Ondernemersnieuws

Van de Perre: vakmanschap in eigen atelier

Gepubliceerd: 24 maart 2022  |  Onderox editie: 218

Kasterlee – Het was eind jaren zeventig toen Gust Van de Perre uit Kasterlee zijn eerste stappen als ondernemer zette. Alle houten buitenschrijnwerk was zijn specialiteit. En dat is het ruim veertig jaren later nog altijd. Al staat vader Gust niet meer aan het roer en is het zoon Rob die de fakkel in de jaren ’90 heeft overgenomen. Samen met zijn team zorgt hij voor het volledige proces van a tot z in het eigen atelier. “Dat is voor de klant zeker een meerwaarde”, vertelt Rob. “Eén aanspreekpunt, van begin tot einde. Van offerte tot plaatsing. Dat houdt alles overzichtelijk.”

Akkers binnenwandelt, ziet meteen de vele mogelijkheden en toepassingen van alle soorten veranda’s, carports, erkers, pergola’s en andere bijgebouwen. “De keuze is inderdaad eindeloos”, gaat Rob verder. “Dat is het grote voordeel van hout. Je kan er vrijwel alles mee maken en je bent niet gebonden. Dat biedt vele mogelijkheden. Klassiek en rustiek maar ook modern en tijdloos. Voor het hout gebruiken we ofwel afrormosia, ofwel sipo. Afrormosia blijft die bekende houtstructuur hebben, ook al wordt alles uiteraard bewerkt zodat het waterafstotend is. Sipo, anderzijds, gebruiken we wanneer de veranda of ramen worden afgelakt. Alle kleuren zijn mogelijk.”

HET HELE JAAR GENIETEN
Een houten veranda, dat is het hele jaar door genieten. Je krijgt meer ruimte, licht en buitengevoel, meer sfeer en comfort. De veranda’s van Van de Perre, net als de terrasoverkappingen, kunnen ook afgewerkt worden met elektrisch gestuurde screens. Wie echter een maximale lichtinval wil, kiest best voor een extra lichtstraat. Die worden ook op maat gemaakt. Elke bestelling bij Van de Perre wordt volledig door Rob en zijn team zelf verzorgd. “We werken inderdaad alles volledig af in ons eigen atelier. Dat maakt bijvoorbeeld dat de klant eerst kan langskomen om het eindresultaat te zien. Daarna volgt de vakkundige plaatsing. Hierbij wordt alles geregeld: van ontwerp en funderingswerken tot de algemene afwerking. Denk maar aan gepaste verlichting, afwerking met gyproc, airco, radiatorkasten, vliegenramen en -deuren, en ingebouwde screens.”

RAMEN EN DEUREN
Naast veranda’s en de vele bijgebouwen heeft Van de Perre ook jarenlange ervaring in ramen en deuren. En wie dacht dat houten ramen niet meer van de tijd zijn, heeft het grondig mis. “Houten ramen zijn er altijd geweest. En ze zijn weer helemaal trendy. We doen nieuwbouwwoningen maar ook renovaties. Ze hebben een hoge isolatiewaarde en het productieproces is erg duurzaam. Ramen hebben nog altijd het imago dat je er onderhoud aan hebt. Maar dat is minimaal. De ramen worden volledig gelakt geplaatst, waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt. Bovendien zijn ze makkelijk te herschilderen en kan je dus voor een nieuwe en andere look opteren.” “Niet alleen houten ramen zie je terug meer en meer in het straatbeeld. Ook voordeuren en garagepoorten van hout zijn weer helemaal in trek. Ze dragen bij tot jouw wooncomfort dankzij hun hoge isolatiewaarde. Ze zijn uiterst duurzaam en geven uw woning de gepaste uitstraling.” Ook daarin zijn de mogelijkheden zeer uiteenlopend op gebied van stijl en kleur. Er kan zelfs gekozen worden voor een verschillende kleur van lak aan binnen- en buitenzijde. “Hout is zo veelzijdig dat het past in elke bouwstijl. Bovendien zijn de levertermijnen erg kort in vergelijking met aluminium of PVC.” Met het mooie lente- en zomerweer in het vooruitschiet is dit het ideale moment om eindelijk voor die veranda of terrasoverkapping te gaan. Spring zeker eens binnen in de toonzaal van Van de Perre en voel meteen dat het zalig vertoeven is in die veranda van uitstekende kwaliteit, met liefde gemaakt. Liefde voor het houtambacht.

Van de Perre
Rode Akkers 5, Kasterlee
Tel. +32 (0)14 85 12 50
info@vandeperre.be
www.vandeperre.be
Open op afspraak

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.