Ondernemersnieuws

't Kleyne Huis en Aperture 8.6: verbonden door hun passie voor interieur

Gepubliceerd: 28 oktober 2022  |  Onderox editie: 224

Geprikkeld worden door de schoonheid die een interieur in zich kan dragen, zowel interieurdesigner Klaartje Ceelen van ’t Kleyne Huis als architectuur- en businessfotografe Tine Peeters van Aperture 8.6 kunnen erover meespreken. Klaartje is gespecialiseerd in complete interieurmake-overs, Tine vertaalt de schoonheid van een zaak naar prachtige fotoreeksen. Geen wonder dus dat we de twee hier samen aan jou voorstellen.

Tine Peeters en Klaartje Ceelen zijn twee Geelse ondernemers die veel gelijkenissen vertonen. Logisch dus dat zij regelmatig samenwerken. Als Klaartje bij een gezin een nieuw interieur heeft verwezenlijkt, dan gaat Tine er langs om al die pracht en praal op foto te zetten. “Wij hebben allebei dezelfde ongedwongen en spontane stijl”, klinkt het in koor. “We appreciëren elkaars werk en zijn allebei gevoelsmensen die hun job enorm graag doen.”

DE JUISTE KLANTEN AANTREKKEN
Ook al is de job compleet verschillend. Zo is Tine onder de noemer Aperture 8.6 actief als architectuur- (gebouwen, woningen, interieur of objecten) en businessfotografe. “Ik richt mij tot creatieve ondernemers met een passie voor hun vak”, legt ze uit. “Ik wil dat het werk van mensen die met mooie dingen bezig zijn naar waarde wordt geschat. Dat bijzondere gevoel dat ze in hun werk steken, wil ik ook oproepen via mijn foto’s, dat is de uitdaging. Ik hou ervan om hen zo te helpen om de juiste klanten aan te trekken.”

MET VEEL GEVOEL
“Ik heb lang voor een groot internationaal bedrijf gewerkt en die ervaring neem ik nog elke dag mee in mijn shoots. Professionalisme en duidelijke communicatie hoort bij mijn vak.” Er zijn weinig fotografen die zich specifiek op (interieur)architectuur richten. “Ik heb mijn hart gevolgd”, glimlacht Tine. “Ik ben altijd gefascineerd geweest door mooie dingen. Door het spel van licht en schaduwen, door de harmonie die een interieur kan uitstralen wanneer het mooi in beeld wordt gebracht. Ik probeer écht te zien. Foto’s moeten emoties oproepen.” “‘The house isn’t finished until the photographer has been’, zo luidt een bekende quote”, weet Tine. “Ik vind dat daar veel waarheid in schuilt. Als je zoveel aandacht geschonken hebt aan je zaak, dan verdient die het om met gevoel in beeld te worden gebracht.”

BLIND GEKOCHT, ZONDER WONING
Klaartje heeft haar eigen bijzondere concept ontwikkeld. Met haar ’t Kleyne Huis geeft ze interieurs een stevige make-over. Denk aan Blind Gekocht, maar dan zonder de woning. Vanuit haar eigen buikgevoel ontwerpt ze telkens weer een nieuwe thuis waarin een gezin zielsgelukkig kan worden. “Dat betekent dat ik mijn klanten eerst heel goed moet leren kennen”, legt Klaartje uit. “Daarom ga ik eerst bij hen langs, om rustig kennis te maken. Ik moet namelijk weten wat ze mooi vinden en wat absoluut niet. Maar ik wil ook te weten komen hoe hun dagelijkse routine verloopt. Net omdat dat bepaalt hoe je interieur er moet gaan uitzien. Ik zeg vaak: ik kom het inrichten, maar ik kom hier niet zelf wonen. Vertel mij hoe jullie hier willen leven.”

DURVEN LOSLATEN
Daarna gaat Klaartje aan de slag om een persoonlijk moodboard te maken waarin kleuren, stofjes, en texturen worden samengelegd. Het budget wordt bepaald, waarin stijlvol en betaalbaar perfect hand in hand kunnen gaan. Na de bevestiging van de klant komt het allerbelangrijkste: “ze moeten het lef hebben om het helemaal los te laten en me te vertrouwen.” Dat betekent concreet dat zij op een afgesproken dag ’s ochtends verplicht het huis uit moeten zodat het team van Klaartje aan de slag kan. Nieuwe meubels, verlichting, raamdecoratie, tapijten, plaids en planten,… Aan alles wordt gedacht. ’s Avonds staat Klaartje het gezin op te wachten met de voordeur in de hand. Alles is dan helemaal klaar. Het plastic en het karton is weg, er is gestofzuigd en de kaarsjes zijn aan. “Hun reactie zien, dat is natuurlijk het summum. ‘Ik wist niet dat dit mogelijk was met ons huis!’, die reactie krijg ik vaak te horen. Hartverwarmend, toch? En je hoeft geen volledige make-over van je huis in gedachten te hebben om de deskundigheid van Klaartje aan te kunnen spreken. Net zo goed pakt ze één kamer onder handen of bijvoorbeeld enkel de raamdecoratie. Spring gerust eens binnen op de nieuwe locatie, Markt 24 in Geel, in de schaduw van de Sint-Amandskerk. Een knusse en warme nieuwe thuis, zoals je dat van haar mag verwachten.

't Kleyne Huis
Markt 24, Geel
Tel. +32 (0)494 17 21 84
info@tkleynehuis.be
www.tkleynehuis.be

Aperture 8.6
Tel. +32 (0)472 62 54 23
aperture86@icloud.com
www.aperture86.com

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.