Ondernemersnieuws

Overdrivesports: een tweevoudig wereldkampioene als personal trainer

Gepubliceerd: 24 februari 2023  |  Onderox editie: 228

Geel — Er zijn heel wat personal trainers in ons land, maar in Geel is er sinds kort een wel heel opvallende personal fitness geopend: Overdrivesports. Daarbij word je begeleid door voormalig topsporter Lesley Dada, die o.a. twee keer wereldkampioen Thaiboksen werd. Haar ervaring geeft ze nu elke dag door aan mensen die met sportieve doelen bij haar langskomen, en daar hoef je zelf absoluut geen topsporter voor te zijn. “Het leukste aan mijn job? Het sociale contact met mijn trainees en resultaten leveren. Ik verbind daar mijn naam ook aan.”

Lesley Dada leefde jarenlang als een topsporter. Als de absolute wereldtop in het Thaiboksen kreeg ze in ons land een topsportstatuut bij het leger. Twee keer wist ze de wereldtitel te pakken, waaronder één keer in Thailand, de bakermat van de sport. In 2008 was ze genomineerd voor Sportvrouw van het jaar, naast Justine Henin en Tia Hellebaut. Ondanks het feit dat ze moest stoppen omwille van hartproblemen, bleef de sportmicrobe door haar lijf razen. Ze besloot om haar carrière als beroepsmilitair verder te zetten, waar ze mee verantwoordelijk was voor het geven van sport aan haar medesoldaten, en zette in die periode haar eerste stappen als personal trainer. “Sport is en blijft de rode draad in mijn leven. Het zijn mijn ervaringen die ik nu wil doorgeven om mensen te helpen om een gezond en gebalanceerd leven te leiden.”

WARME INRICHTING
Een achttal maanden geleden werd Lesley verliefd op haar huidige pand in de Geelse Lebonstraat, waar ze meer ruimte had dan in haar toenmalige personal fitness in Houthalen. “Ik heb hier bewust gekozen voor een warme inrichting”, legt ze zelf uit. “Met parket aan de krachtstations en kunstgras in het crossfit- en functional traininggedeelte. Het koele en afstandelijke van een traditionele fitness wilde ik vermijden.” Uniek is de boksring en de zakken die hier gebruikt worden tijdens de lessen personal training, E-Fit en tijdens specifieke bokszaktrainingen. Je in die discipline laten trainen door een tweevoudige wereldkampioene, dat kan alleen hier. Daarnaast biedt Overdrivesports ook een hamam en infraroodsauna aan om rustig in te bekomen na een stevige trainingssessie. Bij Overdrivesports kan je langskomen voor zowel small group training, personal training als personal training met E-Fit. “Daarbij worden er 48.000 contracties op 10 verschillende spiergroepen geactiveerd. 30 minuten E-Fit is efficiënter dan 90 minuten traditioneel trainen”, vertelt Lesley.

IEDEREEN WELKOM
Heel belangrijk: je hoeft geen topsporter te zijn om te komen trainen. “Mijn jongste klant is een topgolfster van 16 jaar, mijn oudste klant is een zakenman van 66 jaar. Maar net zo goed komen er huisvrouwen of ondernemers langs. Elk lichaam is anders en iedereen heeft andere doelen, dat maakt het ook zo boeiend.” Of je nu wil afvallen, sportiever wil worden, je fitter wil voelen of wil leren boksen, dat kan hier dus allemaal. “Met een garantie op resultaten”, verzekert Lesley. “Dat moet ook, je investeert tenslotte in jezelf en in je lichaam. Dan moet er resultaat zijn. Ook wie onzeker is over zijn of haar lichaam of wie niet graag in een traditionele fitness komt, zal zich hier veel sneller thuisvoelen en zal veel baat hebben bij mijn persoonlijke aanpak.” De gedrevenheid spat eraf bij Lesley. Die drive legt ze ook in haar trainingen. “Maar ik ben zeker geen drillsergeant, hoor”, glimlacht ze. “Maar motivatie en af en toe goed kunnen afzien is uiteraard belangrijk. Daar kan ik zeker bij helpen.”

EXPEDITIE ROBINSON EN BOOTCAMPS
Je kan Lesley ook kennen als deelneemster van Expeditie Robinson en van de GoPlay-reeks Personal Trainers. Verder organiseert ze ook regelmatig luxe-bootcamps in het buitenland. In het verleden trok ze zo o.a. naar Ibiza, Mexico en Costa Rica. In september staat er een bootcamp gepland in Thailand, waarvoor je al een plekje kan reserveren. Op die reizen kunnen zowel haar trainees als externe geïnteresseerden inschrijven. Lesley organiseert ook teambuilding voor bedrijven. Dat kan in haar zaak in Geel of op locatie. “Ik speel daarbij extra in op mentale toughness, toch erg belangrijk in de bedrijfswereld.”

PERSOONLIJKE BAND
‘When sports becomes personal’ is de leuze van de zaak. “Veel klanten zien mij vaker dan hun vrienden. Uiteraard bouw je een band op. Ik ken de achtergrond van mijn trainees en help hen ook als mental coach. Ik kies altijd voor een persoonlijke aanpak. Veel klanten rijden anderhalf uur om hier te komen trainen, terwijl in de Kempen zelf nog niet iedereen weet wat ik doe. Ik hoop daar met dit artikel verandering in te brengen.” Lesley kan je ook helpen als voedingsdeskundige. Als topsporter moest ze jarenlang gedetailleerd op haar voeding letten. Die ervaringen deelde ze ook in een e-book waarin er links staan naar haar YouTubekanaal. Met veel receptjes en handige boodschappenlijsten. Binnenkort zal Overdrivesports ook sportmassages gaan aanbieden om het aanbod nog verder uit te breiden.

GRATIS TRAININGSSESSIE
Om kennis te maken met Lesley en haar Overdrivesports kan je de komende maand, van 22 februari tot en met 22 maart 2023, een gratis E-fitness sessie boeken of gratis deelnemen aan een small group training. Dat kan door te reserveren via info@overdrivesports.be met de vermelding ‘Onderox-actie’. Vermeld daarbij even of je kiest voor E-fitness of voor de groepssessie. Tijdens die periode kan je ook haar e-book tegen een extra voordelige prijs kopen via de webshop.

Overdrivesports
Lebonstraat 40B, Geel
Tel. +32 (0)479 80 08 62
info@overdrivesports.be
www.overdrivesports.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.