Ondernemersnieuws

Step Tours: trek er deze zomer eens met de e-step opuit

Gepubliceerd: 29 juni 2021  |  Onderox editie: 210

Arendonk/Hoogstraten/Ravels – Ben Luyten is geen onbekende in Arendonk en omstreken. Al vele jaren zet hij als DJ Uncle Benz/ Frenz menig fuif, feest of festival in vuur en vlam. Daarnaast is hij ook actief als producer, grafisch- en webdesigner, eventplanner en geeft hij dj-work shops. Sinds de zomer van 2020 mag hij daar Step Tours aan toevoegen. Samen met zijn vriendin Iris Keysers verhuurt en verkoopt hij elektrische steps om onze regio op een leuke en originele manier te ontdekken. Ideaal met familie en vrienden of onder collega’s.

“Het deelstepsysteem in grote steden bestaat al enkele jaren maar de verhuur zoals wij die organiseren is relatief nieuw”, vertelt Ben. “Je kan het vergelijken met de verhuur van Vespa’s zoals we dat allemaal al wel eens gedaan hebben. Je huurt bij ons dus steps, je maakt daarmee een leuke en gevarieerde tocht en je brengt op het einde de steps terug. Ontspannen en genieten is intussen het enige wat je moet doen. Verder zorgen wij voor alle comfort.”

Dat comfort wordt vooral duidelijk als je naar het online verhuurplatform kijkt. Het systeem is heerlijk eenvoudig. Je checkt meteen de beschikbaarheid en na je reservatie krijg je alle info automatisch toegestuurd. Even een app downloaden en je route is helemaal uitgestippeld. Tegelijkertijd ben je zeker dat je een verrassend en gevarieerd parcours voorgeschoteld krijgt. “Erg fi jn om te merken dat mensen van Gent of Sint-Truiden naar onze regio afzakken om hier met de step te rijden”, merkt Iris op.

HOOGSTRATEN EN RAVELS
Ben en Iris begonnen dit stepavontuur in hun heimat Arendonk. Even opgehouden door coronaperikelen maar de zomer van 2020 mag toch als erg succesvol bestempeld worden. Vrij snel gingen ze op zoek naar nieuwe Step Tours punten om dezelfde formule aan te bieden in hun eigen gemeente. Zo kwamen ze als eerste in Hoogstraten uit. Ann en Bart van Step Tours Hoogstraten ontwikkelden prachtige routes, onder andere richting Meersel-Dreef en de ‘Koloniënroute’.

“En ondertussen kunnen we de primeur meegeven dat we sinds half juni ook een vertrekpunt in Ravels hebben geopend, bij landgoed Omorika (www.lgomorika.be). Naast origineel overnachten in een echte tipi-tent kan je hier vanaf nu ook e-steppen. Samen hebben we nu een vijfendertig steps in gebruik. Dat maakt het zowel geschikt voor kleine als grotere groepen en zelfs een teambuilding voor bedrijven”, geeft Ben mee.

KWALITATIEF MATERIAAL
Om het beleefmoment compleet te maken, kozen Ben en Iris voor erg kwalitatief materiaal. “We willen niet dat de mensen onderweg last ondervinden van technische mankementen. Daarom hebben we heel wat steps uitgetest en kozen we voor deze versie van Segway”, gaat Iris verder. “De steps zijn uiteraard bij ons ook te koop. Verder geef ik nog mee dat hiervoor dezelfde wetgeving geldt als voor een fi etser. Dus op een fietspad als het kan, op de weg als het moet. De steps rijden maximum 25 km/u maar kunnen beperkt worden voor kinderen (met een minimumlengte van 1,30 meter). Een helm is niet verplicht maar we raden dit wel aan. Een tocht van Step Tours is maximum 40 kilometer lang en kan perfect zonder de batterij onderweg te moeten opladen.”

Step Tours is steeds op zoek naar nieuwe vertrekpunten om haar regio verder uit te breiden. “Mensen of horecazaken die op zoek zijn naar een leuke bijverdienste door mensen te ontvangen en op weg te zetten, mogen zich altijd kenbaar maken. De rompslomp is tot een minimum beperkt en het is een fijne manier om mensen te plezieren en te entertainen”, besluit Ben.

Step Tours
www.steptours.be
info@steptours.be
Tel. +32 (0)485 92 58 86

Step Tours Arendonk - Hovestraat 90, 2370 Arendonk
arendonk.steptours.be

Step Tours Hoogstraten - Beemden 46, 2322 Hoogstraten
hoogstraten.steptours.be

Step Tours Ravels - Kapelstraat 29, 2380 Ravels
ravels.steptours.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.