Ondernemersnieuws

Renolux: specialist in dakvensters opent gloednieuwe showroom

Gepubliceerd: 31 mei 2024  |  Onderox editie: 242

Retie/Mol — Renolux en Cedric Sels Schrijnwerk openen op 14 en 15 juni hun gloednieuwe showroom langs de Turnhoutsebaan in Retie, vlak aan de rotonde. Renolux specialiseert zich in het plaatsen van dakvensters van Velux en Skylux.

Renolux is de zaak die Cedric Sels en Jelle Van Laarhoven twee jaar geleden samen oprichtten om zich te specialiseren in het plaatsen en vervangen van dakvensters. De zaak kan zowel bestaande dakvensters vervangen als volledig nieuwe exemplaren plaatsen. Ook noodreparaties behoren tot de mogelijkheden. Het team van Renolux plaatst hellende dakvensters van Velux en platdakvensters van Velux en Skylux. “Velux is een kwaliteitsmerk dat iedereen kent”, legt Jelle uit. “De meeste mensen spreken van ‘een Velux’ in plaats van een dakvenster. We werken ook met dakvensters van Ferov, een Belgisch maatwerbedrijf dat de klassieke handgesmeden dakvensters aanbiedt en we hebben met Keylite ook een budgetvriendelijker alternatief.”

NIEUWE SHOWROOM
Om de mogelijkheden van de zaak te tonen, opent Renolux een gloednieuwe showroom langs de rotonde aan de Turnhoutsebaan in Retie, met parking vlak voor de deur. Alles wordt momenteel afgewerkt zodat de showroom op 14 en 15 juni feestelijk geopend kan worden. “We zijn hier goed zichtbaar en uitstekend bereikbaar voor onze klanten, op vijf minuutjes van de autosnelweg.” Als je de nieuwe showroom binnenkomt, waan je je meteen op een zomers dakterras. Even verderop kom je een kleine bloementuin en een grote mostuin tegen die verticaal over een hoge muur is aangebracht. “We wilden hier een fijn buitengevoel creëren. Er zijn heel wat verschillende dakramen te zien en alle mogelijkheden die er zijn, worden getoond. Gaande van exemplaren die je manueel kan openen tot dakramen met elektrische aansturing en zonnewering. We hadden ook nood aan een nieuwe ruimte om onze klanten te ontvangen. Daarnaast hebben we een bureel voorzien waar we zelf kunnen werken.”

KORTE WACHTTIJD
Een dakvenster zorgt voor licht in je ruimte. “Als je bijvoorbeeld een zolder hebt, kan dat licht een wereld van verschil maken. Ook de mogelijkheden om extra te verluchten is voor veel klanten doorslaggevend. En wie een dakvenster wil, moet snel geholpen kunnen worden”, benadrukt Jelle. “Daarom hebben we van de meeste modellen een eigen voorraad om de wachttijd nog korter te maken.”

BETERE KWALITEIT
Doorheen de jaren is de kwaliteit van de dakvensters gestegen. “Veel exemplaren zijn aan vernieuwing toe. De isolatiewaarden zijn sterk gestegen de laatste jaren en ook de kwaliteit van het dubbel glas is er op vooruit gegaan. Een vervanging betekent dus in veel gevallen een grote verbetering.”

OOK VOOR SCHRIJNWERK EN DAKWERKEN
Jelle en Cedric sturen intussen een team van zes vaste werknemers aan, aangevuld met twee vaste onderaannemers. De vestiging in Mol blijft bestaan, voornamelijk als opslagruimte, maar voor klanten wordt Retie de nieuwe vaste uitvalsbasis, ook voor wie een beroep wil doen op Cedric Sels Schrijnwerk. In de showroom wordt ook voor hen een stukje vrijgemaakt. Cedric Sels Schrijnwerkerij richt zich op schrijnwerkerij op maat. Je kan er o.a. langskomen voor hellende nieuwbouwdaken, zolderinrichtingen en gevelbekledingen, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Ook platte daken kunnen door het team geplaatst worden.

Wil je mee de nieuwe showroom komen verkennen tijdens de feestelijke opening? Op zaterdag 15 juni kan je langskomen vanaf 13 uur.

Renolux
Cedric Sels Schrijnwerk
Turnhoutsebaan 63, Retie
info@renolux.be
www.renolux.be
info@cedricsels.com
www.cedricsels.com

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.