Bijzondere trends

Het comfort van homewear geven we nooit meer op

Gepubliceerd: 25 november 2021  |  Door: Lidi Van Gool  |  Onderox editie: 214

2020 heeft schijnbaar ons leven op zijn kop gezet en heeft daarbij een stevige impact gehad op de manier waarop we ons kleden. Hoe is jouw eigen garderobe veranderd tijdens de lockdown? De extra tijd die we plots hadden, heeft ervoor gezorgd dat we het nut van sommige kledingstukken onder de loep gingen leggen. En comfortabele homewear, die zijn we steeds meer gaan appreciëren. En dat zal ook in de toekomst zo blijven.

Studies tonen aan dat oncomfortabele kleding een afleider is en een cognitieve overbelasting kan veroorzaken waardoor je niet alles kunt geven, aan welke taak dan ook. Comfortdressing helpt je niet alleen om je te concentreren, het heeft ook een positieve invloed op het mentale welzijn, wat verklaart waarom mensen zouden schreeuwen om in hun zachte legging te duiken terwijl ze door hun nieuwe thuiswerkrealiteit navigeren.

EEN POSITIEVE INVLOED OP MENTAAL WELZIJN
Leggings, sweatshirts en joggingbroeken zijn prominenter in onze kleerkast aanwezig dan ooit tevoren. Eigenlijk spreken we niet langer van homewear maar gewoon over comfortabele kleding die zowel binnenhuis als buitenhuis gedragen wordt. De populariteit van loungewear volgt een groeiende trend voor mensen die minder klassieke, meer ontspannen kledingvoorschriften op het werk eisen. Het gespreksonderwerp is ook verschoven naar kleding waarin je je goed voelt, in plaats van er alleen maar goed uit te zien. Een feelgood-outfit is er soms zelfs een met stukken die zijn overgeleverd van een familielid of een vriendin. Een trainingspak of een vintage jas van een tante die je draagt bij je dagelijkse wandeling. Misschien is het vinden van de balans tussen comfort en stijl de nieuwe norm?

PURE VERWENNERIJ
Twee woorden die de look and feel van de GL-Amour hygge stijl perfect weergeven. Kenmerkend voor GL-Amour zijn de sobere, tijdloze fluwelen huispakken met subtiele details en een uiterst fijne afwerking. Het merk bouwt verder op het succes van vorige collecties en staat borg voor nieuwe creaties. Naast enkele neutrale basiskleuren zoals blauw en grijs is er altijd ruimte voor nieuwe tinten, pasvormen en materialen. Voor het najaar brengt GL-Amour Homewear het beste uit twee werelden samen: enerzijds tijdloze eenvoud met subtiele details die de ingetogen, knusse sfeer van het Hoge Noorden weerspiegelt. Anderzijds luxe uitstraling door streelzacht fluweel van de allerbeste kwaliteit in vijf mooie basiskleuren.

Een vestje draag je apart als bovenstuk en als het te warm wordt, trek je het gewoon uit. Misschien voel je je beter in een leuke sweater bij een bijpassende comfortabele broek? De zorgvuldig uitgekozen fluweelsoort biedt een zalig gevoel van ontspanning. Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan na een drukke werkdag een modieus én comfortabel huispak aan te trekken? De drukbezette agenda even te vergeten en op de sofa lekker wegdromen bij een dampend kopje thee. Heerlijk, toch?

GL-AMOUR IS VERKRIJGBAAR BIJ
Dessel - De Linnenwinkel
Geel - Kris Lingerie
Grobbendonk - Sybilla Lingerie
Haacht - Lingerie Milady
Herenthout - Ledegen Textiel
Kalmthout - De 4 Seizoenen
Lier - Marie Fleur Mode Lingerie
Lille - Der Kinderen bvba
Malle - Lingerie Ria
Meerhout - Lingerie Lidy
Mol - Silhouette
Oostmalle - Lingerie De Prins
Turnhout - Lingerie Altesse
Turnhout - Chérie Lingerie
Weelde - Lingerie Nore
Wuustwezel - Huis Elite
Zandhoven - Lady M

Meer lezen van Lidi Van Gool
Meer lezen over
mode

Meer Bijzondere trends

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.