Ondernemersnieuws

Winterbanden van Van Gorp: extra veilig, in herfst én winter

Gepubliceerd: 28 oktober 2022  |  Onderox editie: 224

Retie — De herfst is aangebroken en dat betekent ook dat de bladeren weer vallen. Iets wat op de weg soms tot gevaarlijke situaties kan leiden, zeker bij regenweer. Wie de komende maanden vaak de baan op moet, overweegt dus best om winterbanden te plaatsen. Daar hoef je echt de eerste sneeuw niet voor af te wachten. Bandencenter Van Gorp in Retie is specialist ter zake en biedt een ruim aanbod aan kwaliteitsbanden.

Bandencenter Van Gorp is gevestigd aan de Turnhoutsebaan in Retie. Zowel particulieren als mensen die een wagen leasen kunnen er langskomen. De zaak werkt met een negental verschillende leasingmaatschappijen samen, de kans is dus groot dat jouw maatschappij daartussen staat. Veel mensen die een leasingwagen hebben, weten dat niet eens. Het bandencenter is gespecialiseerd in banden voor moto’s, personenwagens en lichte vrachtwagens en heeft ook sportvelgen voor auto’s in huis.

TIJD VOOR WINTERBANDEN
Nu het najaarsweer steeds grilliger wordt, is het juiste moment aangebroken om winterbanden te leggen. “Je moet dus niet wachten tot de eerste sneeuw begint te vallen”, benadrukt zaakvoerder Freddy Van Gorp. “Het verschil tussen wel of niet op tijd stoppen kan van levensbelang zijn. Het rendement van winterbanden ligt in deze periode al erg hoog. Je moet net proberen om de sneeuw en ijzel voor te blijven. Een combinatie van vocht en koude op de weg kan heel gevaarlijk zijn. Maar ook gevallen bladeren zorgen ervoor dat je zomerbanden plots veel minder grip hebben. Met een winterband kan je sneller stoppen en door het profiel van de banden wordt slijk sneller afgevoerd. Dat maakt echt veel verschil.”

GROOT AANBOD
Bandencenter Van Gorp heeft een ruim assortiment aan banden met o.a. bekende merken als Continental. “We kiezen bewust voor kwalitatieve merken waar de mensen vertrouwen in hebben”, vertelt de zaakvoerder. “Zo’n tachtig procent van de banden hebben we standaard op voorraad. De rest, waaronder de uitzonderlijke maten, kunnen we bestellen en snel laten leveren. Meestal binnen de 48 uur.”

VERPLICHT IN VEEL VAKANTIELANDEN
“Wie binnenkort op vakantie vertrekt, moet in de meeste gevallen toch wisselen”, zegt Van Gorp nog. “In zowat alle wintersportlanden is het een verplichting. En terwijl je winterbanden je beschermen op de baan, verslijten je zomerbanden niet. Win-win dus.” Liggen die zomerbanden trouwens thuis in de weg? Bandencenter Van Gorp kan ze voor jou stockeren. En langskomen om je banden te wisselen duurt niet lang. Voor je de gratis koffie en wifi in de wachtruimte goed en wel uitgeprobeerd hebt, kan je alweer op pad. Met extra veilige winterbanden.

Banden Van Gorp
Turnhoutsebaan 134, Retie
Tel. +32 (0)14 37 20 32
www.vangorp-banden.com

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.