Ondernemersnieuws

Renovatiewerken VDB legt de focus op nieuwbouw en totaalrenovaties

Gepubliceerd: 30 juni 2023  |  Onderox editie: 232

Turnhout/Kasterlee — Renovatiewerken VDB uit Turnhout blijft rustig verder groeien. De zaak legt steeds meer de focus op nieuwbouw en totaalrenovaties en breidde het team daarom verder uit. Dit najaar verhuist de zaak naar Kasterlee, waar het kantoor voortaan één geheel zal vormen met een nieuwe toonzaal.

“We zijn begonnen als klusjesdienst”, legt Nick Van Den Broeck uit, zaakvoerder van Renovatiewerken VDB. “Ik werkte toen veel samen met Thomas, één van mijn beste vrienden, die ook net zelfstandige was geworden. Al snel kregen we steeds vaker de vraag om grotere projecten op ons te nemen en gingen we meer renovaties en gyproc-werken uitvoeren. Zo zijn we steeds verder gegroeid. Tot op de dag van vandaag, waarop we alles in huis hebben om alle werken in en aan een woning op ons te nemen. In eigen beheer, of door vaste onderaannemers. Thomas is trouwens nog altijd een zeer gewaardeerde werkkracht van ons, die altijd goed mee nadenkt met de klant en perfect mee uitdraagt waar wij voor staan.” Renovatiewerken VDB is actief in de Kempen en werkt hoofdzakelijk voor particulieren. Al zijn er intussen ook enkele B2B’s en kleine ondernemingen die klant zijn. De zaak werkt ook steeds vaker rechtstreeks in opdracht van architecten, die ze intussen overtuigd hebben van hun vakmanschap.

TEVREDEN KLANTEN
Nick en zijn team richten zich steeds meer op totaalrenovaties en sleutel-op-de-deurwoningen. “Onze klantentevredenheid is erg belangrijk voor ons. Dat tonen ook onze reviews op internet. We werken alles tot in de puntjes af en als er problemen zijn, dan lossen we die op. Via mond-tot-mondreclame komen veel nieuwe klanten bij ons terecht en steeds meer bestaande klanten contacteren ons opnieuw voor kleinere renovaties.”

BETROUWBAAR TEAM
En daarvoor is een sterk team essentieel. Intussen zijn er een twaalftal personen vast in dienst en is ook Jill, de verloofde van Nick, deeltijds mee in de zaak actief. Zij combineert haar job hier met haar eigen dameskledingwebshop Live by JJ. Het nieuwste lid van het team is Andreas, die als projectvoorbereider en -opvolger mee aan boord kwam en samen met Nick een vast aanspreekpunt vormt voor klanten. “Voor elke klant is er één vast aanspreekpunt die vlot bereikbaar is en op de hoogte is van het volledige project.” Daarnaast zorgt Michèle, de veelzijdige duizendpoot achter de schermen, voor de vlotte communicatie. Iets waar de zaak bekend om staat. Offertes worden snel en gedetailleerd opgemaakt en doorgestuurd en opgestelde planningen worden netjes gevolgd.

TWEE EXTRA PLOEGEN
Eind vorig jaar nam Renovatiewerken VDB een ruwbouwfirma uit de buurt over, inclusief de materialen en het team. “Zo kunnen we een nog snellere service garanderen en hebben we voortaan twee aparte ploegen die inzetbaar zijn voor de ruwbouw.” Daarnaast kwam er een extra ploeg bezetters aan boord die via hun dochterfirma Gyproc- en pleisterwerken VDB ook apart ingeschakeld kunnen worden.

ALLES ZELF IN HANDEN
“Wij mikken altijd op prijs-kwaliteit”, benadrukt Nick. “We begeleiden alles zelf om het budgettair zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor onze klanten. We kunnen perfect binnen een vooraf afgesproken budget werken.” De zaak heeft een groot magazijn waar alles ter beschikking is om alle denkbare werken mee uit te voeren. Zo hoeft er niks gehuurd te worden, zijn er geen extra kosten of vertragingen en moeten er geen externe firma’s ingeschakeld worden bij grote werken.

FIJNE WERKPLEK
Twee keer per jaar organiseert Renovatiewerken VDB een bouwcafé, waarbij naast klanten ook ingenieurs, architecten en andere betrokkenen worden uitgenodigd. Een informeel samenzijn waarbij het hele team aanwezig is. “Wij trakteren dan met enkele consumpties, serveren hapjes en laten een frietkraam langskomen. De opbrengst gaat naar een goed doel. Het is één van de momenten waarop de riem er even af mag”, weet Nick. “Want ook dat is belangrijk. Er moet hard gewerkt worden, maar we voorzien ook de tijd om tot rust te komen of om ons samen te amuseren.” Ook tijdens het bouwverlof, vanaf 28 juni, gaat de riem er even af. “Wij breiden dat verlof altijd uit tot vier weken”, zegt Nick. “Vanaf 31 juli is iedereen terug op post.”

VERHUIS OP KOMST
Dit najaar verhuist de zaak naar Kasterlee, naar Groot Rees 23. Daar wordt het kantoor gecombineerd met een showroom waar zowel technieken, vloeren als schrijnwerkerij getoond zal worden. “En waar we ook mensen kunnen ontvangen en offertes bespreken.”

ZOMERSE KLEURWEDSTRIJD
Momenteel organiseert Renovatiewerken VDB ook een zomerse kleurwedstrijd waarbij de Turnhoutse restaurants De Cinema en Boothuis onderleggers voorzien van de zaak. Daarop staat een kleurplaat die kinderen kunnen inkleuren en weer inleveren waardoor ze kans maken op toegangstickets voor de Zoo van Antwerpen en Planckendael. De wedstrijd loopt nog tot en met 31 augustus 2023.

SOCIALE MEDIA
Renovatiewerken VDB is erg actief op sociale media. Via Facebook en Instagram worden elke week foto’s getoond van twee nieuwe projecten die door hen zijn uitgevoerd. Ideaal om een beeld te krijgen van de veelzijdigheid van de zaak.

Renovatiewerken VDB
Koningin Elisabethlei 4 bus 1, Turnhout
Tel. +32 (0)476 05 74 72
info@renovatiewerkenvdb.be
www.renovatiewerkenvdb.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.