Ondernemersnieuws

't Kleyne huis: gedreven interieurspecialiste lanceert uniek concept

Gepubliceerd: 28 september 2021  |  Onderox editie: 212

Geel — Klaartje Ceelen is een gepassioneerde interieurstyliste uit Geel. Met haar ’t Kleyne huis geeft ze interieurs een stevige make-over en ontwerpt ze een warme thuis voor haar klanten. Waarna ze zelf met haar team aan de slag gaat om alles te realiseren, terwijl de bewoners een dagje verplicht uit huis moeten. Denk aan Blind Gekocht, maar dan zonder de woning. “Het summum? Hun reacties zien als ik de voordeur voor hen open.”

Als je je interieur in handen geeft van iemand, moet het vertrouwen haast eindeloos zijn. Net dan is Klaartje Ceelen op haar allerbest. Als ze vanuit haar buikgevoel een nieuw interieur kan ontwerpen waarin ze weet dat jij oprecht gelukkig gaat zijn. Wanneer ze ten volle kan luisteren naar haar hart. “Als kind was ik al op mijn kamer bezig met dingen te verhangen, verschuiven en uit te proberen. Het heeft mij altijd al geboeid.”

GEEN TRADITIONELE WINKEL
Eind 2019 begon Klaartje met haar zaak ’t Kleyne huis, in de Stationsstraat in Geel. “Ik ben zeker en vast geen traditionele winkel. Ik doe het bewust op een andere manier.” Als eerste kennismaking komt Klaartje langs bij jou thuis. “Voor een gezellige babbel”, legt de interieurstyliste uit. “Ik wil daarbij de mensen leren kennen. Wat vinden ze mooi? Wat helemaal niet? Maar ook: hoeveel kinderen zijn er? Hebben ze huisdieren? Komen er vaak vrienden op bezoek? Het bepaalt allemaal mee hoe het interieur er moet uitzien. Ik zeg vaak: ik kom het inrichten, maar ik kom hier niet wonen. Vertel mij hoe jullie hier willen leven.”

MOODBOARD
Als Klaartje een compleet beeld heeft, gaat ze aan de slag om een moodboard te maken. Een zoektocht naar stofjes, foto’s, details en materialen om de stijl weer te geven van het nieuwe interieur. Zo’n twee weken na haar bezoek staat dat moodboard, samen met een tas koffie of een glaasje cava, klaar in de winkel in Geel. “‘Ja! Dat is wat we bedoelen!’ Het is heel vaak de reactie die ik krijg, en waar ik stiekem ook naar op zoek ga”, glimlacht de interieurstyliste. “Als alles klopt dan bepaal ik het budget dat ik ga nodig hebben. En daar zijn veel misverstanden over. Want stijlvol en betaalbaar kunnen perfect hand in hand gaan. Ik ben heel creatief en vind het fantastisch om met weinig geld leuke dingen te doen.”

ZOALS IN BLIND GEKOCHT
“Ik stuur de prijs door die ik nodig heb en dan wil ik enkel nog ‘ja’ of ‘neen’ horen. Komt er een ‘ja’, dan is het vanaf dan aan mij”, vertelt Klaartje met een fonkeling in haar ogen. “Ik volg alles verder op, zet mijn schrijnwerker en techniekers aan het werk. En op het moment dat de meubels klaar zijn, plan ik alles in en spreek ik een datum af met de bewoners. Zij laten ons dan ’s ochtends binnen en moeten vervolgens, verplicht, de deur uit.” Dan gaat het team van Klaartje aan de slag. “Nieuwe meubels, spiegels, accessoires, planten, kussens, plaids,… Voor alles wordt gezorgd. Het is zoals in het tv-programma Blind Gekocht, maar dan zonder het huis. ’s Avonds sta ik hen op te wachten, met de voordeur in mijn hand. Alles is dan helemaal klaar. Het plastic en het karton is weg, er is gestofzuigd en de kaarsjes zijn aan. Hun reactie zien, dat is natuurlijk het summum. ‘Ik wist niet dat dit mogelijk was met ons huis!’, dat krijg ik vaak te horen. De mensen zo gelukkig maken, dat is formidabel. Want het blijven natuurlijk spannende momenten. Maar ik heb nog nooit ergens één ding terug mee moeten nemen.”

KLAARTJE SOFA
In veel van de nieuwe interieurs komt er een zetel van Klaartje Sofa te staan, het eigen merk dat de interieurstyliste zelf ontwikkelde. “Daarmee kan ik modulair werken waardoor ik alle afmetingen aan kan. Bovendien zijn ze van hoogstaande kwaliteit en volledig vlekbestendig. Het tijdloze design zorgt ervoor dat de zetels in alle denkbare interieurstijlen hun plaatsje hebben.” Onder meer BV’s als Kim Van Oncen, Tom De Cock en Erika Van Tielen ploffen thuis na een zware werkdag neer in zo’n Klaartje Sofa. Verder werkt Klaartje niet met vaste merken, wat haar veel vrijheid geeft. “Om net die stukken te vinden die ik zoek binnen een bepaald interieur.”

VEEL VARIATIE AAN KLANTEN
En de doorsnee klant van ’t Kleyne huis? Hoe ziet die eruit? “Wel, dat varieert enorm”, weet Klaartje. “Meestal zijn het koppels die mijn hulp inroepen. Mensen die niet de tijd hebben om wekenlang op zoek te gaan naar die perfecte tafel of stoelen. Andere mensen zouden dan te snel iets kopen waardoor je combinaties krijgt die niet werken of zelfs meubels waarvan de afmetingen niet kloppen, eens ze in hun woning staan. Dat is enorm jammer. Veel van hen komen vervolgens alsnog bij mij terecht. Een ander voorbeeld zijn personen die wat ouder worden en van een groter huis verhuizen naar een kleiner huis of appartement. Dan gaan we de denkoefening maken: wat kan er nog mee verhuizen en wat moet er weg of dient vervangen te worden? Ik heb ook klanten die hun huis een tijd geleden ingericht hebben met samenraapsels, omdat na het betalen van de zonnepanelen en het aanleggen van de oprit het geld destijds op was. Kijk, een interieur is zó enorm belangrijk. Wij zitten heel erg vaak in ons huis, maar toch wordt er weinig tijd en energie in gestoken.”

MENSEN HELPEN
En zo is Klaartje elke dag weer dankbaar dat zij binnen haar job al die mensen kan helpen. “Al zal je het mij nooit als een job horen omschrijven”, glimlacht ze. “Het voelt totaal niet aan als werken.” Een voorbeeld: een tijdje geleden mocht ’t Kleyne huis het volledige nieuwe interieur vorm geven van een man die in zijn nieuwe huis ging wonen. “‘Ik verhuis en ik neem enkel mijn kleren mee’, zo sprak hij. ‘Ik werk veel en ik ken niks van interieurvormgeving. Doe jij maar.’ Ik heb alles tot in de kleinste details mogen bepalen. Zelfs de glazen en het bestek in de kast, tot en met de handdoeken in de badkamer. Hij kon zelfs ’s avonds in fris gewassen nieuwe lakens slapen.” Kortom: ’t Kleyne huis is er voor alle mensen die belang hechten aan hun interieur, maar niet altijd de tijd of het inzicht hebben om er zelf één stijlvol geheel van te maken. “Het enige wat ik vraag van mijn klanten is het lef om los te durven laten.”

SOBER EN WARM
Trouwens, je hoeft geen volledige make-over van je huis in gedachten te hebben om de deskundigheid van Klaartje aan te kunnen spreken. Net zo goed pakt ze één kamer onder handen, of enkel de zithoek. “In elk interieur dat ik al uitwerkte, kan je mijn hand zien. Dat is normaal. Ik hou van sober en strak, maar toch warm en stijlvol. Alles moet kloppen en matchen, dat vind ik heel erg belangrijk.” Klaartje werkt op basis van vertrouwen, waardoor ze vaak een hechte band opbouwt met haar klanten. “Getuige de vele kerst- en verjaardagskaartjes die ik elk jaar krijg”, lacht de Geelse luidop. “Een teken dat ik hen echt gelukkig heb gemaakt, toch?"

't Kleyne huis
Stationsstraat 8A, Geel
Tel. +32 (0)494 17 21 84
www.tkleynehuis.be
info@tkleynehuis.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.