Ondernemersnieuws

Sinjeur by Jona: stijlvolle herenmode in grote én standaardmaten

Gepubliceerd: 26 augustus 2021  |  Onderox editie: 211

Kasterlee — Langs de Turnhoutsebaan in Kasterlee opent deze maand een gloednieuwe modezaak: Sinjeur by Jona. Stijlvolle mannenmode voor alle leeftijden, met ook een ruim aanbod aan grote maten. Het geesteskind van Jonathan Willekens, die zijn hart en ziel in de zaak steekt. En zo is de eerste pure mannenwinkel in Kasterlee een feit. Vanaf 9 september, het modeweekend in de gemeente, toont de zaak zich aan het grote publiek.

Stijlvolle mannenkleding voor alle gelegenheden, voor alle leeftijden. Dat is de essentie van Sinjeur by Jona. Drijvende kracht is Jonathan Willekens die zijn passie voor mode met hart en ziel vertaalt naar de nieuwe winkel. Jonathan werd in 1998 geadopteerd vanuit Zuid-Amerika. Hij woont intussen 7 jaar in de Kempen, waarnaar hij verhuisde voor zijn grote liefde: Dieter. Samen wonen ze in Retie. Hoewel de winkel het geesteskind is van Jonathan, toonde Dieter zich een onmisbare ondersteunende kracht. “Mijn ruggengraat, zeg ik vaak”, stelt Jonathan. Wie in het weekend in de nieuwe winkel komt, kan daar Dieter trouwens ook tegen het lijf lopen. “Een eigen winkel beginnen, dat speelde al langer in mijn hoofd”, vertelt Jonathan. “De lockdown bleek voor mij het ideale moment om mijn concept uit te werken en alles concreet te maken. De retailsector was een logische keuze omdat ik verzot ben op mode en kleding.” Bovendien heeft Jonathan al heel wat ervaring opgedaan in allerlei kledingzaken in Antwerpen en in de Kempen.

TOT 5XL
“Oorspronkelijk wou ik een schattige kleine boetiek openen”, herinnert Jonathan zich. “Nu is het een winkel van 153 vierkante meter geworden”, lacht hij. “Dat komt omdat ik echt verliefd geworden ben op dit pand en meteen de mogelijkheden zag in mijn hoofd.” Jonathan liet een marktonderzoek uitvoeren waaruit bleek dat mannen met grote maten schromelijk over het hoofd worden gezien in de bestaande kledingcollecties. “Zij hebben opvallend weinig keuze. Hoog tijd om daar iets aan te doen, vond ik. Zulke taboes mogen dringend doorbroken worden.” En dus biedt Jonathan in zijn winkel wél die ruime keuze. Sommige merken gaan tot 3XL, andere tot 5XL. Maar ook binnen de standaardmaten is er keuze te over. En zo biedt Sinjeur by Jona dus kleding aan van small tot 5XL. Hoeveel modezaken kunnen dat zeggen?

ZORGVULDIG GESELECTEERD
Alle merken werden door Jonathan zorgvuldig en met kennis van zaken geselecteerd. “Ik wou kledij die je niet overal in de Kempen kan vinden. Bepaalde merken kende ik al uit winkels waar ik vroeger werkte, andere heb ik zelf leren kennen.” Zo ontstond een gezonde mix tussen Belgische, Scandinavische en Italiaanse merken. Daarbij zet Sinjeur by Jona bewust de stap naar merken die minder bekend zijn bij het grote publiek. Met o.a. Terre Bleu, een Belgisch merk dat zowel in standaard- als de grotere maten uitblinkt, het erg stijlvolle QB24, ideaal voor casual kledij, Woodbird voor jongeren… Maar ook Pierre Cardin, Blue Fields, !Solid, Butcher of Blue,… Kortom: een stijlvolle selectie aan merken met een brede prijsrange voor elke leeftijdcategorie. “We willen iedereen kleden vanaf 18 jaar. Drie generaties. Casual én feestelijk.” De merken selecteren was geen eenvoudige opgave. “Dat was een intensief proces. Net omdat je een mooi evenwicht wil hebben zodat je voor elke man de nodige stukken kan voorzien. Maar we zijn heel tevreden met de selectie die nu de winkel zal halen. En we blijven uiteraard de modemarkt nauw in de gaten houden.”

SINJEUR
De naam is niet toevallig gekozen. Sinjeur betekent ‘heerschap’ of ‘heer’ in het Latijn. Denk maar aan het Spaanse señor, dat dezelfde betekenis met zich meedraagt. “Ik wou een naam die mannelijks is én blijft hangen in je hoofd.” Het toevoegsel ‘by Jona’ verwijst naar Jonathan zelf. “Onder die noemer wil ik graag mijn eigen kledinglijn opstarten. Die zal op termijn uiteraard ook in de winkel te vinden zijn.” De plannen zijn al concreet, maar tijdens de voorbije coronaperiode bleek het niet evident om de nodige contacten te leggen, zeker niet in het buitenland.

GRATIS STIJLADVIES
In de winkel bepaal je zelf hoe je jouw nieuwe outfit vindt. “Kom binnen, kijk rustig rond en vraag het als ik kan helpen of adviseren. Ik dring me niet op.” Jonathan is gepassioneerd modekenner en geeft je met plezier wat gratis stijladvies. Maar gewoon rustig ongestoord winkelen, ook dat kan perfect. “Ik wil mensen helpen om kleding te vinden waar ze zich goed in voelen, waarin ze stijlvol gezien mogen worden. Eerlijk zijn vind ik heel belangrijk. Ik doe het omdat dit mijn passie is.” Dat stukje ‘personal shopping’ wil Jonathan in de toekomst ook na de gewone openingsuren mogelijk maken. “Zodat ik mensen dan rustig één op één kan helpen en adviseren.”

VANAF 9 SEPTEMBER
En dus breekt nu een heel spannende periode aan. Momenteel zijn Jonathan en Dieter druk in de weer om de winkel in te richten en alles klaar te maken voor de opening op donderdag 9 september. De winkel straalt gezelligheid en gastvrijheid uit. Met een grote houten tafel, allerlei speelse accenten zoals boeken en een gitaar. Binnen kan je in het weekend ook rustig een biertje of een glas cava verkrijgen. “Iedereen moet zich hier thuis kunnen voelen”, benadrukt Jonathan. “Ook vrouwen trouwens. Kom gerust mee binnen!”

Bij de opening van de nieuwe zaak hoort ook een eigen website met bijhorende webshop: www.sinjeurbyjona.be

OPENINGSWEEKEND
Sinjeur by Jona koos bewust om tijdens het modeweekend in Kasterlee, van vrijdag 10 tot zondag 12 september, voor het eerst te openen. Nieuwsgierigen kunnen zelfs een dagje vroeger, op donderdag 9 september al langskomen. Sinjeur by Jona is tijdens dat verlengde modeweekend open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 17 uur. Kom gerust kennismaken met Jonathan en zijn winkel en geniet van aantrekkelijke kennismakingsacties.

Sinjeur by Jona
Turnhoutsebaan 9 - 2460 Kasterlee
Tel. +32 (0)492 40 46 12
www.sinjeurbyjona.be
Open: Di tot za: 10 tot 18 uur
Zo en ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.