op dat vlak blijven we dus nog even aan de zijlijn staan.”

TILO@HOME
Toch wordt er nog gekookt in de keuken van de bistro. Elk weekend kan je onder de noemer ‘Tilo@home’ langskomen om afhaalgerechten op te halen. Dat kan zowel op zaterdag als zondag, van 11 uur tot 18.30 uur. Daarbij kan je kiezen uit een selectie voor- en hoofdgerechten en desserts. Voor kinderen zijn er aparte gerechten. Een overzicht vind je op www.bistrotilo.be. Tijdens het valentijnsweekend wordt er een speciaal menu voorzien (zie hieronder). Bestellen kan via WhatsApp op het nummer 0468 17 23 78 of per mail: info@ bistrotilo.be, telkens tot vrijdag 20 uur voor het weekend dat volgt (voor het valentijnsmenu tot en met donderdag 11 februari). Geef bij je bestelling ook even aan of je de gerechten liefst warm of koud wil meenemen.

DE FIETS OP
Ook aan de fietsliefhebbers wordt gedacht. Zo werkten Bert en Griet zelf een fietstocht uit in de buurt. Oorspronkelijk was die is in totaal 32,7 kilometer lang en passeerde die o.a. langs Schoonbroek, Arendonk, Bladel en Postel. Door het recente verbod op niet-essentiële verplaatsingen naar Nederland, werkten Bert en Griet inmiddels een extra fietsroute uit die netjes binnen de landsgrenzen blijft. Het parcours loopt onder meer langs het water, zowel over verharde als onverharde wegen en door de velden. Heel afwisselend dus. Onderweg los je enkele vragen op en gok je, als schiftingsvraag, hoeveel mensen er de komende weken zullen komen fietsen. De winnaar krijgt voor één weekend een luxe hottub, van Het Wellnesshuis in Mol, bij hem of haar thuis geleverd.

VALENTIJNSMENU (afhalen op 13 of 14 februari)

 • Amuse ‘Tête à tête’: Heerlijke hapjes om samen van te genieten
 • Het perfecte duo: Rundcarpaccio met foie gras, rucola en truffelolie
 • Liefde uit de zee: Scampi’s met groenten uit de wok, een liefdeselixir van kreeft en preipuree
 • Zoete verleidingen
   
 • Prijs: 39,50 euro p.p. Gratis fles wijn (per twee personen) voor wie bestelt met de vermelding ‘Onderox-valentijnsmenu’. Bestellen kan tot en met donderdag 11 februari. Afhalen kan op zaterdag 13 en zondag 14 februari 2021, telkens van 11 tot 18.30 uur. Betalen kan bij het afhalen via Payconiq of cash.

ONDEROX WINTER FIETSARRANGEMENT

 • Bij vertrek: je ontvangt een fietsformulier, een opplooibare waterzak met karabijnhaak, een fietszadelhoes en een vers Reties lindeboompje (van Bakker Jan). Bij aankomst: je krijgt een drankje naar keuze en een hot dog of kaasbroodje (bij de take-away).
 • Prijs: 13 euro p.p. (vooraf inschrijven hoeft niet, betalen kan ter plaatse (via payconiq of cash)) Vertrekken voor je fietstocht kan elke zaterdag en zondag tussen 11 uur en 17 uur, nog tot en met zondag 7 maart 2021.

ONDEROX WINTER WANDELARRANGEMENT

 • Vanaf zaterdag 6 februari 2021 wordt ook het Onderox winter wandelarrangement verlengd. En dit met een volledig nieuwe route die 8,9 kilometer lang is.
 • Deelnameprijs bedraagt 13 euro p.p.
 • Inbegrepen: routeformulier, plooibare drinkfles met karabijnhaak, lindeboompje van Bakker Jan, rugzak, een drankje naar keuze, hotdog of kaasbroodje.

Bistro Tilo
Brand 57 - 2470 Retie
Tel. +21 (0)14 89 22 33
Tel. +32 (0)468 17 23 78
info@bistrotilo.be
www.bistrotilo.be

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinairkokenfietsen

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.