Ondernemersnieuws

Meeus Houtconstructies: vakmanschap in unieke projecten

Gepubliceerd: 24 maart 2022  |  Onderox editie: 218

Retie — Meeus Houtcontructies vervaardigt houten poorten, bijgebouwen, terrasoverkappingen en woninguitbreidingen. Dat gaat een stuk verder dan de standaard carport of blokhut. Want het zijn net de unieke totaalprojecten waarin de zaak helemaal uitblinkt. Denk aan: een modern tuinkantoor, een luxueus gastenverblijf of een stijlvolle woninguitbreiding. Alles gebeurt helemaal op maat, in eigen beheer.

De firma zag het levenslicht in 2009, als ontwerper en plaatser van houten poorten. Dat doet de zaak vandaag de dag nog altijd, maar doorheen de jaren werd er daarnaast veel deskundigheid opgebouwd in het ontwerpen en plaatsen van losstaande bijgebouwen en volwaardige woninguitbreidingen. Projecten op maat waarbij Meeus Houtconstructies alles van a tot z in handen neemt. “Van de fundering, helemaal tot de sanitaire voorzieningen en de afwerking”, stelt Jasper Meeus, die samen met zijn vader Danny de zaak leidt.

UNIEKE TOTAALPROJECTEN
Totaalconcepten dus, voor wiens woning te klein is of wie graag in de tuin extra ruimte maakt voor een bijgebouw met een vleugje luxe. Denk daarbij aan een ruim gastenverblijf met een volwaardige keuken of aan een poolhouse met ingebouwde sauna of zelfs aan een woninguitbreiding, inclusief een extra verdiep. Allemaal uniek, helemaal op maat! Alle woninguitbreidingen worden gebouwd in houtskeletbouw. Ook bij de bijgebouwen en de terrasoverkappingen blijft de liefde voor hout spelen. Maar Meeus Houtconstructies werkt ook met andere afwerkingsmaterialen. Zo creëren ze haast oneindig veel mogelijkheden. In alle stijlen, van rustiek tot strak en modern. “Sommige mensen komen langs met plannen van een architect, anderen met foto’s van projecten die ze mooi vinden, of we beginnen helemaal met een leeg blad. Het kan allemaal. Vanaf het moment dat er duidelijkheid is, gaan wij aan de slag om een gedetailleerd 3D-ontwerp te maken.” Alle houten onderdelen worden gemaakt in eigen atelier en alle plaatsingen gebeuren volledig in eigen beheer, inclusief alle toebehoren.

FAMILIEBEDRIJF
Meeus Houtconstructies is een familiebedrijf en mikt op kleinschaligheid en vakmanschap. Het team telt momenteel negen personen, waaronder Danny en zijn zonen Jasper en Jordi . “Kwaliteit en afwerking, daar staan we voor bekend”, klinkt het. “We willen het volledige proces in eigen handen houden. Voor de klant zorgen we altijd voor één vast aanspreekpunt, die alles tot in de details mee opvolgt.” Vader Danny richt zich nog steeds op de houten poorten. Deze poorten worden ook helemaal op maat gemaakt in duurzame houtsoorten en met keuze uit diverse modellen. Zoon Jordi verzorgt de volledige automatisatie, indien gewenst. Ook videofoon en parlofoon met de meest moderne toepassingen worden door hem geplaatst. In hun showroom kan je verschillende modellen van poorten en diverse technieken bezichtigen.

Meeus Houtconstructies
Veldenstraat 30, Retie
Tel. +32 (0)14 37 97 80
info@meeus-houtconstructies.be
www.meeus-houtconstructies.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.