Ondernemersnieuws

Trappen Lauwers Eric: droomtrappen uit de eigen trappenmakerij

Gepubliceerd: 30 juni 2023  |  Onderox editie: 232

Kasterlee — Droomtrappen maken, dat doen de medewerkers van Trappen Lauwers elke dag opnieuw. Kwalitatief maatwerk uit de eigen trappenmakerij, met veel oog voor details. Een bezoekje aan de showroom leert ons al heel wat over de mogelijkheden van het familiebedrijf.

Bij trappen Lauwers worden jaarlijks zo’n 350 trappen gemaakt, stuk voor stuk meesterwerken. Het familiebedrijf neemt het volledige proces in handen: van ontwerp tot realisatie, helemaal tot de plaatsing bij jou thuis. Meestal werkt Trappen Lauwers voor nieuwbouwers, maar ook bij een renovatie kan je hen inschakelen. “Om op één dag een volledige trappenhal aan te pakken bijvoorbeeld”, weet zaakvoerder Eric Lauwers. “Zo beperken we de overlast tot een absoluut minimum.” Ook belangrijk om weten voor toekomstige klanten: de grote stockvoorraad zorgt ervoor dat Trappen Lauwers beter dan veel concurrenten kan opboksen tegen prijsschommelingen.

ERVAREN TEAM
Het team telt 10 mensen, 3 bedienden en 7 arbeiders. Allemaal met de nodige ervaring en heel veel passie voor hun job. In 2010 nam de zaak hun volledige productieproces onder handen. Zo kon de trappenmakerij de stap zetten van ambachtelijk naar gemoderniseerd. “Het heeft onze mogelijkheden enorm vergroot op het vlak van bijzondere constructies maken”, legt Eric uit. “Voor elke klant wordt een uniek model uitgewerkt. Daarbij maken we ook een gedetailleerd 3D-ontwerp op zodat je meteen een zicht krijgt van hoe de nieuwe trap er in je eigen interieur kan gaan uitzien.”

EEN SHOWROOM VOL INSPIRATIE
In de showroom langs Biezenveld in Kasterlee kan je de mogelijkheden van de zaak met eigen ogen komen ontdekken. Je vindt er trappen in alle mogelijke vormen, stijlen en materialen. Die showroom werd in 2020 nog helemaal vernieuwd waarbij ze verviervoudigde qua oppervlakte. Iedere mogelijke afwerking kan je hier terugvinden.

VAKMANSCHAP UIT DE EIGEN TRAPPENMAKERIJ
Vanuit de aparte belevingsruimte heb je zicht op de trappenmakerij waar alle trappen in eigen beheer worden gemaakt. Dat maatwerk is hier de standaard geworden, om de hoge kwaliteit te kunnen garanderen die het team voor ogen heeft. Het betekent dat je als klant enorm veel vrijheid hebt om jouw droomtrap te realiseren. Daarbij kan je rekenen op het advies en de vakkennis van het team van Trappen Lauwers. Zij houden voortdurend de nieuwe tendenzen en materialen in de gaten. “Eik blijft het leeuwendeel uitmaken van onze productie omdat het als grote voordeel heeft dat het past in elke soort woning en binnen elke stijl”, zegt Eric. “Daarnaast zijn betonnen trappen met een modern uitzicht zoals Z-treden en L-treden erg in trek. En werken we steeds vaker met nieuwere technieken en materialen die bij het grote publiek minder bekend zijn, zoals mortex en leder.”

VOORTREKKERSROL
Ook op het vlak van ecologie wil Trappen Lauwers een voortrekkersrol spelen. Voortdurend wordt er gezocht naar nieuwe, duurzame mate - rialen om trappen uit te vervaardigen. Het team bezoekt daarom zelf alle houtzagerijen om de juiste bomen te vinden. Het familiebedrijf zette daarom een samenwerking op met enkele Europese topleveranciers. En voor elke trap die gebouwd wordt, plant Trappen Lauwers een nieuwe boom. Daarvoor werkt het samen met het Jane Goodall Institute Belgium. De zaak investeerde ook in zonnepanelen, die op het dak van de toonzaal werden geplaatst en het bedrijf van energie voorzien. Er rijdt zelfs een volledig elektrisch aangedreven vorktruck rond in het magazijn.

Ben je benieuwd naar enkele gerealiseerde projecten? Kijk eens op de website en laat je inspireren! 

Trappen Lauwers
Biezenveld 8, Kasterlee
Tel. +32 (0)14 84 84 87
info@trappennlauwers.be
www.trappenlauwers.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.