Ondernemersnieuws

Nobilis: nieuw restaurant mixt modern met old school

Gepubliceerd: 28 juni 2024  |  Onderox editie: 243

Mol — Nobilis is een gloednieuw restaurant, langs de Edmond Van Hoofstraat in Mol, dat op donderdag 4 juli de deuren opent. Een stijlvol restaurant met een mix tussen moderne en old school elementen. “Gastvrijheid staat centraal. Als je ergens gaat eten, wil je voelen dat je er welkom bent.”

Waar vroeger Bakkerij Van de Vorst was, doemt nu een prachtig nieuw restaurant op. Het gevolg van een totaalrenovatie. “Dat had het enorme voordeel dat we vanaf nul konden beginnen en alles zelf inrichten”, vertelt zaakvoerder Dave Pelemans. “Zo hebben we een grote keuken van zo’n 72 m² gebouwd en een interieur dat rust uitstraalt. Met een knipoog naar het verleden. We hebben nog netjes gedekte tafels met een tafelkleed, zoals het vroeger was. Die combinatie tussen modern en old school werkt heel goed.”

COMFORT
Bij binnenkomst valt meteen het patio op, dat omgeven is door de rest van het restaurant. Verder is er nog een ruim terras vlak naast de zaak. Ook de rest van het restaurant baadt in natuurlijk licht. Binnen zijn er 72 plaatsen, buiten 36. “We hebben bewust heel wat afzonderlijke hoeken en gezellige compartimenten gecreëerd”, vertelt Dave verder. De naam Nobilis verwijst naar edel en luxe. “Voor ons betekent het vooral: comfort. Dat zie je terug in alle keuzes die gemaakt zijn. In de inrichting, maar ook in de materiaalkeuze. Het betekent: ronde tafels met ruimte errond.”

MENU, SHARING OF À LA CARTE
Het is het team van de buren van Foodbar Mol dat hier mee aan de slag gaat. “We zijn dus al op elkaar ingewerkt, een groot voordeel.” Op donderdag 4 juli opent het restaurant voor het eerst. “Het is fijn om te zien hoe alles wat we bedacht hebben nu vorm heeft gekregen. Het is een prachtig geheel geworden. We hebben er zin in.” De zaak biedt een 3-, 4- en 5-gangenmenu aan of je kan à la carte kiezen. Ook voor de lunch kan je kiezen tussen een menu of à la carte gerechten. Verder wordt de sharingformule uit Foodbar Mol mee overgenomen in een opgefriste variant en staan er altijd minstens vijf vegetarische gerechten op de kaart. “We passen onze gerechten ook aan voor mensen die met intoleranties kampen”, legt Dave uit. Een extra troef: alle wijnen kunnen per glas besteld worden. “We kunnen ze zelfs in degustatieglaasjes van 5 cl aanbieden. Zo kan de Bob van dienst ook drie wijnen proeven.” In totaal staan er zo’n vijftig wijnen op de kaart.

Nobilis
Edmond Van Hoofstraat 25, Mol
Tel. +32 (0)14 70 06 63
dave@restaurantnobilis.be
www.restaurantnobilis.be
Open: ma, vr, za, zo: 12 tot 16.30 uur en 18 tot 24 uur
Do: 18 tot 24 uur
Di en wo gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.