Ondernemersnieuws

Siro Cleaning Solutions: totaalpartner in de schoonmaakwereld

Gepubliceerd: 24 mei 2022  |  Onderox editie: 220

Arendonk — Siro Cleaning Solutions uit Arendonk is specialist in schoonmaak voor bedrijven, openbare gebouwen en kmo’s. Daarbij bieden ze alle denkbare vormen van schoonmaak aan. Voor de klanten wordt zo alles gecentraliseerd waardoor je één aanspreekpunt hebt voor alles wat met schoonmaak te maken heeft. “We willen een voortrekkersrol opnemen in onze sector.”

“Alles is begonnen bij het reinigen van ramen”, legt zaakvoerder Stefano Oris uit. “Maar intussen bieden we een brede waaier aan schoonmaakdiensten aan. Naast ramen wassen is dat ook het poetsen van burelen en het reinigen van grote projecten. We werken bijvoorbeeld samen met bouwondernemingen waarbij we de schoonmaak op ons nemen, vlak voor nieuwbouwprojecten worden opgeleverd. Daarbij gaan we een heel stuk verder dan het bezemschoon maken van de woningen, dat meestal in de contracten staat. Wij zorgen er echt voor dat alles optimaal schoon is. Zelfs de binnenkant van de keukenkasten poetsen we. Zo kunnen de nieuwe bewoners meteen hun servies in de kast plaatsen.”

KLANTEN ONTZORGEN
De grote kracht van Siro Cleaning Solutions zit ‘m in het totaalpakket dat ze kunnen aanbieden. Een voorbeeld: bij een bedrijf komt Siro Cleaning Solutions één keer per maand langs om de ramen te poetsen, elke week om de burelen schoon te maken en jaarlijks wordt er ook een poetsbeurt voorzien van de zonnepanelen. Allemaal binnen één firma, met één vaste contactpersoon die alles op de voet opvolgt. “We willen de mensen ontzorgen”, benadrukt Stefano. “Het contact met klanten, afspraken nakomen en deadlines respecteren, dat is essentieel. Communicatie is heel belangrijk voor ons, daar zijn we een stuk sterker in dan anderen.”

JONG EN GEDREVEN
Die communicatie is een belangrijke taak van Koen, de levenspartner van Stefano, die onlangs mee in de zaak stapte. Hij zorgt voor de planning en is het vaste aanspreekpunt voor de klanten. Twee jaar geleden verhuisde de zaak naar hun nieuwe locatie aan De Brulen in Arendonk, langs het kanaal. Een ideale plek om het jonge team een nieuwe en moderne thuis te geven. Intussen zijn er meer dan twintig werknemers in dienst, met nog ruimte voor bijkomende krachten. “We zijn een jong en gedreven bedrijf in groei dat altijd op zoek is naar goede werkkrachten”, verwoordt Stefano het zelf. Op de website vind je een eigen jobpagina. Momenteel staan er vacatures open voor schoonmaker, ramenwasser en werkvoorbereider, maar ook spontane sollicitaties zijn altijd welkom. Alle werknemers zijn VCA-gecertificeerd waardoor ze ook in openbare gebouwen en in grote bedrijfspanden mogen werken. Niet toevallig, want heel wat gemeentebesturen en scholen uit de Kempen zijn al vaste klant.

EIGEN MACHINEPARK
Siro Cleaning Solutions heeft een uitgebreid eigen machinepark, waardoor er niks geleend moet worden bij andere firma’s. “Daardoor loopt onze planning nooit vertraging op door externen en het heeft als bijkomend voordeel dat we scherpere tarieven kunnen aanbieden omdat machines huren vaak veel geld kost.” Zo heeft de zaak haar eigen stofzuigers, waterstofzuigers, schrobmachines en zelfs een hoogtewerker, allemaal in eigen beheer. Een professionele stoomreiniger vormt de laatste nieuwe aanwinst. Daardoor kunnen ook gevels en daken voortaan optimaal gereinigd worden. “Met een stoomreiniger bereik je een schoner resultaat, maar het zorgt er ook voor dat er geen beschadiging optreedt, wat bijvoorbeeld bij hogedrukreiniging vaak wel het geval is”, weet Stefano. “Zo kunnen we zelfs crepigevels of andere gevelsoorten die erg poreus zijn, perfect schoonmaken. Of terrassen, opritten en daken.”

INNOVATIE EN DIGITALISERING
“We zitten stevig in op digitalisering en innovatie”, gaat de zaakvoerder verder. “We willen daarin een voortrekkersrol spelen. Zo zijn we onlangs nog naar een beurs in Amsterdam getrokken om daar te kijken wat de toekomst van onze sector in petto heeft. Heel erg boeiend.” In de zaak valt het eigen sleutelbeheersysteem op. State of the art en optimaal beveiligd. “Met dit beheersysteem kunnen we alles perfect registreren en altijd nagegaan welke sleutel zich waar bevindt.”

VADER EN ZOON
Zaakvoerder Stefano kan je ook kennen van op het podium. Als Stephan Siro treedt hij regelmatig op als illusionist. Tot tien jaar geleden deed hij dat voltijds, maar toen besloot hij om zijn vader te helpen, die toen al actief was als zelfstandig ramenwasser. Een job die hij intussen al 38 jaar uitoefent en mee onder de vleugels van Siro Cleaning Solutions heeft gebracht, in nauwe samenwerking met zijn zoon Stefano. 

SAMEN DERTIG JAAR
Siro Cleaning Solutions bestaat 10 jaar, Onderox Magazine is dubbel zo oud. Samen staan er dit jaar dus 30 kaarsjes op de verjaardagstaarten. “Leuk om zo’n verjaardag te delen met andere Arendonkse ondernemers”, glimlacht Stefano. “Bij deze willen we het team van Onderox Magazine van harte feliciteren!”

Siro Cleaning Solutions
De Brulen 59B, Arendonk
Tel. +32 (0)14 96 02 96
info@sirocleaning.be
www.sirocleaning.be

Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.