Ondernemersnieuws

Mierenbestrijding: werk voor een specialist als JG ongediertebeheer!

Gepubliceerd: 31 mei 2021  |  Onderox editie: 209

Mieren kunnen als zeer vervelend beschouwd worden, zeker als ze in jouw huis of bedrijf talrijk aanwezig zijn. De meeste soorten mieren die in België voorkomen, brengen geen ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Al kunnen sommige soorten wel steken of bijten. In ons land worden de meeste problemen veroorzaakt door de wegmier, maar ook de Faraomier en de Roger’s mieren rukken gestaag op en kunnen voor de nodige overlast zorgen.

Een deel van het probleem is dat mieren zelden alleen op pad zijn. Als je er één ziet, zijn er vaak nog enkele duizenden aanwezig die je nog niet opgemerkt hebt. Doordat mieren overal op en overheen lopen, kunnen zij een besmetting van etenswaren en steriele plaatsen veroorzaken. Alleen daarom al kan je jouw etenswaren best beschermen tegen een invasie van mieren door ervoor te zorgen dat ze zo weinig mogelijk kans maken om jouw bedrijf of woning binnen te dringen.

Misschien heb je ook al verzakte tegels opgemerkt. Dat kan het werk zijn van een kolonie mieren. Ze begeven zich behoorlijk ver van hun nest. Vaak volgen ze de paden die ze eerder al gebruikt hebben en storten ze zich massaal op een voedselbron. Hierdoor veroorzaken ze overlast in woningen en bedrijven. Kleine hoopjes aarde of zand met een gaatje erin verraden waar ze hun nest hebben gebouwd. Maar de overlast aanpakken is niet eenvoudig. Mieren bestrijden is werk voor een specialist die het probleem op een professionele manier aanpakt met de juiste bestrijdingsmiddelen.

MEER INFO
JG ongediertebeheer
Boshoek 12, 2480 Dessel
014 73 01 06
info@JGongediertebeheer.be
www.jgongediertebeheer.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.