Ondernemersnieuws

Renovatiewerken VDB: een warm team met een waaier aan mogelijkheden

Gepubliceerd: 16 december 2022  |  Onderox editie: 226

Turnhout — Bij Renovatiewerken VDB kan je aankloppen voor een brede waaier aan diensten. Badkamerrenovaties, schilderwerken, schrijnwerk, loodgieterij tot en met totaalrenovaties. Een firma die rustig verder wil groeien, met een enthousiast en bekwaam team dat al jarenlang met veel plezier samenwerkt.

“We zijn begonnen als klusjesdienst”, legt Nick Van Den Broeck uit, zaakvoerder van Renovatiewerken VDB. “Ik werkte toen veel samen met Thomas, één van mijn beste vrienden, die ook net zelfstandige was geworden. Al snel kregen we steeds vaker de vraag om grotere projecten op ons te nemen en gingen we meer renovaties en gyproc-werken uitvoeren. Zo zijn we steeds verder gegroeid. Tot op de dag van vandaag, waarop we alles in huis hebben om alle werken in en aan een woning op ons te nemen. In eigen beheer, of door vaste onderaannemers.”

KLANTENTEVREDENHEID
Intussen richt de zaak zich zo ook steeds meer op totaalrenovaties en bouwt het sleutel-op-de-deurwoningen. “Het geeft ons veel voldoening als we terugkijken naar de knappe projecten die we al hebben mogen uitvoeren, daar zijn we trots op. Onze klantentevredenheid is erg belangrijk voor ons. Dat tonen ook onze reviews op internet. We werken alles tot in de puntjes af en als er problemen zijn, dan lossen we die op. Via mond-tot-mondreclame komen veel nieuwe klanten bij ons terecht en steeds meer bestaande klanten contacteren ons opnieuw voor kleinere renovaties.” Renovatiewerken VDB is actief in de Kempen en werkt hoofdzakelijk voor particulieren. Al zijn er intussen ook enkele B2B’s en kleine ondernemingen die klant zijn.

PRIJS-KWALITEIT
“Prijs-kwaliteit, daar mikken wij altijd op”, benadrukt Nick. “We begeleiden alles zelf om het budgettair zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor onze klanten. We kunnen perfect binnen een vooraf afgesproken budget werken.” Een tijdje geleden kocht de firma nog twee grote loodsen aan waarin bouwmaterialen gestockeerd kunnen worden. “Zo zijn we beter gewapend tegen prijsstijgingen en zijn we minder afhankelijk van leveringen die eventueel vertragingen kunnen oplopen. Klanten kunnen zo al vroeger hun materialen bestellen en bij ons laten opslaan.” De zaak heeft een groot magazijn waar alles ter beschikking is om alle denkbare werken mee uit te voeren. Zo hoeft er niks gehuurd te worden, en zijn er dus geen extra kosten of vertragingen, en moeten er geen externe firma’s ingeschakeld worden bij grote werken.

VAST AANSPREEKPUNT
Bij het eerste contact komt Nick mee ter plaatse om alles te bespreken en mee op te meten. Daarna volgt een uitgebreide offerte die rustig samen overlopen kan worden. “Duidelijkheid is essentieel. We volgen alles goed en snel op.” Ook daarna blijft Nick als zaakvoerder het centrale aanspreekpunt voor de klanten, een groot voordeel. Maar ook administratief staat het team sterk. Met Michèle, de veelzijdige duizendpoot die achter de schermen zorgt voor de vlotte communicatie. Iets waar de zaak bekend om staat. Zij stelt daarnaast de strakke schema’s op die door de verschillende teams naadloos worden opgevolgd, het is immers niet de eerste keer dat zij samenwerken.

BETROUWBAAR TEAM
Intussen zijn er een tiental personen vast in dienst en is ook Jill, de verloofde van Nick, deeltijds mee in de zaak actief. Zij combineert haar job hier met haar eigen dameskledingwebshop Live by JJ. Daarnaast lijfde Nick Alex in, die als bezetter in dienst kwam, en werd het team verder aangevuld met metselaars, bezetters en allrounders om ook nieuwbouwprojecten in eigen beheer te kunnen uitvoeren.

EVEN DE RIEM ERAF
Twee keer per jaar organiseert Renovatiewerken VDB een bouwcafé, waarbij naast klanten ook ingenieurs, architecten en andere betrok - kenen worden uitgenodigd. Een informeel samenzijn waarbij het hele team aanwezig is. “Wij trakteren dan met enkele consumpties, serveren hapjes en laten een frietkraam langskomen.” De opbrengst gaat naar een goed doel. Eind februari 2023 staat de volgende editie gepland, wellicht in één van de toonzalen die het team recent volledig renoveerde. “Het is één van de momenten waarop de riem er even af mag”, legt Nick uit. “Want ook dat is belangrijk. Er moet hard gewerkt worden, maar we voorzien ook de tijd om tot rust te komen of om ons samen te amuseren met het team.” Om de zaak verder te kunnen laten groeien, is dat team momenteel op zoek naar nieuwe enthousiaste werkkrachten. Neem gerust contact op als je interesse hebt.

GEËNGAGEERDE ZAAKVOERDER
Zaakvoerder Nick is een sociaal geëngageerd iemand. Samen met zijn verloofde Jill organiseert hij met Kerstmis een voedselbedeling voor mensen die kampen tegen armoede. In totaal delen zij die dag tussen de 200 en 300 maaltijden uit. “Ik had het vroeger in mijn jeugd ook niet zo breed”, stelt Nick. “Daarom doe ik dit. Maar het is ook voor ons een leuke dag waarop we zoveel mogelijk mensen gelukkig proberen te maken.” Ook na de overstromingen in Wallonië organiseerde Nick al een inzamelactie voor de getroffen gezinnen.

SOCIALE MEDIA
Renovatiewerken VDB is erg actief op sociale media. Via Facebook en Instagram worden elke week foto’s getoond van twee nieuwe projecten die door hen zijn uitgevoerd. Ideaal om een beeld te krijgen van de veelzijdigheid van de zaak. Volgend jaar verhuist Renovatiewerken VDB trouwens naar Kasterlee, waar er meer ruimte zal zijn op kantoor en waar er een stukje toonzaal ter beschikking zal komen. Iets waar het team alvast naar uitkijkt.

Renovatiewerken VDB
Koningin Elisabethlei 4 bus 1, Turnhout
Tel. +32 (0)476 05 74 72
info@renovatiewerkenvdb.be
www.renovatiewerkenvdb.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.