Ondernemersnieuws

Winterbanden van Van Gorp: met meer grip de weg op

Gepubliceerd: 3 november 2021  |  Onderox editie: 213

Retie — Wie vaak de baan op is, weet dat de tijd van natte wegen en vallende herfstbladeren weer daar is. Wie deze herfst en komende winter veilig wil rondrijden, overweegt dus best om winterbanden te plaatsen. Zelfs voor wie enkel korte verplaatsingen doet, zijn de voordelen al aanzienlijk. En daar hoef je echt de eerste sneeuw niet voor af te wachten. Bandencenter Van Gorp in Retie is specialist ter zake en bied je de keuze uit heel wat kwaliteitsbanden. Je komt gewoon langs met je eigen voertuig, of met je leasingwagen.

Bandencenter Van Gorp is gevestigd aan de Turnhoutsebaan in Retie. Zowel particulieren als mensen die een wagen leasen kunnen er terecht. De zaak werkt samen met een negental verschillende leasingmaatschappijen, de kans is dus groot dat je hier gewoon kan langskomen. Veel mensen die een leasingwagen hebben, weten dat niet eens. Het bandencenter is gespecialiseerd in banden voor moto’s, personenwagens en lichte vrachtwagens en heeft ook sportvelgen voor auto’s in huis.

NIET LANGER WACHTEN
Nu het najaarsweer steeds grilliger wordt, is het juiste moment aangebroken om winterbanden te leggen. “Je moet dus niet wachten tot de eerste sneeuw begint te vallen”, benadrukt zaakvoerder Freddy Van Gorp. “Want het verschil tussen wel of niet op tijd stoppen kan van levensbelang zijn. Je moet net proberen om de sneeuw en ijzel voor te blijven. Een combinatie van vocht en koude op de weg kan heel gevaarlijk zijn. Maar ook gevallen bladeren zorgen ervoor dat je zomerbanden plots veel minder grip hebben. Met een winterband kan je sneller stoppen en door het profiel van de banden wordt slijk sneller afgevoerd. Dat maakt echt veel verschil.”

RUIM ASSORTIMENT
Bandencenter Van Gorp heeft een ruim assortiment aan banden met o.a. bekende merken als Continental. “We kiezen bewust voor kwalitatieve merken waar de mensen vertrouwen in hebben”, vertelt de zaakvoerder. “Zo’n tachtig procent van de banden hebben we standaard op voorraad. De rest, waaronder de uitzonderlijke maten, kunnen we bestellen en snel laten leveren. Meestal binnen de 48 uur.”

VERPLICHT OP REIS
En wie eindelijk nog eens een stukje vakantie in het verschiet heeft, moet in veel gevallen toch wisselen. “In veel wintersportlanden is het bijvoorbeeld verplicht”, weet Freddy. “Vanaf komende winter is het ook in een groot deel van Frankrijk verplicht om winterbanden te hebben. En het heeft nog een extra voordeel: terwijl je winterbanden je beschermen op de baan, verslijten je zomerbanden niet. Die gaan dus op hun beurt dubbel zo lang mee.” Liggen die zomerbanden trouwens thuis in de weg? Bandencenter Van Gorp kan ze voor jou stockeren.

En langskomen om je banden te wisselen duurt niet lang. Voor je de gratis koffie en wifi in de wachtruimte goed en wel uitgeprobeerd hebt, kan je alweer op pad. Met extra veilige winterbanden.

Bandencenter Van Gorp
Turnhoutsebaan 134, Retie
Tel. +32 (0)14 37 20 32
www.vangorp-banden.com

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.