Ondernemersnieuws

Optiek Silhouette en Manu Robeyns: horen, zien en gezien worden

Gepubliceerd: 6 april 2021  |  Onderox editie: 207

In het voorjaar van 2020 vernieuwde Optiek Silhouette in Retie de volledige winkel. Zowel de optometrie, de contactlensruimte als de winkel zelf werden daarbij onder handen genomen. Zo kwam er ruimte vrij voor een opvallende nieuwigheid: een hypermoderne meetzuil van Zeiss. Tel daar de 35-jarige ervaring van de medewerkers in Retie en Dessel bij en je weet dat je optimaal geholpen zal worden richting het meest optimale kijkcomfort.

Zijn je ogen dringend aan nieuwe brilglazen toe of overweeg je om contactlenzen te dragen? Bij Optiek Silhouette in Retie en Optiek Manu Robeyns in Dessel kan je terecht voor oogmetingen, contactlenscontroles en nieuwe contactlensaanpassingen. Ons team is opgeleid voor Low Vision, binoculaire metingen en alle maatwerk contactlenzen. Is er toch nog iets dat een raadsel blijkt? Dan zoeken we gedreven naar een oplossing.

OOG VOOR MODE
Met de grootste zorg worden onze collecties samengesteld. Niet altijd de ‘klassieke’ merken, maar net unieke collecties die met gevoel voor het ontwerp, de techniek, het materiaal en het verhaal worden uitgezocht. Er wordt ingezet op Belgische designmerken als Theo en Henau, twee speelse en eigenzinnige merken die erg herkenbaar zijn. Klassevolle Belgische brillen met wereldfaam! Oakley is het sportmerk in de collectie, en verkrijgbaar met correctieglazen. Zoek je een bril die bekend staat voor zijn technisch hoogstaand karakter, dan is Lindberg misschien iets voor jou! Verder bevat onze collectie topmerken als Chloé, Yellows Plus, Victoria Beckham, Tom Ford, Ba&sh, Laurence d’Ari, Liu Jo, Nathalie Blanc,…

LENSAANPASSINGEN
Ons streven naar perfectie vind je erg duidelijk terug in lensaanpassingen, één van de specialiteiten van Optiek Silhouette in Retie. Heb je al vele contactlenzen geprobeerd, maar de juiste nog niet gevonden? Maatwerk lenzen kunnen een oplossing bieden. Heb je al eens aan nachtlenzen gedacht? Deze lenzen draag je ’s nachts en corrigeren de ogen tijdens de slaap zodat je overdag scherp kan zien zonder bril of contactlenzen.

PROFESSIONELE OOGMETING
Is je zicht van veraf en/of dichtbij verminderd? Zie je de kleine letters steeds moeilijker? Of raken je ogen vermoeid door jouw computerscherm? Dan is het tijd voor een nauwkeurige en professionele oogmeting. Wij beschikken over de nieuwste meetapparatuur die nauwkeurig diverse parameters opmeten, net als de oogdruk met behulp van een non-contact tonometer. Zowel in Retie als in Dessel zijn onze optometristen gespecialiseerd in deze metingen.

ZEISS VISUFIT 1000
Onze nieuwe meetzuil van Zeiss te Retie maakt de centrering van jouw glazen uiterst precies. Laat een onnauwkeurige glascentrering je zicht dus niet belemmeren. Negen camera’s registreren in 180° het gezicht van de klant in één enkele opname. Kom genieten van deze ervaring. Uniek in de streek. Zeiss is onze partner voor jouw brilglazen. Optische glazen van Duitse origine voor wie het beste wil.

LAPPERRE HOORAPPARATEN
Dankzij een intensieve samenwerking met Lapperre kan je zelfs voor gehoorverbetering en gehoorbescherming, op afspraak, langskomen in de zaak in Retie. Audiologe Marieke neemt rustig de tijd om je gehoor vrijblijvend en gratis te testen en je te helpen om geschikte oplossingen te zoeken. Beide zaken hebben gratis parking voor de deur. Bovendien bevinden ze zich op amper tien minuutjes rijden van elkaar. Wil je even de collectie gaan bekijken in de andere zaak? Geen enkel probleem! En weet: ons verhaal eindigt niet bij een aankoop. Voor naservice, vragen, reparaties of eerlijk advies ben je steeds welkom.

LOW VISION
Low Vision betekent ‘slechtziendheid’. Wanneer een bril op correctie onvoldoende zicht geeft (minder dan 30%) of geneesmiddelen je niet meer helpen, dan spreken we van slechtziendheid. In de praktijk ervaren deze mensen dat koken, schrijven, gezichten herkennen, boodschappen doen, alsmaar moeilijker worden. Wanneer een oogarts een oogaandoening heeft vastgesteld die wijst naar Low Vision, kunnen wij metingen uitvoeren met de betrachting het gezichtsvermogen te verbeteren. In eerste instantie gaan we luisteren naar de noden en behoeften van de klant. Uit de antwoorden zoeken we naar die hulpmiddelen die jou het beste helpen: loepen, telescoopbrillen, filterglazen, elektronische hulpmiddelen, glazen speciaal voor macula degeneratie,… Om maar enkele voorbeelden te noemen.

OPENDEURENDAGEN
Geniet van dinsdag 13 april t.e.m. zaterdag 24 april van extra voordelige lenteacties in beide zaken. Zo krijg je 25% korting op zonneglazen van Zeiss en 50 euro korting op een complete bril (montuur + glazen) bij een aankoopbedrag vanaf 250 euro. Vraag ernaar in onze winkels!

Optiek Silhouette
St. Martinusstraat 13, Retie
Tel. 014/372098
www.optieksilhouette.be

Optiek Manu Robeyns
Markt 13, Dessel
Tel. 014/370449
www.optiekrobeyns.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.