Ondernemersnieuws

Studio Sharon: kunstschilder opent haar atelier voor workshops

Gepubliceerd: 28 september 2021  |  Onderox editie: 212

Oud-Turnhout — Kunstenares Sharon Van Cleuvenberg zet de deuren van haar studio in Oud-Turnhout voortaan wagenwijd open. Zo kan iedereen, onder haar begeleiding, zelf een schilderij komen maken en zich daarbij vooral helemaal komen uitleven. Sharon organiseert workshops voor volwassenen en voor kinderen. En nu het allerleukste nieuws: je hoeft er niet eens creatief voor te zijn.

Beeld je in: een atelier waar je je ten volle kan uiten in het maken van een schilderij. Onder begeleiding van een echte kunstschilder op een plek waar je rustig kan komen kliederen en gieten. Om je geweldig te amuseren, maar ook om een prachtig kunstwerk te maken dat je thuis met de nodige trots kan ophangen.

GIETEN MET ACRYLVERF
Je schildert hier geen portretten of modellen maar leert een techniek waarbij je acrylverf giet op een doek. Geen nood, Sharon toont je de weg en laat je daarna vooral helemaal zelf verder experimenteren. “Je hebt er geen enkele ervaring voor nodig”, verzekert de 32-jarige kunstenares ons. “Ik ben zelfs speciaal met deze workshops begonnen om volwassenen die van zichzelf vinden dat ze niet creatief zijn te tonen dat iedereen creativiteit in zich draagt.” Ervaring hoeft niet, een beetje durf mag altijd. “Het is vaak een aanrader om het idee dat je hebt in je hoofd even los te laten en te kijken wat er gebeurt. Of om eens opvallende kleuren te gebruiken als je net veel van natuurkleuren houdt.”

LEREN LOSLATEN
Het zijn dingen die Sharon zelf ook leerde in haar evolutie naar de kunstenares die ze vandaag is. “Ik ben klassiek geschoold en zat op de academie en in het kunstonderwijs. Maar het waren net al die regeltjes waarin ik vast kwam te zitten. Pas toen ik de ommeslag maakte en naar het abstracte begon over te gaan, voelde ik me echt bevrijd en ik kon ik weer stukken van mezelf weergeven in mijn schilderijen. Zonder plan beginnen schilderen, dat vind ik héérlijk.” Leren loslaten, ontspannen en iets nieuws ontdekken. Het is iets wat ze aan de deelnemers van haar workshops ook probeert mee te geven.

SPETTEREN EN KLIEDEREN
Het atelier van Sharon bestaat uit twee aparte studio’s. Eentje waar de volwassenenworkshops plaatsvinden en eentje waar kinderen zich kunnen uitleven, waar de hele vloer vakkundig afgeplakt is. Voor hen is dit een waar festijn: spatten, spetteren, kliederen, smeren, het mag hier allemaal. Je hoeft er alvast niet je zondagse kleren voor aan te doen.

OOK VOOR VOLWASSENEN
Maar ook volwassenen kunnen hier dus een kunstwerk komen maken. Zo kwamen hier al meerdere vriendengroepen over de vloer, zijn uitjes met het werk perfect mogelijk of kom je hier rustig met je gezin langs. En ook al staat plezier maken en ontspannen hoog op de prioriteitenlijst, Sharon zorgt er wel degelijk voor dat je een prachtig kunstwerk kan maken. “Ik werk enkel met topmaterialen zodat iedereen met kwalitatief eindresultaat naar huis gaat dat je meteen kan ophangen.” Als het weer gedroogd is tenminste, dat duurt meestal zo’n week. Dan kan je het in de studio komen ophalen. Indien gewenst kunnen er in het atelier ook houten baklijsten gemaakt worden, die vaak nog nét dat tikkeltje extra stijl toevoegen.

GRENZEN OPZOEKEN
Ook de kunstwerken van Sharon kan je trouwens kopen. Eind september worden er op de website een heel aantal nieuwe werken getoond. “Experimenteren met nieuwe materialen is de rode draad in mijn werk. De grenzen opzoeken, en soms erover gaan. Zo werk ik veel met hout momenteel, mijn vriend maakt speciaal voor mij allerlei ondergronden. Ik werk voorts veel met reliëf, structuren en epoxy.” En zoek je nog een origineel cadeau? Weet dat je bij Sharon ook cadeaubonnen kan vinden, waarmee je een bedrag (of een workshop) naar keuze kan schenken.

Open groep workshop volwassenen op 27/11/21. Meer info op onderstaande website.

Studio Sharon
info@studiosharon.be
www.studiosharon.be
(Sharon stuurt je de locatie van haar atelier in Oud-Turnhout door bij jullie eerste contact)

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.