Ondernemersnieuws

't Kleyne Huis en Studio Qwartz zorgen samen voor een sprekend interieur

Gepubliceerd: 2 oktober 2023  |  Onderox editie: 234

Geel/Bilzen — Interieurdesigner Klaartje Ceelen (’t Kleyne Huis) en kunstenares Tessa Van Thienen (Studio Qwartz) zorgen er allebei voor dat interieurs nét dat ietsje meer krijgen. Klaartje doet dat door interieurs een complete make-over te geven, Tessa zorgt voor imposante kunstwerken, gemaakt van glasmozaïek. Een samenwerking kon dan ook niet uitblijven.

Het was acteur Peter Van de Velde, een kennis van Klaartje, die de kunstenares en de interieurdesigner samenbrachten. “Peter had een werk van Tessa gekocht en vertelde daar met veel liefde over”, herinnert Klaartje zich. Ik ben dan in haar atelier in Bilzen op bezoek geweest en voor mij was het echt een coud de foudre. Haar werken zijn indrukwekkend en aanwezig, maar toch subtiel. En ze glanzen prachtig bij de juiste belichting.”

EEN KUNSTWERK VOL PERSOONLIJKHEID
Tessa maakt kunstwerken in glasmozaïek op basis van foto’s. “Die bewerk ik vaak om het uiteindelijke werk meer karakter te geven”, legt de kunstenares uit. “Ook kan ik rekening houden met de kleuren van het interieur en de afmetingen die de klant verlangt. Daarna ga ik in mijn atelier aan de slag.” Daar worden grote glasplaten van diverse kleuren en structuren versneden in kleine stukjes. Tessa kiest vervolgens zorgvuldig de juiste kleurencombinaties uit om haar kunstwerk te maken. “Sommige kleuren zijn heel moeilijk om te bekomen, huidskleur bijvoorbeeld. Ik leer daar nog elke dag in bij.” In een kunstwerk kruipen heel wat uren werk. “Het is afhankelijk van de grootte, maar meestal ben ik er 4 à 5 weken mee bezig.” Het resultaat: imposante kunstwerken met veel kleur, of net heel neutraal. “Afhankelijk van wat een interieur vraagt. Het is wel zo: hoe groter, hoe gedetailleerder ik kan werken.” De kunstwerken van Tessa starten al vanaf 1.500 euro. “Alles moet betaalbaar blijven, dat geldt zowel voor interieurs als voor kunst. Alweer iets waarin Klaartje en ik elkaar gevonden hebben.”

BLIND GEKOCHT, ZONDER WONING
Intussen is ook één van de werken van Tessa te bewonderen in het interieur van ’t Kleyne Huis in Geel. Dat is de uitvalsbasis van Klaartje, in de schaduw van de Sint-Amandskerk, van waaruit zij complete interieurmake-overs ontwerpt. Denk aan Blind Gekocht, maar dan zonder de woning. Vanuit haar eigen buikgevoel ontwerpt ze telkens weer een nieuwe thuis waarin een gezin zielsgelukkig kan worden. “Het enige wat ik vraag, eens ik ze heb leren kennen: ze moeten het lef hebben om helemaal los te laten en me te vertrouwen”, leg Klaartje uit. Op een afgesproken dag moet het gezin ’s ochtends verplicht het huis uit zodat het team aan de slag kan. ’s Avonds staat Klaartje het gezin op te wachten met de voordeur in de hand. Nieuwe meubels, verlichting, raamdecoratie, tapijten, plaids en planten,… Alles is dan helemaal klaar. Het plastic en het karton is weg, er is gestofzuigd en de kaarsjes zijn aan. En je hoeft geen volledige make-over van je huis in gedachten te hebben om de deskundigheid van Klaartje aan te kunnen spreken. Net zo goed pakt ze één kamer onder handen of bijvoorbeeld enkel de raamdecoratie. Spring gerust eens binnen in ’t Kleyne Huis op Markt 24 in Geel. Of kom iets drinken op haar terrasje om kennis te maken.

VERNISSAGE: 6 EN 7 OKTOBER
Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2023 worden de kunstwerken van Tessa Van Thienen getoond in ’t Kleyne Huis tijdens een vernissage, met een bijhorend hapje en drankje. Je kan telkens langskomen van 10 tot 18 uur.

't Kleyne Huis
Markt 24, Geel
Tel. +32 (0)494 17 21 84
info@tkleynehuis.be
www.tkleynehuis.be

Studio Qwartz
Holt 67A, Bilzen
Tel. +32 (0)494 87 91 71
info@qwartz.be
www.qwartz.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.