Ondernemersnieuws

Optiek De Preter kiest voor innovatieve oogmeting

Gepubliceerd: 29 april 2022  |  Onderox editie: 219

Turnhout — Optiek De Preter is een familiezaak, opgericht in 1982, waar kwaliteit centraal staat. Hier wordt nog rustig de tijd genomen om naar jou te luisteren en samen op zoek te gaan naar de beste kijkoplossing die mogelijk is. Om je daarbij te helpen, heeft het team sinds kort een revolutionaire nieuwe oogmeting in huis, uniek in de regio.

Optiek De Preter is gevestigd in het hartje van Turnhout, in de Herentalsstraat, vlak aan de Grote Markt. Parkeren kan op de privé-parking net naast de zaak. Binnen hebben zaakvoerders Alexander en Patrick twee etages tot hun beschikking. Beneden word je hartelijk ontvangen in de winkelruimte, waar er koffie en een zachte bank klaarstaat, op de eerste etage bevinden zich de meetruimte en de werkplaats. Het team van De Preter bestaat uit gediplomeerde opticiens en optometristen die je graag met deskundig advies begeleiden.

REVOLUTIONAIRE OOGMETING
Sinds midden april voert Optiek De Preter hun oogmetingen uit op de DNEye Scanner 2, een hoogtechnologische machine die uniek is in de regio. “Een oogmeting gebeurde tot voor kort nog altijd volgens het principe van 120 jaar geleden”, legt Alexander uit. “Alsof ieders ogen gelijk zijn. Maar deze nieuwe scanner gebruikt meer dan 7.000 datapunten en werkt op basis van ruim 80 parameters. Zo wordt er gekeken naar oogdruk, ooglengte, de vorm van het hoornvlies, de grootte van de pupil, de vorm en de positie van de ooglens,… Het betekent concreet dat de afwijking in de gezichtsscherpte veel nauwkeuriger gemeten kan worden tot op 0,01, voordien was dat 0,25.” Zo kunnen biometrische intelligente glazen gemaakt worden die veel nauwkeuriger zijn, een scherper en contrastrijker zicht garanderen en betere zichtbaarheid bieden bij nachtblindheid.

RUSTGEVEND
Verder specialiseert de zaak zich in mono+ glazen, ultradunne digitale brilglazen. “Een rustgevende bril voor mensen die veel aan een computer werken”, verklaart Alexander. “De glazen hebben een blauw licht block coating waardoor je ogen minder visuele stress ervaren.” Optiek De Preter heeft een grote stock aan optische monturen. In alle stijlen, zowel voor kinderen als volwassenen. Daarbij staat prijskwaliteitverhouding en een divers aanbod centraal. Voor ieder wat wils dus, vanaf 169,50 euro heb je hier een montuur en glazen. De collectie bestaat o.a. uit brillen van Tom Ford, Odette Lunettes, Etnia Barcelona, Porsche Design en Ray-Ban. Ook de brillen van het Belgische designmerk Matttew zijn sinds kort in de winkel te vinden. Daarnaast biedt Optiek De Preter ook het volledige aanbod aan contactlenzen aan. Een belangrijk onderdeel van de zaak, stichter Patrick De Preter specialiseerde zich er al in. En ook zijn zoon Alexander nam die expertise mee over en volgt de laatste ontwikkelingen op de voet.

DE NIEUWSTE ZONNEBRILLEN
Ook bij de zonnebrillen is er een ruim gamma beschikbaar, zowel standaard als op sterkte. Zo filteren de zonnebrillen van Serengeti tot 95% van het blauwe licht, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor wie vaak de baan op moet. Of het innovatieve AllPoets, een merk van gecertificeerde bio-monturen dat duurzaam eco-acetaat gebruikt om de brillen hun verfijnde stijl te geven. Ook de nieuwste zonnebrillen van Tom Ford, Etnia Barcelona en Ray-Ban zijn nu in de winkel te vinden. Spring gerust even binnen om de collectie te bekijken of samen met het team op zoek te gaan naar jouw ideale bril of lenzen.

Optiek De Preter
Herentalsstraat 30, Turnhout
Tel. +32 (0)14 41 05 53
info@optiekdepreter.be
www.optiekdepreter.be
Open: di tot vr: 9.30 tot 18 uur
Za: 10 tot 17 uur
Zo gesloten
Ma (of ’s avonds): op afspraak

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.