Ondernemersnieuws

’t Gawd van de Kuj: verrassend smaakvolle boters

Gepubliceerd: 28 juni 2024  |  Onderox editie: 243

’t Gawd van de Kuj (vrij vertaald: het goud van de koe) is een collectie artisanale boters in vier verschillende smaken. Alles is gebaseerd op de boters die chef-kok Dieter Franck elke dag gebruikt in zijn restaurant, Mangerie Weselo in Mol. Voortaan kan je die smaken dus ook thuis in je gerechten stoppen. “Het is als een bouillonblokje dat je op het einde nog aan je gerecht toevoegt.”

Een klein klontje in de puree, bij een roomsoepje, bij de mosselen of als extra kruiding bij kip of scampi’s. Een beetje onder de pasta om als bijgerecht te serveren… De mogelijkheden van ’t Gawd van de Kuj zijn haast eindeloos. “Eigenlijk is het een meerwaarde bij elke maaltijd”, legt chef-kok en bedenker Dieter Franck uit. “En je kan ze het hele jaar door gebruiken in de keuken. Bij een zomerse barbecue, om te laten smelten op je biefstuk bijvoorbeeld, maar net zo goed bij de gourmet met Kerstmis. Of als smeerboter.”

VIER SMAKEN
Er zijn vier varianten verkrijgbaar. “Peperboter en lookboter gebruiken we al jaren in ons restaurant. Het is daar één van onze specialiteiten. Om het assortiment uit te breiden hebben we er nog twee extra varianten bedacht: chili en fijne kruiden. Twee jaar lang hebben we gewerkt om de smaken optimaal te krijgen.” De collectie werd dit voorjaar gelanceerd. Intussen zijn de boters al op meerdere plaatsen in de Kempen te verkrijgen. Bij speciaalzaken, maar ook in grootwarenhuizen. Op de website www.gawdvandekuj.be vind je een overzicht. Ook wie interesse heeft om de boters in zijn zaak te verdelen, mag zich altijd melden. Op de website staan ook enkele recepten voor wie de boters optimaal tot hun recht wil laten komen. “De eerste reacties zijn alvast zeer lovend”, vertelt Dieter trots. “We hebben bijvoorbeeld al op streekproductenmarkten gestaan om onze boters te laten proeven. Eenmaal je geproefd hebt, ben je overtuigd.”

SMAAKBOM
Het geheim zit ‘m in de pure smaken. “Er zit veel meer smaak in dan bij de industriële boters”, weet Dieter. “Je hebt er dus weinig van nodig om smaak in je gerecht te krijgen. Het is als een bouillonblokje dat je op het einde nog aan je gerecht toevoegt. Het maakt van een gewoon gerecht probleemloos een onvergetelijke culinaire ervaring.” 

’t Gawd van de Kuj
www.gawdvandekuj.be
Verkooppunten vind je op de website

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.