Ondernemersnieuws

Ooms Woonrealisaties: partner voor ruwbouw én nu ook voor interieur

Gepubliceerd: 25 mei 2023  |  Onderox editie: 231

Rijkevorsel — Er stroomt een golf van vernieuwing door Ooms Woonrealisaties in Rijkevorsel. Gesymboliseerd door het nieuwe inspiratiecentrum dat in maart officieel werd geopend. Daarmee zet het bekende familiebedrijf een belangrijke stap richting de toekomst. Eentje waarbij de interieurafdeling voortaan volledig op eigen benen staat waardoor ook klanten die zelf bouwen er beroep op kunnen doen. Al blijft de zaak uiteraard ook haar rol als totaalaannemer vakkundig verder opnemen.

Zo’n 2.000 vierkante meter groot, bestaande uit drie verdiepingen: het nieuwe inspiratiecentrum van Ooms Woonrealisaties brengt een schat aan bouw- en interieurideeën samen onder één dak. Daarmee is het toonaangevend in de Kempen, zowel qua omvang als concept. Binnen wordt ruwbouw en interieur naadloos aan elkaar gekoppeld. Het is een unieke plek waar je elk facet van een woning onder hetzelfde dak kan komen uitkiezen. Je hoeft dus niet langer half België rond te rijden als je gaat bouwen. Je kan hier zelf rustig rondlopen of je op sleeptouw laten nemen door één van de bouw- of interieuradviseurs.

INTERIEURMAATWERK
Al wandelend kom je zowel dakpannen, gevelstenen, warmtepompen, ramen, binnendeuren als trappen tegen. Verder neemt het interieurmaatwerk een prominente plaats in binnen het inspiratiecentrum. “Het is voor ons een pijler die nog belangrijker is geworden”, legt bestuurder Christ Schalk uit. “Vroeger konden mensen die zelf gebouwd hadden niet bij ons terecht, vanaf nu kan dat wel. Je kan hier voortaan perfect aankloppen als je pakweg een maatwerkkeuken wil of een ruime kastenwand voor in de gang of de dressing.” Al dat maatwerk wordt door de eigen schrijnwerkers geproduceerd in de moderne schrijnwerkerij die vlak naast het inspiratiecentrum ligt. Het ontwerp wordt uitgewerkt door de interieurarchitecten en -adviseurs van Ooms Woonrealisaties en ook de plaatsing wordt uitgevoerd door de eigen installateurs. “100% Kempens vakmanschap dus”, vertelt Christ trots. “Een persoonlijke service bieden en kwalitatief maatwerk leveren is essentieel voor ons. De gemiddelde bewoonbare oppervlakte van een woning wordt nu eenmaal kleiner, dus ruimte optimaal benutten is belangrijker dan ooit. En daar zijn we heel sterk in.”

TOTAALAANNEMER
Ooms Woonrealisaties is actief in de hele provincie Antwerpen en staat bij de meeste mensen al sinds 1954 bekend als totaalaannemer. Ook die rol blijft de zaak uiteraard verder opnemen, zowel bij nieuwbouw als bij renovaties en projectontwikkeling. “Meestal nemen we dus alles in handen, van ruwbouw tot afwerking. Ook bij renovaties kunnen we alles uitvoeren, inclusief technieken zoals verwarming, elektriciteit en sanitair. Als totaalaannemer ontzorgen we onze klanten met andere woorden maximaal en leveren we uitsluitend maatwerk van de bovenste plank. Zo hebben zij vóór, tijdens én na het project ‘Meer tijd om te genieten’, niet toevallig de slogan van onze zaak.”

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Elke zaterdag is het inspiratiecentrum doorlopend open van 9 tot 15 uur. Dan is er ook altijd een interieuradviseur aanwezig. Wil je je droomwoning bouwen of je bestaande woning renoveren? Maak dan best vooraf even online of telefonisch een afspraak met een bouwadviseur.

INSPIRATIEZATERDAGEN
Voortaan organiseert Ooms Woonrealisaties één keer per maand een inspiratiezaterdag waarbij er de hele dag iets bijzonders te beleven valt. Tijdens de eerste editie, op zaterdag 10 juni, komen de mensen van Siemens en Quooker langs om ter plaatse hapjes en mocktails te maken met behulp van hun nieuwste toestellen. Die dag kan je in de voormiddag ook deelnemen aan de nieuwbouwinspiratiedag waarbij kandidaat-bouwers samen vijf werven in de buurt bezoeken. Vooraf inschrijven is daarvoor verplicht (via www.ooms.be/events). Daarna kan je aansluiten bij de inspiratiezaterdag in het inspiratiecentrum, daarvoor hoef je niet in te schrijven.

Ooms Woonrealisaties
Oostmalsesteenweg 220, Rijkevorsel
Tel. + 32 (0)3 309 09 09
info@ooms.be
www.ooms.be
Open: ma tot vr: 9 tot 12 en 13 tot 17 uur
Za: 9 tot 15 uur

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.