Ondernemersnieuws

Romi Photo & Design: 'Ik wil mensen gelukkig maken met mijn foto's'

Gepubliceerd: 25 november 2022  |  Onderox editie: 225

Fotografie en grafisch ontwerp groeiden voor Romi Vosters (23), een jonge onderneemster uit Arendonk, uit van een hobby tot haar passie en haar beroep. Zo trekt ze tegenwoordig als professionele fotografe de Kempen rond en ontwerpt ze haar eigen illustraties en decoratie die ze via haar webshop te koop aanbiedt. “Mijn stijl? Puur, met een portie spontaniteit en eenvoud.” Tijd om kennis te maken.

“Ik wil in de eerste plaats mensen gelukkig maken met mijn foto’s”, vertelt Romi enthousiast. “Ik ben gestart als lifestyle-fotografe. Koppels, gezinnen, families, communies, newborn, vriendengroepen, huwelijken,… Dat doe ik nog steeds, maar intussen heb ik mijn aanbod verder uitgebreid en zijn er ook mini-shoots bijgekomen omdat ik vaak hoorde dat mensen enkele leuke foto’s zochten, maar daar niet per se een langere shoot aan wilden koppelen. Nu kan ik de klant de optie geven om ofwel voor een volledige ofwel voor een verkorte shoot te kiezen.”

PUUR EN SPONTAAN
Al snel werd Romi ook meer en meer door bedrijven gecontacteerd voor business-shoots en ging ze aan de slag als huisfotografe en opmaker van Onderox Magazine. “In zo’n business-shoot kan ik mijn creativiteit volledig kwijt. Het is heel fijn om zo bijzondere beelden te maken en te spelen met diepte en scherpte. Ik leg graag pure momenten vast op een spontane manier, met een zekere eenvoud. Dat ik daar elke dag mee bezig mag zijn, dat klinkt cliché, maar het is echt een droom die werkelijkheid is geworden. Ik ben enorm fier dat ik mag zeggen dit ik een jonge onderneemster ben.”

ILLUSTRATIES EN DECORATIE
Want naast professionele fotografe is Romi dus ook actief als grafisch ontwerper. Haar nieuwe kerstkaartjes zijn net af en intussen heeft ze ook al heel wat gepersonaliseerde geboortekaartjes, huwelijksuitnodigingen en illustraties op haar palmares staan. Eén van haar specialiteiten is het omvormen van een foto naar een prachtige illustratie, volledig in haar eigen stijl. Op haar website en socials kan je meerdere voorbeelden vinden. Bedrijven en ondernemers kunnen haar daarnaast inschakelen om samen met hen een nieuwe huisstijl te ontwikkelen, inclusief een gloednieuw logo, of om foto’s te maken voor een nieuwe website.

KADOOKES
Met het eindejaar in zicht loont het zeker de moeite om al eens rond te snuffelen op haar webshop, www.romiphotodesign.com/shop, waar Romi haar zelf ontworpen kunststukjes combineert met leuke decoratie die aansluit bij haar visie en stijl. Je vindt er haar illustraties en kaartjes, prachtige fotokaders en -houders, allerlei decoratieve items om je woning mee op te vrolijken en haar eigen ‘Kadookes’ waarmee je bijvoorbeeld een fotoshoot kan schenken aan vrienden of familie. Of je kiest voor een vast bedrag dat zij zowel aan een fotoshoot als op de webshop kunnen spenderen. “Alles wat ik verkoop heeft een link naar fotografie of grafisch design. Al verwachten de meeste mensen van een fotografe niet dat ze zo’n zaken ook zelf maakt en verkoopt.” Romi Photo & Design is daarnaast één van de ondernemers waarbij je een K-doos cadeaubon kan inruilen. Neem vooraf even contact op met haar en zij bezorgt jou de code die je nodig hebt om pakweg een fotoshoot te boeken of een aankoop te doen via de webshop. Ook wie op zoek is naar een leuke foto om op een kerstkaartje te plaatsen, kan nog snel een mini-kerstshoot boeken. Romi komt dan voor 60 euro een kwartiertje bij je langs en bezorgt je vervolgens drie topfoto’s die je kan gebruiken om op een toffe manier je persoonlijke kerstwensen over te maken aan vrienden en familie.

Romi Photo & Design
Broekstraat 39A, Arendonk
Tel. +32 (0)493 25 09 18
info@romiphotodesign.com
www.romiphotodesign.com
www.romiphotodesign.com/shop

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.