Ondernemersnieuws

Optiek De Preter: een scherper zicht door innovatie en deskundigheid

Gepubliceerd: 28 april 2023  |  Onderox editie: 230

Turnhout — Optiek De Preter biedt een divers aanbod aan brillen, zonnebrillen en lenzen voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zaakvoerders Alexander en Patrick nemen rustig de tijd om samen met jou op zoek te gaan naar de beste kijkoplossing. Daarbij gebruiken ze de allernieuwste technieken, waardoor ze o.a. de afwijking in de gezichtsscherpte tot op 0,01 kunnen vaststellen.

Optiek De Preter is een familiezaak die gevestigd is in het hartje van Turnhout, in de Herentalsstraat, vlak aan de grote markt. Parkeren kan op de privé-parking net naast de zaak. Binnen hebben zaakvoerders Patrick en Alexander De Preter, vader en zoon, twee etages tot hun beschikking. Beneden word je hartelijk ontvangen in de winkelruimte, waar er koffie en een zachte bank klaarstaat, op de eerste etage bevinden zich de meetruimte en de werkplaats. Alexander en Patrick zijn twee gediplomeerde opticiens en optometristen die je graag met deskundig advies begeleiden.

REVOLUTIONAIRE OOGMETING
Optiek De Preter voert hun oogmetingen uit op de DNEye Scanner 2, een hoogtechnologische machine die uniek is in de regio. “Omdat ieders ogen anders zijn”, legt Alexander uit. “Deze nieuwe scanner gebruikt meer dan 7.000 datapunten en werkt op basis van ruim 80 parameters. Zo wordt er gekeken naar oogdruk, ooglengte, de vorm van het hoornvlies, de grootte van de pupil, de vorm en de positie van de ooglens,… Het betekent concreet dat de afwijking in de gezichtsscherpte veel nauwkeuriger gemeten kan worden tot op 0,01, voordien was dat 0,25.” Zo kunnen biometrische intelligente glazen gemaakt worden die veel nauwkeuriger zijn, een scherper en contrastrijker zicht garanderen en betere zichtbaarheid bieden bij nachtblindheid.

VERSLECHTERING OGEN VOORKOMEN
Optiek De Preter heeft ook Rodenstok MyCon-glazen in hun aanbod zitten. Die remmen myopie af bij kinderen die bijziend zijn en helpen zo de verslechtering van de ogen te voorkomen. “Ook als kinderen licht bijziend zijn, kan dat een groot verschil maken”, legt Alexander uit. “Als je ogen op jonge leeftijd verder verslechteren hangen daar soms gezondheidsrisico’s aan vast.” Optiek De Preter heeft verder een grote stock aan optische monturen. In alle stijlen, zowel voor kinderen als volwassenen. Daarbij staat prijs-kwaliteitverhouding en een divers aanbod centraal. Voor ieder wat wils dus, vanaf 169,50 euro heb je hier een montuur en glazen. De collectie bestaat o.a. uit brillen van Tom Ford, Odette Lunettes, Etnia Barcelona, Porsche Design, Ray-Ban en het Belgische designmerk Matttew. Daarnaast biedt de zaak ook het volledige aanbod aan contactlenzen aan.

ZONNEBRILLEN MET MEER CONTRAST
Ook bij de zonnebrillen is er een ruim gamma beschikbaar, zowel standaard als op sterkte. Een bijzondere technologie die daarbij kan toegepast worden is de ‘Lambda Lens Technologie’. “Die is ontworpen om in zonnebrillen het contrast te verbeteren en zo een beter zicht te bieden”, vertelt Alexander. “De glazen laten minder blauw licht door, een soort licht dat de zichtscherpte vermindert. Bovendien helpen de glazen om in zonnige situaties schittering te verminderen. Een contrastrijker glas dus die bovendien voor een natuurlijkere kleurbeleving zorgt.”

Spring gerust even binnen om de collectie te bekijken of samen met het team op zoek te gaan naar jouw ideale bril of lenzen.

Optiek De Preter
Herentalsstraat 30, Turnhout
Tel. +32 (0)14 41 05 53
info@optiekdepreter.be
www.optiekdepreter.be
Open: di tot vr: 9.30 tot 18 uur
Za: 10 tot 17 uur
Zo gesloten
Ma (of ’s avonds): op afspraak 

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.