Ondernemersnieuws

Nieuw platform Workr brengt bedrijven en talenten samen

Gepubliceerd: 29 juni 2021  |  Onderox editie: 210

Workr is een fris en nieuw online platform waarmee gepassioneerd talent gekoppeld wordt aan aantrekkelijke bedrijven uit de regio Kempen en Limburg. Het initiatief is ontstaan uit een noodzaak die onderneemster Emily Korst zelf ervaarde toen ze nog in de uitzendsector werkte, vanuit haar contacten met bedrijfsleiders en HR-managers. “Ik wou niet per se rebelleren, maar een beetje tegen de stroom ingaan, dat was wel nodig.”

Workr is een digitaal platform waarmee bedrijven uit de regio Kempen en Limburg gekoppeld worden aan talent op de werkvloer. “Op een sexy en hippe manier”, legt initiatiefneemster Emily Korst uit. “Gedaan met die eindeloze en saaie sollicitatieprocedures. Via Workr kan je als geïnteresseerde zelf op zoek naar bedrijven die bij je passen. Workr maakt voor hun ondernemingen een eigen pagina aan waar ze op een vlotte manier voorgesteld worden. Met foto’s, filmpjes en reviews van werknemers. Je leert er het bedrijf kennen, hoe de bedrijfscultuur is en welke vacatures er beschikbaar zijn. Jobs worden overzichtelijk voorgesteld, zonder onduidelijkheden en zonder zaken te beloven die niet kloppen.” Ook spontaan solliciteren is mogelijk, via een aparte button, als er even geen vacature openstaat.

STABIELE ONDERNEMINGEN
Niet elke onderneming komt zomaar op Workr terecht. “We willen een bundeling maken van stabiele, aantrekkelijke bedrijven. Zo weet je als sollicitant zeker dat zij veel belang hechten aan het creëren van een fijne en veilige werkomgeving, leuke contacten met collega’s en een goede balans tussen werk en privé. Bekijk het gerust als een soort van kwaliteitsgarantie.” Intussen zijn er al meer dan 80 bedrijven uit de regio Kempen-Limburg aangesloten. “Maar het werkt ook omgekeerd”, gaat Emily verder. “Voor bedrijven zorgen wij ervoor dat er getalenteerde mensen met de nodige motivatie komen aankloppen. Wij kunnen als partner voor hen op een efficiënte en goedkope manier talent aantrekken. Met ons creatief team van recruiters die met hart en ziel voor onze bedrijven aan de slag gaan.” De kandidaten worden door die professionele matchmakers gescreend of ze voldoen aan de bedrijfsvoorwaarden. Is dat het geval? Dan worden sollicitant en onderneming met elkaar in contact gebracht. Via het platform kunnen de ondernemingen zelf makkelijk gesprekken inplannen of videocalls organiseren.

BEWUST KIEZEN
“Werkzoekenden worden via de traditionele weg maar al te vaak willekeurig uitgezonden zonder dat ze met hart en ziel beginnen aan een aangeboden functie”, vindt Emily. “Daar wordt niemand beter van en het is bovendien een duur proces.” Om van de diensten van Workr gebruik te maken, volstaat het voor bedrijven om lid te worden, dat gebeurt via een abonnement op maat. Sollicitanten kunnen gratis een profiel aanmaken. De resultaten mogen gezien worden. “Zo’n 85 procent van de sollicitanten mag op gesprek gaan”, vertelt Emily trots. “Net omdat ze heel bewust kiezen voor een job en een bedrijf die hen aanspreken.”

UIT EIGEN ERVARING
Emily richtte Workr zo’n jaar geleden op. Het idee ontstond toen ze nog actief was als Area Sales Director in de uitzendsector. Door vaak samen te zitten met HR-managers en bedrijfsleiders merkte ze dat er nood was aan een andere manier van werken. “Ik wou niet per se rebelleren, maar ik wil wel een beetje tegen de stroom in gaan. Laat het ons een nieuwe wind binnen de HR-sector noemen. Die nood is er echt.” “Zo worden talenten die al een job hebben maar toe zijn aan een nieuwe uitdaging in de traditionele uitzendsector te vaak over het hoofd gezien”, vertelt de onderneemster. “Bij ons krijgen zij wel de nodige aandacht. Wij hebben als doelstelling om zowel talentvolle bedienden als bekwaam technische arbeiders te leiden naar gerenommeerde bedrijven met een uitstekende reputatie. Dat is een heel andere insteek dan alle uitzendkantoren af te moeten lopen of een consultant die je voorstelt bij tien verschillende bedrijven die jij nauwelijks kent.”

VASTE CONTRACTEN
Maar er zijn nog verschillen met de traditionele uitzendsector. “Veruit het grootste deel van onze vacatures bestaan bij ons uit vaste betrekkingen”, legt Emily uit. “Tijdelijke contracten zijn bij ons de uitzondering.” Workr is gevestigd in het Limburgse Pelt. De zaak groeide intussen zelf uit van één naar zes werknemers. “Eén van onze doelstellingen is om in het komende jaar ook in de Kempen en in Zuid-Limburg nog een extra vestiging te openen om lokale mensen en bedrijven nog makkelijker te kunnen bereiken.” Intussen zoekt Emily rustig verder naar aantrekkelijke bedrijven én werkend talent om het aanbod in beide richtingen nog verder uit te breiden. “Het is dankzij mijn vader, mijn vriend en ons gedreven team dat ik de stap heb kunnen én durven zetten. Die ondersteuning heb je wel nodig op zo’n belangrijk moment. Ik heb het mede aan hen te danken dat mijn droom werkelijkheid is kunnen worden.”

Workr
www.workr.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.