Ondernemersnieuws

WSV De Korhoenstappers organiseert 'Vlaanderen Wandelt' op 30 april

Gepubliceerd: 24 maart 2023  |  Onderox editie: 229

Oud-Turnhout — Op zondag 30 april 2023 organiseert wandelclub WSV De Korhoenstappers het wandelevenement ‘Vlaanderen Wandelt’. Daarbij kan je in Oud-Turnhout terecht voor de start van acht verschillende wandelingen met afstanden van 5 tot 50 km, doorheen de Kempische natuur.

Startplaats is sporthal ‘De Hoogt’ in Oud-Turnhout. Van daaruit vertrekken acht verschillende wandelingen. Je kan kiezen uit afstanden van 5, 7, 12, 18, 25, 32, 40 en 50 km. Ook aan gezinnen met jonge kinderen is er gedacht. Zo kan je bij de wandeling van 5 km deelnemen aan een fotozoektocht en vind je tijdens de tocht van 7 km een heleboel rebussen en droedels om op te lossen. Bij elke wandeling worden er onderweg rust- en bevoorradingspunten voorzien.

DE LIEREMAN
Tijdens ‘Vlaanderen Wandelt’ lopen alle tochten door en rond natuurreservaat De Liereman. Het gebied omvat 439 ha en herbergt een grote verscheidenheid aan typisch Kempische vegetaties gaande van natte en droge heide, gagelstruweel, elzen- en wilgenbroek, berken-eikenbos, dennenbos,… Ook heel wat reptielen, amfibieën, zoogdieren en insecten vinden er hun thuis. De Liereman telt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers en dat aantal groeit nog elk jaar. In 1940 werd het gebied beschermd als cultuurhistorisch landschap en op 22 april 2012 werd De Liereman door de Vlaamse overheid officieel erkend als stiltegebied.

DE RAVELSE STAATSBOSSEN
De wandelingen van 25 tot 50 km doen daarnaast ook de Ravelse Staatsbossen aan, een stuk natuur met goed onderhouden paden, dat men op sommige plaatsen geneigd is feeëriek te noemen. Om dat gedeelte van de wandeling te doen, moet je je even het kanaal laten overzetten door het veerpont. Dat kan helemaal gratis.

EEN KEMPISCH SYMBOOL
Het is de Oud-Turnhoutse wandelclub De Korhoenstappers die dit jaar het voortouw neemt om ‘Vlaanderen Wandelt’ te organiseren, voor de tweede keer in hun bestaan. De club werd opgericht op 25 november 2005 en telt momenteel zo’n 140 leden. Omdat de club stevig met de wortels in de Kempense grond verankert zit, kozen ze de Korhoen als symbool, een typisch Kempische fraaie hoenderachtige die in onze streken vroeger vrij veel voorkwam maar nu helaas de vlucht heeft genomen.

HOE INSCHRIJVEN?
Inschrijven kan de dag zelf, op zondag 30 april 2023, op startlocatie ‘De Hoogt’ in Oud-Turnhout. Leden van de wandelsportfederatie betalen 1,5 euro p.p., niet-leden 3 euro p.p. Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee. Inschrijven kan van 7 tot 15 uur. ‘Vlaanderen Wandelt’ vindt, naast Oud-Turnhout, die dag ook plaats in Herzele, Marke-Kortrijk en Sint-Truiden. Bedoeling is om wandelliefhebbers en lopers van over het hele land samen te brengen om de schoonheid van de Vlaamse natuur te (her)ontdekken. 

Vlaanderen Wandelt
Zondag 30 april 2023
www.vlaanderenwandelt.be
Inschrijven kan ter plaatse

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.