Helemaal op smaak

Bistro Tilo brengt kerstvreugde met take away en wandelarrangement

Gepubliceerd: 17 december 2020  |  Door: Bert Huysmans  |  Onderox editie: 204

RETIE — Door de huidige coronamaatregelen kunnen Bert Geuens en Griet Cools momenteel de deuren van hun Bistro Tilo in Retie niet openen. Maar ondanks het feit dat corona al stevig roet kwam gooien in de plannen van het koppel , blijven ze niet bij de pakken zitten. Zo werken ze momenteel o.a. met een afhaalservice, een pop-upwinkel en een speciale Onderox winterwandeling met hapjes en drankjes.

Bistro Tilo opende de deuren in juni van dit jaar, twee maand later dan oorspronkelijk voorzien. “Maar de momenten waarop we open mochten zijn, waren fantastisch”, zegt Bert en Griet van de Retiese bistro. “We zijn eigenlijk altijd volgeboekt geweest. De zomer was echt top voor ons, ondanks het virus.” In november zou het koppel hun bijhorend winterrestaurant Tilo XXL openen, om zo meer mensen helemaal coronaproof een plekje te kunnen geven. Maar het virus trok voor de tweede keer op enkele maanden tijd een streep door de opening. Nochtans investeerde het koppel stevig in hun winterse restaurant. Een nieuwe winterkaart, op maat gemaakte planken uit Nederland, bacteriedodende UVC-lampen,… Zelfs de kaasfondue en ‘Meat on the rock’ stond al klaar, net als een oven die speciaal voor het winterrestaurant werd aangekocht. “Zelfs de inkleding stond helemaal op punt, je waande je zo in de Franse Alpen. Maar opnieuw konden we dus niet openen”, zucht Bert.

WINTERS WANDELEN
Al snel begon het koppel op zoek te gaan naar hoe ze hun klanten toch konden bereiken tijdens de komende eindejaarsperiode. Zo besloten ze om het restaurant in te richten als een pop-upwinkel die elke zaterdag en zondag de deuren opent tussen 12 en 17 uur. Daarvoor wordt er samengewerkt met de vaste drankenleverancier van de zaak. Je kan er onder meer wijnpakketten, flessen om cadeau te doen of geschenkbonnen kopen, aangevuld met onder andere lekkernijen voor de kinderen. Tegelijk wordt er een Take Out aangeboden met warme drankjes en hapjes. Eten ter plaatse kan nog niet, maar je kan wel de hapjes en drankjes van de Take Out combineren met de speciale Onderox Winterwandeling die werd uitgewerkt. Tijdens de openingsuren van de Take Out, op zaterdag en zondag dus, kan je vertrekken voor een wandeltocht van zo’n 6,5 kilometer, uitgestippeld door Bert en Griet. Deelnemers maken bovendien kans op een bon van 100 euro bij Schoenen Hoskens in Retie. “Om een mooi paar wandelschoenen te gaan kopen. Dat leek ons wel toepasselijk”, glimlacht Bert.

BREDE WAAIER AAN TAKE AWAY
Wie vooraf bestelt, kan via de Take Away ook thuis een volledige maaltijd op tafel toveren. Voor 32,5 euro p.p. (drie gangen), 35 euro p.p. (vier gangen) of 40 euro p.p. (vijf gangen). Afhalen kan elke dag van maandag 21 december t.e.m. zondag 3 januari. Je kan tijdens die periode ook à la carte bestellen. Dan kies je zelf gerechten uit het aanbod uit de feestkaart die te vinden is op de website van de zaak. Bestellen doe je via info@bistrotilo.be, je kan je bestelling telkens plaatsen tot 4 dagen voor je gewenste afhaaldatum. In afwachting van de opening van het winterrestaurant, kan je voor 20 euro p.p. al kaasfondue met bijhorende garnituur komen afhalen, inclusief het toestel en benodigdheden. Op de website van de zaak kan je alvast een mooi sfeerfilmpje bekijken, kwestie van nu al een idee te krijgen van hoe het winterrestaurant er zal gaan uitzien.

VERS EN LOKAAL
Het vaste concept van de bistro komt ook in de Take Away terug. Zo zijn alle producten vers en lokaal. Het roomijs komt van een lokale boer, het gebak van Bakker Jan in Retie en de groenten van Franken in Mol-Postel. Zelfs het vlees is Belgisch en afkomstig van een lokale rundveehouder. Bert en Griet hebben dus, ondanks de verplichte sluiting, duidelijk niet stilgezeten. “Maar uiteraard zal het een opluchting zijn als we weer gewoon de bistro kunnen openen. We hebben veel geïnvesteerd om het winterrestaurant helemaal op en top te krijgen. Hopelijk kunnen we onze klanten daar in het nieuwe jaar nog een hele tijd van laten genieten.”

ONDEROX-ACTIE
Bestel tijdens de feestdagen voor minstens 40 euro aan Take Away met de vermelding ‘Onderox-actie’ en krijgt gratis een fles wijn cadeau. De feestfolder kan je vinden op de website www.bistrotilo.be.

Onderox-winterwandeling
Coronaproof wandelarrangement

Vertrek: wandelformulier + aperitiefhapje, gevulde herbruikbare waterfles (mag je houden) en verpakte Luikse wafel.
Bij terugkomst: Hapje en drankje bij de Take Out. Keuze uit koffie, thee, gluhwein of vanillejenever + keuze uit worstenbroodje of warm appeltaartje.
Prijs: 13 euro p.p.

Enkel geldig op zaterdag en zondag, van zaterdag 19 december 2020 tot en met zondag 17 januari 2021. Telkens tussen 12 en 17 uur. Vooraf reserveren hoeft niet. Je kan gewoon ter plaatse langsgaan bij de pop-upwinkel en melden dat je ‘Onderox-lezer’ bent. De wandeling van 6,5 km loopt voor de helft over verharde wegen.

Bistro Tilo
Brand 57 - 2470 Retie
Tel. +32 (0)14 89 22 33
info@bistrotilo.be
www.bistrotilo.be

Meer lezen van Bert Huysmans
Meer lezen over
culinairkoken

Meer Helemaal op smaak

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.