Ondernemersnieuws

Zoemba Tennis & Padel: bekende DJ wordt tennis- en padelspecialist

Gepubliceerd: 24 maart 2023  |  Onderox editie: 229

Mol — Guy Hooyberghs, bekend als DJ Zoemba DiGUYtaal en voormalig uitbater van Café Que Pasa, richtte in 2018 een opvallende speciaalzaak op. Langs de Balen Neetlaan in Mol-Wezel helpt hij zowel beginnende als ervaren tennissers en padelspelers met materialen en advies. In zijn winkel vind je zowel rackets, sportschoenen als -tassen. Daarnaast is Guy gecertificeerd ERSA-bespanner van tennisrackets. Belangrijke pluspunten van zijn zaak: je kan rackets uittesten en Guy geeft je tips om blessures te voorkomen.

Eind 2014 trok Guy Hooyberghs de deur van Café Que Pasa in Mol achter zich dicht. Toen hij wat later naar een tenniswedstrijd van zijn vrouw ging kijken, raakte hij gebeten van een nieuwe microbe: de tennissport. Hij stapte zelf ook het terrein op, maar merkte al snel dat je daarvoor goed materiaal nodig hebt. “Mijn eerste rackets, dat was geen succes”, vertelt Guy. “Ik was ook niet tevreden over mijn bespanningen en dus zocht ik uit waar ik dat zelf kon leren. Daarvoor trok ik uiteindelijk naar een specialist in Dordrecht (NL). Hij leerde mij de stiel. Op korte tijd leerde ik enorm veel bij, zowel over bespanningen als over rackets. Wie speelt waarmee en waarom? Er ging een wereld voor mij open. Ik wou er alles over weten.” Na een tijd besloot Guy zich te richten op de prestigieuze licentie van het ERSA (European Racquet Stringers Association, nvdr.). “Ik denk dat ik momenteel de enige ben in de Kempen die zo’n licentie heeft”, vertelt Guy trots. “Ik kom zo ook in contact met de echte professionals, zoals Wim Janssens (die o.a. al bespande op de Australian Open en Roland Garros, nvdr.).” Guy besloot om al de rackets die hij bespant te voorzien van zijn kenmerkende ‘Z’, verwijzend naar Zoemba.

TENNIS EN PADEL
In 2018 mondde alles uit in een eigen winkel: Zoemba Tennis & Padel. Daarmee richtte Guy zich in de eerste plaats op tennisspelers. “Maar toen brak corona los en ontplofte padel ineens. Ik besloot al snel om me ook daarin te specialiseren.” Intussen heeft de winkel vijf verschillende padelmerken in het aanbod: Bullpadel, Nox, Drop Shot, Adidas en het Belgische Padl. Bij de tennisrackets verkiest Guy meestal Yonex, Technifibre of Wilson, al zijn andere merken ook mogelijk. Naast rackets kan je in de winkel ook sporttassen kopen en zowel tennis- als padelschoenen. “Of een hybride variant waarmee je zowel kan tennissen als padellen. Goed schoeisel is belangrijk om o.a. de knieën te ontlasten”, benadrukt Guy.

ADVIES EN MATERIAALKENNIS
De winkel werkt enkel op afspraak. “Omdat ik de nodige tijd voorzie om advies te geven. Ik moet weten hoe vaak iemand speelt, welk niveau hij haalt en moet kunnen meegeven waar ze allemaal op moeten letten als ze een racket uittesten.” Want zowel tennis- als padelrackets kan je uitproberen. Je neemt dan één of meerdere rackets mee (je betaalt een waarborg van 20 euro per stuk, nvdr.) en kan zo uittesten welk exemplaar jou het beste ligt. Guy luistert vervolgens aandachtig naar jouw bevindingen en stelt bij waar nodig. Zowel beginners als ervaren spelers zijn gebaat bij het advies van Guy. “Onlangs kwam een klant langs die al heel wat dokters en specialisten had geraadpleegd over een hardnekkige blessure. Ik verkocht hem het juiste racket en nu speelt hij voortaan pijnvrij.” Guy groeide op korte tijd uit tot een referentie op het vlak van materiaalkennis. “Die heb je ook nodig om blessures te voorkomen”, legt hij uit. “Een padelelleboog komt bijvoorbeeld enorm vaak voor. Als je met een juist racket speelt, kan je dat makkelijk voorkomen. Je ziet tegenwoordig vaak spelers met zo’n bandje rond de elleboog om pijn te verlichten. Ik kan je zeggen: dat zijn geen klanten van mij”, zegt Guy met de glimlach. “Je moet de oorzaak aanpakken.” Voor tennissers geeft Guy nog de tip mee om regelmatig voor een nieuwe bespanning te kiezen. “Speel je één keer per week? Dan moet je minstens één keer per jaar voor nieuwe snaren kiezen. Twee keer per week? Dan twee keer per jaar. Enzovoort. Wacht niet tot je snaren springen want je gaat snel aan rendement inboeten. Je moet dan harder slaan, verliest energie en gaat sneller problemen krijgen met je polsen, ellebogen en/of schouders. Ik vergelijk de bespanning vaak met de banden van een fiets: Wout van Aert moet die ook af en toe oppompen om koersen te blijven winnen, toch?”

Zoemba Tennis & Padel
Balen Neetlaan 12a, Mol
Tel. +32 (0)495 20 18 12 (ook WhatsApp)
info@zoemba.be
www.zoemba.be

Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.