Ondernemersnieuws

Naaicafé de Zipper introduceert breimachines en start met gratis workshops

Gepubliceerd: 25 november 2022  |  Onderox editie: 225

Mol — De Zipper is de naaiwinkel van Wim en Nancy in de Kloosterstraat in Mol. Fris en kleurrijk ingericht, met een vleugje retro. Samen met Leen, hun vaste naaister, staan zij elke dag klaar om je te helpen met je naai-, brei- of haakproject, om je te adviseren bij het uitzoeken van de juiste machines, materialen en benodigdheden of voor een onderhoud of een herstelling. Sinds kort kan je bij de Zipper ook breimachines kopen en deelnemen aan één van de gratis naaiworkshops.

Het idee voor Naaicafé de Zipper ontstond toen Nancy er genoeg van had om voor elk onderdeel van haar naaiprojecten naar een andere winkel te moeten rijden. En dus startte ze gewoon haar eigen winkel op. Een ‘one stop shop’, waar alles onder één dak verzameld wordt. Vind je toch niet wat je zoekt? Vraag het aan Nancy of Wim en zij proberen het voor jou te bestellen.

NIEUW: BREIMACHINES
Naaien, breien en handwerk is de laatste jaren bezig aan een totale revival, bij jong en oud. Naaicafé De Zipper speelt er graag op in en verkoopt naast alle denkbare naaibenodigdheden ook naai-, overlock-, coverlock-, borduur-, en semi-industriële naaimachines. Sinds september zijn daar ook breimachines bijgekomen. “Ik kwam deze zomer online een filmpje tegen van een dame die kousen breide op zo’n machine”, vertelt Nancy enthousiast. “Ik vond vervolgens zelf een heel oude machine op tweedehands. Helemaal retro, helemaal mijn ding! Maar de eigenaar kon me niet beloven dat het nog werkte. Ik besloot om het toch te riskeren, het zou op zijn minst mooi staan in onze etalage. Die oude machine bleek uiteindelijk niet optimaal te werken, maar het was wel genoeg om de smaak helemaal te pakken te krijgen. Na wat opzoekwerk bleek dat de meeste merken geen breimachines meer maakten. Enkel Silverreed had nog een volledig gamma van machines en toebehoren. We contacteerden hen en mochten al snel klinken op een nieuwe samenwerking. Ik had nooit verwacht dat die machines zo fascinerend waren, en tegelijk zo verslavend!” Zoals altijd ging de Zipper all-in: ze bieden een volledig gamma aan, je kan in de winkel terecht voor een gratis demonstratie en Nancy en Wim staan klaar voor onderhoud en herstellingen, waar nodig. Bij de aankoop van een toestel krijg je ook toegang tot een volledige bibliotheek aan gratis online lessen die je van A tot Z begeleiden in je nieuwe fascinerende hobby.

GRATIS WORKSHOPS
Nancy en Wim organiseerden al langer lessen, maar sinds kort zijn er ook regelmatig gratis workshops, zowel voor gevorderden als beginners. “We doen dat als reactie op de stijgende prijzen”, klinkt het. “Op deze manier krijgt iedereen de kans om een nieuwe hobby op te pikken en gezellig samen te zijn, ongeacht je budget. Enige voorwaarde is dat je de benodigde materialen in de winkel aankoopt, maar daar kan je zover in gaan als je zelf wil. Een voorbeeld: de aankoopprijs van de workshop ‘Maak een tas’ schommelt zo tussen de 30 en 80 euro. Trouwens: tijdens die workshops mogen we steeds meer jongens en mannen verwelkomen. Het is dus zeker niet alleen voor dames. Laat je dus in geen geval tegenhouden om mee te komen doen!”

Naaicafé de Zipper
Kloosterstraat 13a, Mol
Tel. +32 (0)14 59 20 51
info@dezipper.be
www.dezipper.be
Open: di tot za: 9.30 tot 17.30 uur
Zo en ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.