Ondernemersnieuws

Ventivak en VentiServe: betrouwbare partners in ventilatie

Gepubliceerd: 4 juli 2022  |  Onderox editie: 221

Geel — Ventivak en VentiServe zijn twee Geelse zusterbedrijven die zich specialiseren in het installeren en onderhouden van betrouwbare ventilatiesystemen. Want een gezond woonklimaat creëren én behouden is essentieel. Bovendien kan je hen ook inschakelen als erkend ventilatieverslaggever. Of aankloppen voor centrale stofzuigsystemen.

Ventivak werd begin 2009 in Geel opgericht door de broers Nick en Thomas Veraghtert en hun goede vriend Eric Denivelle. In 2014 richtte het trio ook VentiServe op, om ook het onderhoud van ventilatiesystemen aan hun klanten te kunnen aanbieden. Al kunnen beide firma’s ook volledig onafhankelijk van elkaar ingeschakeld worden.

OP MAAT
Sinds 2007 is een ventilatiesysteem verplicht in de woningbouw. Ook bij niet-residentiële gebouwen. Ventivak en VentiServe hebben de nodige expertise in huis om het juiste ventilatiesysteem te voorzien én te onderhouden. Alles gebeurt daarbij volledig op maat. Ventivak is ambassadeur van het merk Renson, maar plaatst ook andere merken. “Bij een ventilatie type C+ toont Renson zich meestal de beste, bij een type D is veel afhankelijk van het benodigd debiet in je woning”, legt Thomas uit. “We kijken altijd naar wat een woning nodig heeft en kiezen dan het optimale toestel. Die toestellen bieden steeds meer mogelijkheden. Ook op het vlak van energiezuinigheid. Zo zijn de toestellen erg in trek die standaard op een lage stand staan en automatisch opschakelen als bijvoorbeeld de badkamer gebruikt wordt. Net omdat ze zo zuinig zijn. Ook installaties die je kan bedienen via je smartphone winnen aan populariteit. Het juiste ventilatiesysteem kan je hoe dan ook helpen om een goed E-peil te halen. Daarom gaan wij altijd voor duurzaamheid en kiezen we voor kwaliteitsvolle producten met een lange levensduur.”

ZELFBOUWERS
Meestal wordt alles geplaatst en geïnstalleerd door het team van Ventivak, maar ook zelfbouwpakketten zijn mogelijk. “Daarbij leveren wij de materialen en de begeleiding. Alles wordt geleverd op de werf en onze installateur geeft de uitleg. Je krijgt ook een telefoonnummer van ons waar je altijd terecht kan met vragen. Daarbij werken we altijd met een vaste pakketprijs, afhankelijk van wat je nodig hebt. En we gaan echt niet zomaar extra kosten aanrekenen als er lichte aanpassingen moeten komen. Onze service staat altijd centraal.”

OPTIMALE LUCHTKWALITEIT
“Een goede luchtkwaliteit is geen overbodige luxe”, benadrukt Nick. “De voorbije twee jaar is dat besef bij de meeste mensen een stuk groter geworden. De interesse hiervoor is door corona bij de gemiddelde Vlaming echt wel gegroeid. Een goed ventilatiesysteem merk je niet op, maar als je het even uitschakelt, voel je meteen het verschil. Ook de juiste luchtvochtigheid is steeds belangrijker geworden.”

ONDERHOUD ZONDER ZORGEN
Eens Ventivak haar werk heeft gedaan en het volledige ventilatiesysteem geplaatst en geinstalleerd is, kan je voor naservice terecht bij VentiServe. Zij kunnen, indien gewenst, een onderhoudscontract opstellen of je kan bij hen aankloppen voor een eenmalig onderhoud. “Veel mensen weten niet dat hun ventilatie onderhoud nodig heeft om optimaal te renderen. Net zoals bij een boiler, waarvoor het wel meer ingeburgerd is.” Bij een onderhoudsbeurt wordt de ventilatie-unit gereinigd en de fi lters vervangen. Elke 7 à 10 jaar (afhankelijk van het systeem) moeten ook alle binnenleidingen een volledige reiniging krijgen. “Voor onze klanten met een onderhoudscontract houden we zelf in de gaten wanneer we moeten langskomen. Dat wil concreet zeggen dat we jou één keer per jaar bellen om een onderhoudsafspraak in te plannen. Weer één ding minder waar je zelf aan moet denken.” Vrijblijvend een offerte aanvragen kan via www.ventiserve.be.

DESIGNVENTIELEN
Of ga eens langs in de showroom in Geel. Daar vind je meer info, kan je rustig een ventilatie-unit bekijken en kan je ook uit verschillende ventielen kiezen. “Designventielen worden steeds populairder”, weet Eric. “Het is natuurlijk het enige deel van het ventilatiesysteem dat je ook echt in je huis kan opmerken. Vroeger werden er altijd standaardventielen geplaatst, nu is de keuze veel groter.”

CENTRALE STOFZUIGERSYSTEMEN
Ook wie op zoek is naar een centraal stofzuigersysteem, kan in Geel aankloppen. Bij zo’n systeem worden er op meerder plekken in je woning aansluitpunten voorzien waar je een lange stofzuigerslang op kan aansluiten. De centrale unit wordt dan bijvoorbeeld in de kelder of in de garage geplaatst. “Het is een heel handig systeem dat bovendien een stuk meer kracht biedt dan een traditionele stofzuiger. En een bijkomend voordeel: het fi jn stof wordt naar buiten geblazen. Een gewone stofzuiger blaast dat via de achterkant van het toestel gewoon opnieuw de kamer in.”

OOK VOOR PARTICULIEREN
Zowel Ventivak als VentiServe zijn in heel Vlaanderen actief, toch werken beide fi rma’s hoofdzakelijk in de Kempen. Ze worden vaak ingeschakeld door sleutel-op-de-deur- en houtskeletbouwbedrijven, maar werken ook voor particulieren. “Flexibiliteit zit hier in het DNA. Als klant wil je immers niet te lang wachten. Wij stellen een strakke planning op en komen die ook na.”

FAMILIALE SFEER
In totaal zijn er 17 werknemers actief bij de twee Geelse zusterbedrijven. “We zijn een jong en dynamisch team met veel vakkennis en met een goede teamsfeer”, vertellen de zaakvoerders in koor. “Dat vinden we belangrijk. We organiseren af en toe een teambuilding en vieren de komst van het bouwverlof en de kerstperiode ook altijd samen.”

ERKEND VERSLAGGEVER
Goed om weten: Ventivak kan ook optreden als erkend ventilatieverslaggever. Handig, want zo hoef je geen externe fi rma in te schakelen om een offi cieel verslag te krijgen. Bij elk ventilatiesysteem van Ventivak krijg je standaard 2 jaar garantie, maar klanten van Ventivak die een onderhoudscontract aangaan bij VentiServe krijgen 5 jaar garantie aangeboden.

www.ventivak.be
info@ventivak.be
www.ventiserve.be
info@ventiserve.be
Brugweg 5, Geel
Tel. +32 (0)14 75 80 03

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.