Ondernemersnieuws

Naaicafé De Zipper, hippe one-stop-shop voor alle handwerk

Gepubliceerd: 29 juni 2021  |  Onderox editie: 210

Mol – Niet alles wat corona en de lockdowns hebben voortgebracht is kommer en kwel. Door de extra vrije tijd kenden bepaalde hobby’s een ware revival. Zo ook naaien, breien en bij uitbreiding alle handwerk. Dat hadden ook Nancy en Wim in de gaten. Ze namen uitgebreid de tijd om een mooi businessplan in elkaar te steken en besloten aan de Kloosterstraat in Mol De Zipper te starten. Een totaalconcept: je vindt er naaimachines, stoffen, mercerie,… maar je kan er ook terecht voor onderhoud en herstellingen, lessen en workshops, inspiratieboeken en jawel, ook een naaicafé.

Helaas geen bier en cava in het naaicafé van Nancy en Wim. Maar je kan hier bijvoorbeeld wel terecht om je werkje te maken aan één van de kwalitatieve toestellen van De Zipper. “Het gebeurt wel eens dat hobbyisten thuis wel een machine hebben staan maar dat ze nét wat meer nodig hebben om hun kledingstuk of ander textiel af te werken. Dan zijn ze bij ons altijd welkom. We hebben naaimachines, overlocks, coverlocks en borduurmachines beschikbaar zodat we altijd voor een prima resultaat kunnen gaan”, vertelt Nancy. “Met de opening van De Zipper wilden we vooral een totaalconcept aanbieden”, gaat Wim verder. “Als je graag kookt, dan wil je ook niet naar zes verschillende winkels rijden voor alle ingrediënten. Dan is de goesting snel over. Dat is bij naaien hetzelfde. Wij hebben alles onder één dak. Een one-stop-shop dus met zowel de machines, het onderhoud, de knowhow als de materialen.”

LESSEN EN WORKSHOPS
De winkel van Nancy en Wim is indrukwekkend mooi. De benedenverdieping is fris en kleurrijk, het naaicafé boven heeft een echte retro-look. Hip en trendy. En dat is handwerk duidelijk ook. Helemaal terug van waarschijnlijk nooit weggeweest. “Het is duidelijk dat tijdens de coronamaanden vele mensen gestart zijn met handwerk. Anderen deden het vroeger al maar hebben nu de draad opnieuw opgepakt”, gaat Nancy verder. “We zien ook opvallend veel jonge mensen, en dat doet ons uiteraard veel deugd. Het lijkt wel dat velen het hoog tijd vonden dat ze zelf die broek konden inkorten zonder het aan moeder te moeten vragen. Meer en meer mensen trachten zelf herstellingen te doen. Dat juichen we natuurlijk toe. En wie toch niet zelf aan de slag wil, kan bij ons terecht voor professionele retouches.” Naast dit alles biedt De Zipper ook lessen aan, zowel voor beginners als gevorderden. “Uiteraard is het erg prettig om een workshop met enkele vrienden of vriendinnen te volgen maar het kan ook eerder gespecialiseerd en volledig op jouw maat”, vult Wim aan. “Er komen zelfs kinderfeestjes aan waar we op het niveau van de kinderen toffe spullen gaan maken. En waarom ook niet als teambuilding met enkele collega’s van het werk?”

OP ZOEK NAAR EEN CADEAU?
Ook wie zelf niet naait moet zeker eens binnenspringen. Met hun professionele borduurmachine personaliseren Wim en Nancy alles. Dat gaat van knuffelberen en babyspullen tot schorten en badgoed. Vooraan in de winkel vind je leuke kant-en-klare knutselpakketten waar je zo mee aan de slag kan. En helemaal te gek is het breiboeket. Een mooier, leuker en origineler cadeau ga je niet vinden.

Naaicafé De Zipper
Kloosterstraat 13A - 2400 Mol
Tel. +32 (0)14 59 20 51
info@dezipper.be
www.dezipper.be
Open: Di tot vr: 8.30 tot 17.30 uur
Za: 10 tot 17.30 uur
Zo en ma gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.