Ondernemersnieuws

Siro Cleaning Solutions vergroot mogelijkheden door overname Exit Services

Gepubliceerd: 2 oktober 2023  |  Onderox editie: 234

Arendonk/Geel — Schoonmaakspecialist Siro Cleaning Solutions uit Arendonk heeft Exit Services uit Geel overgenomen. De twee bedrijven blijven afzonderlijk van elkaar bestaan en zullen elkaar versterken op heel wat vlakken. “Wij combineren de professionaliteit van een groot bedrijf met de familiale aanpak van een kleine firma.”

De overname levert voor beide bedrijven heel wat voordelen op. “Siro Cleaning Solutions staat al heel sterk op het vlak van ramen wassen (waar voor het bedrijf alles mee begon), burelen onderhouden en projectreiniging, zoals bijvoorbeeld het poetsen van nieuwbouwwoningen en appartementen vlak voor de oplevering”, legt zaakvoerder Stefano Oris uit. “Exit Services richt zich meer op het schoonmaken van burelen en heeft ook een kleine onderhoudsdienst dat een belangrijk en groeiend onderdeel van de zaak vormt.”

FAMILIALE AANPAK
Opvallend: Siro Cleaning Solutions is op het vlak van personeel een iets kleinere speler op de markt dan Exit Services. Na de overname zal de firma zo’n 70 personeelsleden samenbrengen. “We zitten zo tussen de kleine en de echt grote spelers in”, legt Stefano uit. “Dat heeft veel voordelen: zo kunnen we de professionele administratie en planning bieden van een groot bedrijf, momenteel al één van onze sterktes, maar behouden we wel onze familiale aanpak.”

ÉÉN AANSPREEKPUNT
Bedoeling is om alles wat met schoonmaak te maken heeft samen te brengen. Zowel voor particulieren, kmo’s als grotere bedrijven. “Mensen worden door ons ontzorgd. Wij bieden een totaalpakket aan. In ons vinden ze één aanspreekpunt voor al hun noden binnen de sector. Bijvoorbeeld: we komen bij een bedrijf elke maand langs om de ramen te poetsen, elke week om de burelen schoon te maken en jaarlijks plannen we een poetsbeurt voor de zonnepanelen in. Allemaal binnen één firma, met één contactpersoon.”

GOEDE SYMBIOSE
Siro Cleaning Solutions breidt met de overname hun werkingsgebied ook verder uit. “Wij zijn momenteel voornamelijk actief in het noorden van de provincie Antwerpen, Exit Services in de Zuiderkempen. Ook op dat vlak gaat die symbiose dus goed werken”, vertelt Stefano. “Daarnaast kunnen we voortaan van elkaars sterktes gebruik maken. Zo hebben wij een zeer uitgebreid eigen machinepark én een eigen hoogtewerker waardoor we nooit iets moeten lenen/ huren en kunnen zij bijvoorbeeld hun werking met osmosewater toevoegen aan ons aanbod. Zo kunnen we mensen die bij ons aankloppen nog efficiënter helpen.”

De overname gebeurt officieel op 1 januari 2024. Het personeel en het materiaal van Exit Services zal vanaf dan mee verhuizen naar de tweede vestiging van Siro Cleaning Solutions, die op 1 december 2023 opent langs de Winkelomseheide in Geel. 

Siro Cleaning Solutions
De Brulen 59B, Arendonk
Tel. +32 (0)14 96 02 96
info@sirocleaning.be
www.sirocleaning.be

Exit Services
Winkelomseheide 233, Geel
Tel. +32 (0)14 77 24 71
info@exit-services.be
www.exit-services.be

Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.