Ondernemersnieuws

Ventivak en VentiServe: betrouwbare partners in ventilatie

Gepubliceerd: 28 juni 2024  |  Onderox editie: 243

Geel — Ventivak en VentiServe zijn twee Geelse zusterbedrijven die zich specialiseren in het installeren en onderhouden van betrouwbare ventilatiesystemen. Want een gezond woonklimaat creëren én behouden is essentieel. Bovendien kan je hen ook inschakelen als erkend ventilatieverslaggever. Of aankloppen voor centrale stofzuigsystemen.

Ventivak werd begin 2009 in Geel opgericht door de broers Nick en Thomas Veraghtert en hun goede vriend Eric Denivelle. In 2014 richtte het trio ook VentiServe op, om ook het onderhoud van ventilatiesystemen aan hun klanten te kunnen aanbieden. Al kunnen beide firma’s ook volledig onafhankelijk van elkaar ingeschakeld worden.

PLAATSING EN ONDERHOUD
“Een goed ventilatiesysteem merk je niet op, maar als je het even uitschakelt, voel je meteen het verschil”, legt Thomas uit. Ventivak en VentiServe hebben de nodige expertise in huis om het juiste ventilatiesysteem te voorzien én te onderhouden. Alles gebeurt daarbij volledig op maat. “We kijken altijd naar wat een woning nodig heeft en kiezen dan het optimale toestel. Het juiste ventilatiesysteem kan je hoe dan ook helpen om een goed E-peil te halen. Daarom gaan wij altijd voor duurzaamheid en kiezen we voor kwaliteitsvolle producten met een lange levensduur.” Ventivak is ambassadeur van het merk Renson, maar plaatst ook andere merken. Meestal wordt alles geplaatst en geïnstalleerd door het team van Ventivak, maar ook zelfbouwpakketten zijn mogelijk. “Daarbij leveren wij de materialen en de begeleiding”, weet Nick. “Alles wordt geleverd op de werf en onze installateur geeft de uitleg. Wij blijven uiteraard ook daarna nog bereikbaar, onze service staat altijd centraal.”

OPTIMAAL RENDEMENT
Eens Ventivak haar werk heeft gedaan en het volledige ventilatiesysteem geplaatst en geïnstalleerd is, kan je voor naservice terecht bij VentiServe. Zij kunnen, indien gewenst, een onderhoudscontract opstellen of je kan bij hen aankloppen voor een eenmalig onderhoud. “Veel mensen weten niet dat hun ventilatie onderhoud nodig heeft om optimaal te renderen. Net zoals bij een boiler, waarvoor het wel meer ingeburgerd is.”

EIGEN SHOWROOM
Of je kan langsgaan in de showroom in Geel. Daar vind je meer info, kan je rustig een ventilatie-unit bekijken en ook uit verschillende ventielen kiezen. “Designventielen worden steeds populairder”, legt Eric uit. “Het is natuurlijk het enige deel van het ventilatiesysteem dat je ook echt in je huis kan opmerken. Vroeger werden er altijd standaardventielen geplaatst, nu is de keuze veel groter.” Ook wie op zoek is naar een centraal stofzuigersysteem, kan in Geel aankloppen.

VENTILATIEVERSLAGGEVER
Goed om weten: Ventivak kan ook optreden als erkend ventilatieverslaggever. Handig, want zo hoef je geen externe firma in te schakelen om een officieel verslag te krijgen. Bij elk ventilatiesysteem van Ventivak krijg je standaard 2 jaar garantie, maar klanten van Ventivak die een onderhoudscontract aangaan bij VentiServe krijgen 5 jaar garantie aangeboden.

Ventivak
www.ventivak.be
info@ventivak.be 
VentiServe
www.ventiserve.be
info@ventiserve.be

Brugweg 5, Geel
Tel. +32 (0)14 75 80 03

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.