Ondernemersnieuws

Progress Coaching: voor altijd fit en gezond

Gepubliceerd: 22 september 2022  |  Onderox editie: 223

OUD-TURNHOUT – Aan de Steenweg op Ravels in Oud-Turnhout vind je de studio van Progress Coaching, een professionele ruimte voor personal of duo training. Coach van dienst is Seb Vandenborne, specialist in body transformatie. Al wil hij, samen met zijn nieuwe collega Mies, veel meer zijn dan een coach. “Bedoeling is dat onze klanten een bewustwording aanleren die strookt bij hun levensstijl en het vinden van de juiste balans tussen beweging en voeding, met als ultieme resultaat het bekomen van je eigen innerlijke coach”, aldus Seb.

Een traject bij Progress Coaching is altijd persoonlijk en helemaal op maat van de klant. “We starten altijd met een kennismakingsgesprek, een intake”, vertelt Seb. “Het is belangrijk om jou beter te leren kennen. Wat zijn je doelstellingen? Hoe ziet je huidige levensstijl eruit? Wat is je voedingspatroon? Zo creëren we de juiste verwachtingen en kunnen we een individueel plan voorstellen. En belangrijk, het moet een haalbaar plan zijn. Voor de lange termijn. Liefst levenslang. De ‘progress’ in onze naam staat er niet voor niets. We willen dat je blijft vooruitgaan in het leven, dat je blijft groeien. Dat is volgens mij nog altijd de basis van innerlijk geluk. En wie gelukkig is en zich goed voelt, die eet en leeft gezonder.”

BODY TRANSFORMATION
Personal coaching is een ruime term en kan vele facetten omvatten. Progress Coaching focust hierbij in hoofdzaak op ‘body transformation’. “Ons verhaal is steeds een én-én-verhaal waarbij body transformation altijd één van de twee pijlers is”, licht Seb toe. “Krachttraining staat dan centraal. Wat niet wil zeggen dat je hier meteen zwaar in de gewichten moet vliegen. Dat hangt van je persoonlijke fi theid af. Denk bijvoorbeeld aan de veertiger die stilaan zijn buikje ziet toenemen. Of de jonge mama die nog wat kilo’s wil wegwerken. Dat zijn twee verschillende verhalen maar body transformatie staat steeds centraal. We gaan in feite de zwakke plekken van het lichaam extra trainen, extra kracht geven. En we doen dit duurzaam door vet af te bouwen en spieren te verstevigen. Wanneer ik spreek van spieren verstevigen ben je bereid twee keer per week aan krachttraining te doen. Telkens een uurtje samen met je train(st)er. Wanneer je meer wilt trainen zal je ook veel meer versteviging en spieren bekomen, uiteraard enkel als dat het doel is.” Dat uitgestippeld doel kan trouwens helemaal tegengesteld zijn. Zo richt Progress Coaching zich niet enkel op personen die willen afvallen, maar zijn er ook klanten die specifi ek trainen om gewicht bij te komen. “Magere personen voelen zich soms weinig weerbaar. Door extra spiermassa te kweken kan dit verholpen worden. Je kan je wel inbeelden welk gevoel hen dat geeft”, aldus de personal trainer.

DUOTRAINING
Naast personal training merken Seb en Mies een toenemende vraag naar Duo Training. “Zoals gezegd, je lichaam is uniek en vraagt een persoonlijke aanpak. Toch merken we meer en meer dat koppels, vrienden of collega’s graag in duo komen trainen. Dat kan natuurlijk ook. Samen trainen is nu eenmaal erg leuk. Ook hier maken we dan een gezamenlijk plan met eenzelfde doelstelling en de focus op krachttraining, zodat we het niveau van de training kunnen waarborgen. Bovendien blijft de aanpak erg persoonlijk. En wat in deze tijden zeker ook belangrijk is: de formule is goedkoper dan de individuele training”, besluit Seb. 

Progress Coaching
Steenweg op Ravels 218, Oud-Turnhout
Tel. +32 (0)484 73 84 76
seb@vooraltijdfit.be
www.progresscoaching.be
Open: ma tot vr: 8 tot 21 uur
Za: 9 tot 16 uur
Zo gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.